GEFCO Csoport: növekedés és kiemelkedő pénzügyi teljesítmény 2017 első felében

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 26. 09:41

Az ipari logisztika globális szereplőjeként és Európa vezető autóipari logisztikai vállalataként ismert GEFCO Csoport bejelentette, hogy 2017 első félévében bevétele elérte a 2,262 milliárd eurót (1,9%-os növekedés), a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig 115 millió euró (25,8%-os növekedés) volt.

Luc Nadal, a GEFCO Csoport igazgatótanácsának elnöke szerint: „A GEFCO félévi eredményei tükrözik azt a már 2016-ban is megmutatkozó pozitív trendet, melynek eredményeként a csoport működési és pénzügyi teljesítménye is nőtt, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye pedig 25,8%-kal növekedett. A 1,9%-os bevétel gyarapodás a régebbi partnereinkkel kialakított szoros együttműködés eredménye, és köszönhető a szélesebb ügyfélkörben folyamatosan erősödő kereskedelmi teljesítményünknek is, ami elérte a 6%-ot."

 

Stabil pénzügyi helyzet és növekedés 

2017 első felében a GEFCO Csoport forgalma elérte a 2,262 milliárd eurót, mely 1,9%-os növekedést jelent a 2016-os év azonos időszakához képest. A növekedés főként a megerősödő európai autópiacnak és európai gazdaságnak, illetve a nemzetközi ügyfélkör folyamatos bővítésének köszönhető.

 

Az első hat hónap kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 114,8 euró volt, mely 25,8%-os növekedést jelent 2016 első félévéhez viszonyítva. A nyereségesség jelentős növekedése a GEFCO által bevezetett proaktív politika eredménye, melynek célja a beszerzésmenedzsment optimalizálása és az állandó költségek csökkentése. A Csoport „asset-light” (nem eszközigényes) üzleti modellje szintén elősegíti a hatékony költségmenedzsmentet. A GEFCO nagyon kevés adóssággal rendelkezik, pénzügyi helyzete stabil.

 

A diverzifikáció a fejlődés motorja 

Az egyik legösszetettebb, legnagyobb igényeket támasztó logisztikai ágazatnak számító autóiparban a GEFCO több, mint 65 éve van jelen, és világszerte teljes ellátási láncokat menedzsel, illetve optimalizál. E páratlan know-how-nak köszönhetően a cégcsoport 2017-ben újabb szerződéseket kötött. A legjelentősebb ezek közt egy kibővített partnerségi megállapodás a Volkswagennel a cég rosarioi és Buenos Aires-i üzemeire vonatkozóan, a közép-európai internetes használtautó-kereskedés piacvezetőjével, az Auto 1-gyel kötött megállapodás, valamint a BMW-vel kötött egyesült királysági megállapodás, melynek keretében a GEFCO összetett menedzsmentszolgáltatásokat nyújt új autókhoz és motorkerékpárokhoz, valamint gondoskodik a járművekről az élettartamuk lejártát követően.  

 

A Csoport az ipari szektor különböző gyártóit is segíti abban, hogy növeljék saját versenyképességüket. A partnerek bizalma, és számuk folyamatos növekedése igazolja a GEFCO egyedülálló szakértelmét. A vállalat 2017 első felében új, kiterjedt együttműködési megállapodást kötött a francia ruházati márkakereskedővel, a Kiabival a cég normandiai és délnyugat-franciaországi üzleteire vonatkozóan, valamint megállapodott egy vezető egyesült királysági olajipari vállalattal kenőanyagok FÁK országokba való szállításáról, multimodális logisztikai megoldások segítségével. 

 

A GEFCO a fentieken túl is folytatja diverzifikációs stratégiáját, és igyekszik megragadni a dinamikusan fejlődő élettudományi és egészségügyi piac nyújtotta lehetőségeket, így kibővítette a Mundipharma Medical Company-nak nyújtott szolgáltatásainak körét. A vállalat egyre több támogatást nyújt a humanitárius és segély szektorban is. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39