Bekúszott a mindennapokba a mesterséges intelligencia

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 27. 08:38

Éves informatikai rendezvényén, az Ignite konferencián a Microsoft felhőre épülő, már a mesterséges intelligenciát és a kevert valóságot is alkalmazó megoldásokat mutatott be. Külön figyelmet fordítottak az oktatásra, valamint az ügyfélkapcsolat első vonalában dolgozó, a vállalatot személyesen képviselő munkavállalókra.

Több mint 25 000 üzleti partnere előtt, az egyesült államokbeli Orlandoban megrendezett éves informatikai konferenciáján jelentett be új IT megoldásokat a Microsoft, amelyek egyesítik a felhőszolgáltatások, a mesterséges intelligencia és a vegyes valóság előnyeit, megteremtve a lehetőséget forradalmian új üzleti modellek kialakítására. A Microsoft jól ismert termékei – az Office 365, a Windows 10, a Microsoft Azure, a Dynamics 365 és a Microsoft AI – a gyorsan változó munkahelyi infrastruktúrához alkalmazkodnak: még hatékonyabb adatgyűjtő és -kezelő, több mesterséges intelligenciára, hibrid és felhő technológiára épülő funkcióval bővültek. A vállalat vezetői és szakemberei arról is megosztották a terveiket, hogy az új kvantumszámítógépek miként járulhatnak hozzá az emberiség előtt álló legnagyobb kihívások megoldásához. A beszéd megtekinthető az esemény hivatalos weboldalán.

 

Két új Microsoft konstrukció

A Microsoft két új csomagajánlatot állított össze, amely a népszerű iroda alkalmazásokat, a Windows 10 operációs rendszert, valamint a mobilitást és az adatvédelmet szolgáló megoldásokat tartalmaznak. A csomagok elsősorban a tanulók és tanárok, valamint a vásárlókkal, ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban lévő dolgozók számára nyújtanak forradalmi megoldásokat.

 

A Microsoft 365 F1 az Office 365, a Windows 10, és az Enterprise Mobility + Security termékeket kínálja együtt és becslések szerint több mint 2 milliárd közvetlen ügyfélkapcsolati munkát végző, „első vonalbeli” dolgozó munkavégzését könnyítheti meg.

 

 

A Microsoft 365 Education az Office 365 for Education irodai szoftvercsomagot tartalmazza és kiegészült a Minecraft Education Edition alkalmazással. A Microsoft 365 Education a diákok és tanáraik közötti adatvédett kollaborációt és a kreativitás kibontakoztatását támogatja. A Microsoft 365 továbbfejlesztett veszélyforrások elleni védelemmel (Advanced Threat Protection) érkezik, amely többek között a SharePoint Online, a OneDrive for Business és a Microsoft Team erőteljesebb védelmét, adathalászat szembeni ellenállóságát, a felhőszolgáltatásokban és a helyi szerveren tárolt felhasználói adatok elleni támadásokat jelző rendszerek működésének összehangolását jelenti.

 

Intelligens keresés és segítség a rendszergazdáknak

A keresést mesterséges intelligencia és gépi tanulás teszi minden korábbinál hatékonyabbá, amely a Microsoft 365 összes alkalmazására kiterjed. Újdonság a Bing vállalkozásoknak kifejlesztett változata, a Bing for Business, amely a felhasználó által megadott tényezőkre alapuló, kontextusfüggő kereséseket hajt végre a szervezeten belül és azon kívül is.

 

Microsoft Teams és Skype for Business egyben

A Microsoft az intelligens kommunikáció elsődleges eszközeként tekint a Microsoft Teams alkalmazásra. Ebbe tervezik integrálni a Skype for Business Online funkcióit is, továbbá kognitív és adatkezelő megoldásokat, így a Teams ezentúl képes lesz egy platformon összefogni az Office 365-ben együtt dolgozók munkáját.

 

Újgenerációs munkafolyamatokat

A Microsoft új, mesterséges intelligenciára épülő megoldásokkal bővítette ki a Dynamics 365 vállalatirányítási rendszert is. Ez olyan válaszokat képes adni a vállalkozások számára kritikus üzleti helyzetekre, és úgy alakítja át az applikációkat és szolgáltatásokat, hogy a cég munkatársai képesek legyenek megújítani a mindennapi munkafolyamataikat. Az egyik ilyen megoldás nem más, mint egy intelligens, virtuális ügyfélkapcsolati menedzser, amely az ügyfélszolgálati részleg munkáját támogatja, a Microsoft AI által működtetett intelligens chatbottal.

 

 

A Dynamics 365 számára kifejlesztett moduláris alkalmazások segítségével a vállalkozások nagyon rövid időn belül átalakíthatják a kritikus fontosságú munkafolyamataikat. Ezek a meglévő rendszereket integrálják, majd a Dynamics 365-ből, a LinkedInből és az Office 365-ből kinyert információkkal emelik magasabb szintre a hatékonyságukat. Az első két moduláris alkalmazás, az Attract és az Onboard a legjobb pályázó kiválasztásában és integrációjában segíti a vállalatokat.

 

Megújult felhőszolgáltatások

A Microsoft Azure egyedülálló és egységes hibrid infrastruktúrát biztosít az intelligens, adatvezérelt üzleti folyamatokhoz – a telephelyen és a felhőben egyaránt.

 

Az SQL Server az első olyan, felhős adatbázis kezelő rendszer, amely telephelyi változatban is elérhető. Az SQL Server 2017 elsőként lesz alkalmas Windows, Linux és Docker konténerek futtatására, így a fejlesztők az általuk preferált nyelven és környezetben írhatják meg intelligens alkalmazásaikat. Ez, a hatékonyság növelése mellett, az adatvédelmet is erősíti. Szintén elérhetővé vált a teljesen automatizált Database Migration Service és az SQL DB Managed Instance, amelyek a telephelyi SQL szerver adatbázis átmozgatását könnyítik meg Azure SQL-be.

 

A Microsoft Cognitive Services új változata pedig lehetővé teszi, hogy a fejlesztők mesterséges intelligenciát építhessenek be az alkalmazásaikba. Ilyen a szövegelemzés, a nyelvhasználatból következtethető attitűd-elemzés, egy szöveg kulcskifejezéseink és nyelvének azonosítása.

 

Az Ignite konferencia újdonságairól részletesen a Microsoft hivatalos blogbejegyzésében olvashatnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

2020. február 21. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás