Elindult a digitális tanév a Microsoftnál

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 21. 13:43

Az idén jelentkezettekkel együtt immár 103 tanár részvételével folytatódik az új tanévben a Microsoft Innovatív Pedagógus Programja, amelynek célja, hogy XXI. századi oktatási környezetet teremtsen tanárok és diákoknak. A Microsoft közel 60 millió forintot fordított az oktatás digitalizálására az elmúlt két évben.

Szeptember 16-án nyitották meg a 2017/2018-as digitális tanévet a Microsoftnál:  az Innovatív Pedagógus Programhoz csatlakozók nem csupán elsajátíthatják a legmodernebb pedagógiai módszereket, de a képzés végén maguk is képzőkké válhatnak, akik szűkebb és tágabb környezetükben egyaránt segíthetik kollégáikat. A Microsoft világméretű kezdeményezéséhez eddig 100 ország 850 iskolájának 4800 tanára csatlakozott. Magyarországon az idei tanévben újabb 35 pedagógus jelentkezett, így hazánkban már 103 tanár vesz részt a képzésben. A Microsoft az elmúlt két évben tanári programokra, mentori szerepvállalásra, konferenciákra, valamint eszköztámogatásra közel 60 millió forintot fordított. 

 

„Az oktatás digitális átalakításához szükséges eszközök, mint a számítógépek, az interaktív táblák, vagy a táblagépek több helyen már rendelkezésünkre állnak. Ám ahhoz, hogy az intézmények valóban élvezhessék a digitális átalakulás előnyeit, fel kell ismerniük, hogy a mostani diákok már másképpen tanulnak, mint elődeik akár csak néhány évvel ezelőtt. A fejlett technológia persze nem helyettesítheti a tanárt, ám növelheti a diákok tanulási motivációját és hozzájárul az olyan, a munkaerőpiacon rendkívül fontos készségek fejlesztéséhez, mint a kreativitás vagy az együttműködési képesség” – mondta Merényi Ádám, a Microsoft oktatási üzletágának vezetője.”

 

A programban a pedagógusok többek között megismerkedhetnek azzal, hogyan integrálhatják az oktatási intézmények a technológiai vívmányokat, illetve elsajátíthatnak egy tanári önértékelési rendszert is, amely lehetővé teszi, hogy mindenki megmérhesse és fejlessze tanítási gyakorlatát. Szó esik továbbá a digitális tanulási terekről, valamint arról, hogy ezek alkalmazása milyen új pedagógiai lehetőségeket teremt.

 

 

„Az, hogy tanítványaink kíváncsi elmékké válnak-e, rajtunk is múlik. Ezt vallom és ennek megvalósításához remek közösség a Microsoft Innovatív Pedagógus csoport. Ebben a közegben kiváló tanárok tanulhatnak egymástól, megosztva munkáikat az elsőrangú tanártovábbképző portálon, a Microsoft Educator Community-ben. Az már csak egy külön megtiszteltetés, hogy a 21. századi oktatás egyik kiemelkedő rendezvénysorozatán, az Educator Exchange (E2) konferenciákon egy nemzetközi csapatban dolgozhatunk együtt” – mondta Tarné Éder Marianna, Microsoft Innovatív Pedagógus szakértő és képző, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanára.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Munka és család mellett is van lehetőség diplomaszerzésre

Szeptemberben ünnepélyes keretek között megtartották Pozsonyban a Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának első diplomaosztó ünnepségét, amely során a magyar nyelvű Menedzsment alap- és mesterképzésben végzett hallgatók vehették át a diplomájukat. Ők a bizonyíték arra, hogy igenis munka és család mellett is van lehetőség a diplomaszerzésre, akár 100%-ban online!

2023. október 4. 14:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38