A Dell a VMware Horizon Apps alkalmazásokkal bővíti virtuális asztali infrastruktúra megoldását

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 14. 10:46

A Dell Horizon-alkalmazásokkal, valamint NVIDIA Tesla M10 és M60 grafikus gyorsítókkal bővíti portfólióját. 

A vállalat VMware Horizon technológiára épülő VDI Complete megoldásainak kibővítésével elhárítja a VDI környezet bevezetését nehezítő akadályokat, így megkönnyíti a szervezetek számára az asztali infrastruktúra- és alkalmazásvirtualizáció megtervezését, megvalósítását és működtetését saját informatikai környezetükben. Emellett azon felhasználók számára, akik folyamatosan úton vannak, mégis szeretnék teljes biztonságban és ellenőrzésük alatt tudni bizalmas adataikat, már elérhető a Latitude 5280 mobil vékonykliens is.

 

Személyre szabott, teljes körű VDI-megoldások

Azok a szervezetek, amelyek egyszerűsíteni szeretnék a virtuális alkalmazások telepítését a számítógépekre vagy vékonykliensekre mostantól megvásárolhatják a Horizon-alkalmazásokkal bővített VDI Complete megoldást. A megoldás az akár 1400 üzemeltetett alkalmazás révén magas munkamenet-sűrűséget tesz lehetővé, így még több felhasználó még gyorsabban érhet el még több alkalmazást. A rendszergazdák valós időben adhatnak hozzá, frissíthetnek vagy vonhatnak ki alkalmazásokat, illetve azonnal telepíthetik azokat minden felhasználó vagy a felhasználók bizonyos csoportjai számára. A végfelhasználók maguk kezelhetik a szükséges applikációkat így csökkennek a végponti erőforrásigények.

 

A szabványos webes és irodai programcsomagok minden korábbinál lenyűgözőbb élményt kínálnak, de sokkal több grafikai erőforrást is igényelnek. A Lakeside Software tanulmánya szerint a Windows 7 operációs rendszerhez képest a Windows 10 rendszernek 32 százalékkal nőtt a CPU-igénye, és 2012 óta megduplázódott a grafikusan gyorsított alkalmazások száma is. A Dell kínálatában ezért mostantól elérhető az NVIDIA virtuális grafikus vezérlőkkel (GPU-kkal) és (a külön megvásárolható) NVIDIA GRID vPC szoftverrel bővített VDI Complete megoldás. Az NVIDIA Tesla M10 grafikus gyorsító zökkenőmentesen biztosít nagyobb teljesítményt, gyors válaszidőt és gazdag végfelhasználói élményt a haladó felhasználók számára. A szervezetek a nagy teljesítményt igénylő felhasználók egyéni megoldásként választhatják az NVIDIA Quadro vDWS szoftvert Tesla M60 grafikus gyorsítóval az olyan erőforrás-igényes alkalmazásokhoz, mint például a CAD/CAM. Az NVIDIA GPU-funkciók hozzáadhatók egyetlen node-hoz vagy egy legfeljebb négy tagból álló clusterhez. Így az informatikai részlegek folyamatosan fejleszthetik a grafikai megoldásokat, vagy külön-külön is alkalmazhatják őket az ezeket leginkább igénylő felhasználók vagy részlegek számára. A virtuális asztal fejlett grafikai megoldásainak használatához NVIDIA GRID szoftverlicenc szükséges, amely külön vásárolható meg.

 

A Dell EMC World konferencián bejelentett Dell EMC VDI Complete megoldások a VMware Horizon szoftverre épülnek, és Dell EMC VxRail appliance-en vagy Dell EMC VMware vSAN ReadyNodes szervereken futnak. Emellett lehetővé teszik a Dell Wyse vékonykliensek, a Dell OptiPlex számítógépek vagy a szolgáltatásként kínált számítógépek végpontként való használatát, beleértve a monitort tartalmazó megoldásokat is. A megoldások egyetlen szállítótól származó egyértelmű, kiszámítható árakat és kiemelkedően jó TCO-t (teljes birtoklási költséget) biztosítanak, emellett egyetlen vállalat látja el a hozzájuk kapcsolódó terméktámogatási feladatokat is.

 

Útközben is biztonságos és hordozható felhő alapú számítástechnika

A portfólió legújabb tagja, a Latitude 5280 mobil vékonykliens hordozható formában ötvözi a Wyse vékonykliensek kezelhetőségét, teljesítményét és biztonságát a Dell díjnyertes Latitude számítógépeinek minőségével. Az új Latitude 5280 utazás közben is hatékony használatot biztosít a nagyobb kapacitást igénylő felhasználók számára, akiknek biztonságos digitális munkahelyre van szükségük, bárhová is mennek.

