A Fujitsu a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation megoldással támogatja a szoftveralapú adatközpontok kiépítését

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 13. 11:38

A Fujitsu bejelentése szerint indul a vállalat első, VMware-környezetekhez szánt, teljes egészében szoftveralapú adatközpont-megoldása, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation szállítása. A megoldás felgyorsítja a rugalmasabb és alkalmazkodóbb infrastruktúrát nyújtó szoftveralapú adatközpontok (Software-defined Data Center, SDDC) kialakításának folyamatát. 

A barcelonai VMworld kiállításon bemutatott Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation integrált rendszer nagymértékben egyszerűsíti a vállalatok számára a kiterjedt SDDC-k beszerzését, bevezetését és üzemeltetését. Az ügyfelek üzemkész integrált rendszer vagy referenciaarchitektúra között választhatnak. A kulcsrakész rendszer használói órákon belül létrehozhatják az ismerős VMware szoftverre épülő, szolgáltatásként nyújtott infrastruktúrát (Infrastructure-as-a-Service, IaaS). A referenciaarchitektúra előminősített és előtanúsított vSAN-kész node-ok bevezetését teszi lehetővé a VMware Cloud Foundation rendszerekhez. A hiperkonvergens környezetek kialakítását szolgáló két új megoldással a PRIMEFLEX most még nagyobb szabadságot biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik telephelyükön kívánnak skálázható, hatékony, agilis és egyedi követelmények szerint hangolható, szoftveralapú VMware Cloud Foundation infrastruktúrát kiépíteni.

 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation olyan könnyen üzemeltethető, előkonfigurált megoldást biztosít az ügyfeleknek, amely minden elemet tartalmaz a hiperkonvergens SDDC-infrastruktúra kialakításához. A Fujitsu PRIMEFLEX kínálat legújabb tagja azoknak a vállalatoknak és szolgáltatóknak ideális, amelyek gyorsan üzembe állítható, könnyen karbantartható, alacsony TCO-szintű megoldást keresnek. A rendszer Cisco- és QCT-switchekkel dolgozó, nagy teljesítményű Fujitsu szerverplatformot, VMware szoftverekre épülő számítási, adattárolási és hálózati képességeket biztosít, és támogatja a fizikai és virtuális erőforrások integrált felügyeletét. 

 

„A növekvő elvárásokkal szembesülő IT-részlegnek – a kockázatokat és költségeket továbbra is kézben tartva – gyorsabban és rugalmasabban kell reagálnia az üzleti igények folyamatos változására. Egyre több vállalat ébred rá, hogy erre a problémára az infrastruktúrát ésszerűsítő, az agilitást és a rugalmasságot fokozó szoftveresen vezérelt működés a megoldás. A szoftveralapú környezet kialakítása azonban komoly kihívás – nehéz, időigényes, nagy hibakockázatú folyamat. A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation a Fujitsu és a VMware együttműködésének gyümölcse. Olyan megoldás, amely mérsékli az SDDC bevezetésének komplexitását és kockázatát, miközben az infrastruktúra beállításához és üzemeltetéséhez szükséges időt is jelentősen csökkenti” – mutatott rá Craig Parker, a Fujitsu integrált rendszerekért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation integrált rendszer PRIMERGY szerverekkel dolgozik. A virtualizációra tervezett és VMware szoftverekre optimalizált szerverek a Fujitsu bevált x86-os portfóliójához tartoznak, amely mintegy fél évtizede iparágvezető benchmark-eredményeket produkál. A Fujitsu x86-os portfóliójának szerverei jelenleg a 21 VMmark 2.0x benchmark közül 16-ban vezetnek, ami igazolja virtualizációs platformként nyújtott teljesítményüket. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation már jelenleg is megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól vagy SELECT Channel partnereitől. A VMware technológiai partnerei közül a Fujitsu kínálja elsőként a VMware Cloud Foundation megoldást viszonteladóin keresztül. Ezzel a vállalat előnyhöz juttatja a SELECT Partner Program tagjait az új szoftveralapú, hiperkonvergens adattárolási ügyfélprojektek megvalósításában. 

 

Az új megoldáshoz kiterjedt oktatási háttér társul a Fujitsu SELECT Akadémián, ahol a viszonteladó partnerek ugyanazt a fejlett pre-sales és termékoktatást kapják meg, mint a Fujitsu saját szakemberei. Ennek birtokában a partnerek magabiztosan tudják kidolgozni és bevezetni a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation rendszert az ügyfeleknél. A tanfolyam az új „SELECT Expert, Integrated Systems” minősítéshez szükséges pontszámba is beleszámít. 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation rendszer ára rendszerspecifikációtól és a helyi piactól függ.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05