Elérhető a Nimway, a Sony új mobilalkalmazása

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 31. 18:42

A mai naptól elérhető a Sony Seed Acceleration Programjának (SAP) első európai üzleti megoldása: a Nimway. A Nimway általános irodai helyzetek megoldását segíti elő, pl. elvezet a következő megbeszélésünk helyére, segít szabad tárgyalót találni, és megmutatja, hogy hol tartózkodnak éppen a munkatársaink. Ezen túl értékes információkat nyújt a vezetőségnek az irodai terület felhasználásáról is.

 

Hogy kezdődött?

A Nimway fejlesztése több évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) ügyfélélmény-tervezőinek egy kisebb csoportja kutatómérnökökkel együttműködve belső problémákra keresett megoldást, pl. hogy hogyan lehet több különböző épületen belül hatékonyan tájékozódni, illetve hogyan lehet a tevékenység alapú munkavégzésre kialakított irodai környezetben megtalálni a munkatársakat és a szabad tárgyalóhelyiségeket. A lehetséges felhasználókkal folytatott megbeszélések hamar rávilágítottak arra, hogy sok más vállalat is hasonló problémákkal küzd, mivel a dolgozóik a megbeszélések megszervezésével és a tájékozódással kapcsolatos hiányosságok miatt nap mint nap értékes időt vesztegetnek el.

 

 

A Sony Mobile a munkavégzés modern módjaira tervezett olyan átfogó digitális megoldást hozott létre, amely lehetővé teszi előre nem tervezett megbeszélések megszervezését, segíti a dinamikus közös munkát és értékes munkaidőt takarít meg. A Nimway három alapvető felhasználási célja:

  • Felhasználó útbaigazítása a következő megbeszélés helyszínére a kívánt időre
  • Szabad tárgyalóhelyiségek megkeresése
  • Munkatársak tartózkodási helyének megjelölése

 

„A digitalizált munkahely javíthatja a létesítmény hatékony felhasználását és a termelékenységet, illetve még új fejlesztések létrejöttét is segítheti. A Nimwayben a Sony fogyasztókkal kapcsolatos szakértelme és tapasztalata, szerteágazó technológiai ismeretei és a vállalkozásoknak készült kiváló minőségű megoldások iránti szenvedélye egyesül” – mondta el Lars-Gunnar Lundgren, a Nimway vezető üzleti menedzsere.

 

Hogy működik?

A Nimway megoldás Android és iPhone készülékekhez tervezett mobilalkalmazások, valamint az iroda stratégiailag jelentős pontjain elhelyezett digitális alaprajzok használatával működik. A Nimway alapja a Sony világelső, Bluetooth miniadókat (beacon) és vezeték nélküli foglaltságérzékelőket használó beltéri helymeghatározó technológiája.

 

A dolgozók a saját mobileszközüket használva gyorsan megtalálhatják a keresett tárgyalót vagy munkatársat. Amint a felhasználó elhalad egy digitális alaprajz mellett, azonnal személyre szabott információkat kap a közelgő megbeszélésekről, amelyekre így gond nélkül és időben odaérhet.

 

A Nimway a létesítménygazdálkodás szempontjából is hasznos, hiszen az adatelemzési eszköz segítségével valós adatokon alapuló döntéseket lehet meghozni vele. A Nimway a személyes adatok védelmére tekintettel ellenőrzi a helyiségek és egyéb terek használatát. Adatokat szolgáltat a létesítménygazdálkodásnak az iroda használatának módjáról, és riasztást küld, amikor további tárgyalóhelyiségekre van szükség, vagy ha kihasználatlan területet észlel. A teljes terület kihasználtsága sokat javult annak köszönhetően, hogy Nimway az épületek összes szabad helyiségére felhívta a dolgozók figyelmét.

 

A Nimway a munkavégzés újfajta és rugalmasabb módjait támogató digitális eszközöket kínál, amelyek segítenek a tevékenység alapú munkakörnyezetre való átállás kihívásait kezelni és a nagyobb terek intuitív jellegét növelni.

 

 

1. kép: A mobileszköz megmutatja, hogy hol van a felhasználó, és hogyan jut el a következő megbeszélésre

 

 

2. kép: A digitális alaprajz megmutatja, hogy hol vannak szabad tárgyalók, és elvezeti a felhasználót a következő megbeszélés helyére. Több egy időben elhaladó munkatárs adatai is meg jeleníthetők

 

Mikortól kapható?

A Nimway megoldás Európa területén a mai naptól kerül forgalomba.

A Nimwayt már aktívan használják a Sony Mobile kutatás-fejlesztési telephelyén, valamint a köz- és a magánszférában tevékenykedő több stratégiai vásárló irodai létesítményeiben, amely szintén megalapozta ennek a kiváló minőségű terméknek a széleskörű forgalomba hozatalát.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50