1 GHz-es hordozható PC-k a láthatáron

Széll Zoltán, 2000. november 19. 09:08
A hordozható PC-k hamarosan áttörik az 1 GHz-es határt. A lapkagyártó óriás Intel több olyan hordozható PC-t mutatott be, amelyekben a SpeedStep technológiával kombinált mobil Pentium III processzor 1 GHz-es változata dolgozott.
Az 1 GHz-es mobil Pentium III processzor a tervek szerint 2001. első fél évben érkezik - közölte az Intel hivatalosan. Amikor a lapka szállítását megkezdik, az csökkenti a teljesítményrést, amely az asztali PC-ket helyettesítő hordozható PC-k és az asztali PC-k között fennáll.

A gyorsabb lapkák több hőt termelnek, ezért gondosan kell megtervezni azok hűtését. Az Intel ennek ellenére reméli, hogy az asztali PC-ket helyettesítő hordozható PC-k az 1 GHz-es mobillapkával hosszú üzemidőt biztosítanak megfelelő teljesítménnyel, amikor összehasonlítják az asztali PC-kkel.

Az új mobillapka 700 vagy 1000 MHz-es? Az Intel mobillapkák a SpeedStep technológia használatával 1 GHz-es órajellel futnak, amikor a hordozható PC-k az energiát a villamos hálózatból nyerik, és 700 MHz-essel, amikor telepről működnek. Amikor a lapkák 700 MHz-es órajellel futnak, átlagos energiaigényük a mai mobil Pentium III processzorokéhoz hasonló. Ezzel az energiaigénnyel a hordozható PC-k 5-6 órát működhetnek.

Az IBM ThinkPad és a Compaq Presario hordozható PC-k az 1 GHz-es mobil Pentium III processzort 15 hüvelykes LCD TFT képernyővel kombinálják.

Az Intelhez közel álló források szerint a lapkagyártó óriás a tervek szerint a második negyedévben az 1 GHz-es mobil Pentium III processzorral együtt a lapka 900 MHz-es változatát is bevezeti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38