A Fujitsu a felhőbe is kiterjeszti helyben telepített hiperkonvergens rendszereit

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 28. 08:44

A Fujitsu a SUSECON konferencián mutatta be azt az új megoldást, amelynek segítségével a helyben telepített hiperkonvergens rendszerek úgynevezett „dobozos” felhőszolgáltatások (cloud-in-a-box) segítségével a felhőbe is kiterjeszthetők. A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) olyan automatikusan aktiválódó, „több bérlős” önkiszolgáló portálokkal köti össze a helyben telepített infrastruktúrát és a felhőt, amelyek az igénybe vett erőforrások mennyiségét is mérik.

A SUSE partnerkatalógusába teljes körűen beillesztett Fujitsu ESCM-mel a szervezetek egyszerűen kiaknázhatják a felhőalapú szolgáltatások és szoftverek rugalmasságát és skálázhatóságát úgy, hogy felügyeletüket helyben telepített rendszerekről végzik. Az ügyfélvállalat menedzselt és mért hozzáférést tud nyújtani végfelhasználóinak a felhőszolgáltatáshoz, személyazonosság-kezeléssel, elszámolással és előfizetés-kezelési képességekkel. A Fujitsu K5 és más nyilvánosfelhő-szolgáltatások egyszerű integrálása révén az ESCM lehetővé teszi a virtuális célgépként üzemeltetett, helyben telepített virtualizált infrastruktúra gördülékeny skálázását. 

 

Az ESCM felvétele a SUSA partnerkatalógusába továbblépés abban a stratégiai partnerkapcsolatban, amely tavaly novemberben jött létre a Fujitsu és a SUSE között. Az együttműködés részeként mindkét fél erőforrásokkal támogatja a közös értékesítési és marketingtevékenységet a nyílt forráskódú közösségen belül, a hibridfelhő-termékek, a kritikus támogatás és a jövőbeni konténertechnológiák fejlesztése terén. 

 

Az ESCM a Fujitsu által 2015 októberében a nyílt forráskódú közösség rendelkezésére bocsátott Open Service Catalog Manager nagyvállalati verziója. Az elődefiniált integrációs moduloknak köszönhetően az ESCM széles körben kompatibilis a különféle „szolgáltatásként nyújtott” felhőmegoldásokkal – Infrastructure- (IaaS), Platform-(PaaS) és Software-as-a-Service (SaaS). Gazdag funkcionalitásukkal a vállalat egyszerre több végfelhasználó számára kínálhat önkiszolgáló felhőmegoldást, automatikus aktiválással, eseménykezeléssel, számlázással és fizetési jellemzőkkel. 

 

 

„Bár sok szervezet értékeli a felhőalapú szolgáltatások előnyeit, erősen aggódnak a felhőszolgáltatások felügyelete – a megfelelés, a költségek kézben tartása és az optimális erőforrásgazdálkodás – miatt. Az új Enterprise Service Catalog Manager szoftver segítségével ötvözni tudjuk a helyben telepített infrastruktúrára jellemző felügyeletet és kontrollt a mért felhőszolgáltatások rugalmasságával és skálázhatóságával” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

„A SUSE e heti végfelhasználói konferenciáján, a SUSECON-on partnereinkkel együtt azokat a nyílt forráskódú technológiákat és innovációkat mutatjuk be, amelyek segítenek zökkenőmentessé tenni a vállalatok átalakulását. A Fujitsu mindig is aktív szerepet játszott a nyílt forráskódú számítástechnika jövőjének építésében, az Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) bevezetésével pedig bizonyítja, hogy az OpenStack készen áll a nagyvállalati használatra, és a lehető legnagyobb fokú választási szabadságot, biztonságot és rugalmasságot nyújtja az ügyfeleknek a feladatok nyilvános és privát felhő közötti áthelyezése során” – jelentette ki Phillip Cockrell, a SUSE globális partnerkapcsolati értékesítésért felelős vezetője.

 

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager rugalmas és könnyen bevezethető

A rugalmasság és az egyszerű bevezetés az ESCM fontos tulajdonságai. Az USB-memórián is elhelyezhető megoldás virtuális célgépként fut a 64 bites SUSE Linux Enterprise Server szoftveren. A hiperkonvergens és konvergens infrastruktúramegoldásokat tartalmazó, átfogó Fujitsu PRIMEFLEX portfólió mind az öt fő elemével – azaz a PRIMEFLEX for VMware vSAN, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, a PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct, a PRIMEFLEX Cluster-in-a-box és a PRIMEFLEX vShape integrált rendszerekkel – is együttműködik.

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) már jelenleg is beszerezhető közvetlenül a Fujitsutól. A saját márkás felhőszolgáltatási piactér konfigurálásához már az ESCM egyetlen alkalmazásszerver-instanciája is elegendő. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás