Expressz belépőjegy a nagyvállalati világba

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 20. 13:40

Induló hazai vállalkozások tömegének jelent kihívást, hogy miként kerülhetnek ötleteikkel, megoldásaikkal a nagyvállalatok látókörébe. Ezen belépő megszerzésében segíthet most az SAP szoftvercég programja.

Olyan innovatív, egyedi alkalmazásokat fejleszteni kívánó cégeket, startupokat, fejlesztői közösségeket, vagy éppen érett vállalatokat keres az Innovmatch verseny, ahol e résztvevők igazi nagyágyúk, a regionális nagyvállalatok kihívásaira tudnak jól használható megoldásokat adni. A legkiválóbb ötletek, alkalmazások benyújtói pedig akár már a megrendelést is magukénak tudhatják! 

 

A verseny egy innovációs megmérettetés, amelyre már szeptember folyamán érdemes pályázni. Október közepére (legkésőbb október 16-áig) ugyanis olyan megoldással kell előállni, ami választ adhat az SAP nagyobb régiós ügyfeleinél felmerült üzleti igényre. Itt öt megoldandó, valós kihívás közül válogathatnak a jelentkező csapatok. A legjobb alkalmazást prezentáló csapat bejut a prágai nagydöntőbe, ahol a nemzetközi zsűri döntéshozói előtt kap lehetőséget a bizonyításra. A zsűri tagja lesz a neves Techstars accelerátor képviselője is.

 

A megoldásnál lényeg az ötletesség, az újszerű megközelítés, és első körben elegendő az akár pár funkcióra alkalmas program bemutatása egy háromperces YouTube videó keretében. Ennek beadási (feltöltési) határideje október 16-a. Mivel azonban a munka elkészítésére érdemes hagyni legalább két-három hetet, így az első regisztrációt nem árt legkésőbb szeptember végéig megtenni, és idejében kiválasztani az öt közül azt az esettanulmányt, amellyel dolgozni szeretne a pályázó csapat.

 

 

Fontos, hogy a bemutatni kívánt alkalmazást az üzleti szoftvervilág egyik legmodernebb technológiája, az SAP Cloud Platform segítségével kell lefejleszteni. E technológiát az SAP térítésmentesen bocsátja az indulók rendelkezésére, sőt a könnyű programozást segítendő, oktatási anyaggal is ellátja a résztvevőket. 

 

Akkor sem árt ránézni ezekre a problémákra, ha az innovációban érdekelt team esetleg saját kihívását szeretné az SAP Cloud Platformjával megoldani. Erre ugyanis külön is lehet pályázni – majd október elejétől. Viszont a Platform tudását könnyen le lehet tesztelni a fent részletezett első fázison történő elindulással, az ott kapott videós segítségek rövid átböngészésével.

 

Mit nyer, aki elindul? Az első fordulóban nyertes csapat fél évig ingyen használhatja SAP Cloud Platform szolgáltatását, és az SAP 350 ezer ügyfele révén eleve egy olyan potenciális vevőkörhöz juthat, amit a hasonló startup és innovációs versenyek többsége még sikeres szereplés esetén sem feltétlenül tud biztosítani.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05