 

A Windows 10 IOT Enterprise operációs rendszerre épülő Latitude 5280 alkalmazások és perifériaeszközök széles választékát támogatja, így segítségével zökkenőmentesen végezhetők a mindennapi feladatok.

 

 

A Latitude 5280 főbb jellemzői:

Vállalati szintű teljesítmény. A Latitude 5280 vékonykliens 7. generációs Intel Core i5 processzorra épül és 8 GB DDR4 RAM-mal érkezik. Hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít, 12,5 hüvelykes, Full HD kijelzővel rendelkezik, és az opcionális dokkolóegységen keresztül képes a 4K monitorok támogatására.

Széles csatlakoztatási lehetőségek. Az új modell a perifériaeszközök és hálózati csatlakozók széles körét támogatja, például: USB 3.1, RJ45, HDMI- és VGA-portok, valamint WLAN- és Bluetooth-kapcsolatok. Ez a Dell első USB Type-C-t támogató vékonykliense, amely integrált 3G és 4G hálózati kapcsolattal is rendelkezik.

Szoftverválaszték. Az ügyfelek számos virtuális asztali közvetítőrendszerhez csatlakozhatnak, ilyen például a Citrix XenDesktop, a Microsoft RDS és a VMware Horizon.

 

A felhasználók emellett egy további biztonsági réteggel is bővíthetik a rendszerüket. A Dell Threat Defense továbbfejlesztett fenyegetésvédelmi megoldás mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használva proaktívan megakadályozza a kártevők –  köztük a zsaroló vírusok és a nulladik napi támadások – futását az összes Windows vékony kliensen. Az eszközök a Wyse Device Manager (WDM) vagy a Wyse Management Suite (WMS) szoftverrel felügyelhetők, amelyek egyetlen intuitív konzolról teszik lehetővé a helyszíni vagy felhő alapú távoli konfiguráció és házirendkezelés végrehajtását.

 

Elérhetőség

  • A Horizon-alkalmazásokkal bővített Dell EMC VDI Complete megoldások 2017 végétől lesznek elérhetőek.
  • A Dell EMC VDI Complete megoldások grafikusan bővített változata már megvásárolható az Egyesült Államokban és a világ egyes országaiban.
  • A Dell Latitude 5280 mobil vékony kliens már megvásárolható az Egyesült Államokban és más országokban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Energiahatékonysági tőkeprogramot indít a Hiventures

Újabb program indul a magyar vállalkozások energiaköltségeinek csökkentésére. Az elhúzódó háborúval és szankciókkal terhelt piaci környezet felértékeli az energiával és különösen annak megújuló válfajaival összefüggő megoldásokat. Ezért a Hiventures kis-, közép- és nagyvállalatokat célzó energiahatékonysági tőkeprogramot indít októbertől. A hazai energetikai és energiahatékonysági projektekben jelenleg is aktív befektetőnek számító tőkealap-kezelő ösztönző szerepet kíván betölteni az elsősorban ipari, gyártó, termelő vállalkozások energetikai hatékonyságnövelésre, költségcsökkentésre és stabil energiaellátás biztosítására irányuló beruházásainak megvalósításában. A tőkeprogram mellett energetikai startup program is indul.

2022. szeptember 29. 18:44

Mentőautót segítve mutatkozott be az előfutár drón

A győri Széchenyi István Egyetem közreműködésével zajló előfutárdrón-fejlesztés lényege, hogy a készenléti egységet a levegőben kísérve figyelmeztesse a vezetőfülkéből kellő időben nem látható veszélyekre a sofőrt, biztonságossá téve a mentő-, a tűzoltó- vagy a rendőrautó kiérkezését a helyszínre. A fejlesztés a Biztonság Hete alkalmából mutatkozott be a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán.

2022. szeptember 29. 17:07

Alkalmazásfejlesztési Központot nyit Budapesten a Continental

A Continental technológiai vállalat ünnepélyes keretek között nyitotta meg új Alkalmazásfejlesztési Központját Budapesten. Az új beruházással tovább bővült a vállalat autonóm mobilitási tevékenysége Magyarországon, amely a 2018-ben átadott Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központtal indult útjára. Ezzel a lépéssel a Continental tovább erősíti magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységét a kutatási és fejlesztési területen, így hozzájárul a biztonságos és fenntartható mobilitás erősítéséhez világszerte.

2022. szeptember 29. 12:41

Futurisztikus technológiák a Brain Baron

A jövő diskurzusának témái között a technológia vitathatatlanul előkelő helyen szerepel, így az idei Brain Baron sem kérdés, hogy kiemelt topik lesz. A világ minden tájáról érkeznek zseniális előadók, a szemléletük igen változatos, de a céljuk ugyanaz: megvalósítani azt a modern világot, amelyről már régóta álmodozunk. 

2022. szeptember 29. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38