SUSECon 2017: a SUSE a PaaS piacra pályázik

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 27. 15:36

A SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen bejelentette SUSE Cloud Application Platform termékét, amellyel új szereplőként jelenik meg a Platform-as-a-Service megoldások piacán, segítve a vállalatokat az innováció és a DevOps folyamatok felgyorsításában. A vállalat az eseményen további fejlesztései közt bemutatta a SUSE Storage 5 és a SUSE Container as a Service Platform 2 szoftvereket. 

 

Alkalmazások csúcssebességen

Az elmúlt években a SUSE az OpenStack-en alapuló SUSE OpenStack Cloud termékkel erősítette meg pozícióját az Infrastructure-as-a-Service megoldások piacán, most pedig a Platform-as-a-Service szegmens felé is nyit a SUSE Cloud Application Platformmal, amely decemberben válik elérhetővé az ügyfelek számára. Az alkalmazásszolgáltatási platform a szoftverfejlesztők és az üzemeltetési szakemberek számára egyaránt megkönnyíti a hagyományos és új felhőalkalmazások életciklusának kezelését. Az eszköz egy felületen egyesíti a Kubernetes és Cloud Foundry technológiákat, és egyúttal egyszerűsíti azok használatát, ezzel is segítve a DevOps folyamatokat, illetve felgyorsítva az innovációt. 

 

A bejelentés jól mutatja, hogy a SUSE a legújabb igényekre fókuszálva segít a vállalatoknak abban, hogy gyorsabban rendelkezésre bocsáthassák az alkalmazásokat. Ugyanezt a törekvést szolgálja a nyáron bemutatott, új SUSE Container as a Service (CaaS) Platform, amely az összetett konténertechnológiák használatát könnyíti meg. A megoldás egy konténeralapú alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz szánt fejlesztési és hosztingplatform, amellyel az informatikai és DevOps szakemberek könnyebben telepíthetik, felügyelhetik és skálázhatják a konténeralapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat. 

 

A SUSECon-on bejelentett, október végén megjelenő SUSE CaaS Platform 2 kiadás támogatja a Kubernetes technológiához készült Helm csomagkezelő szoftvert, ezáltal még egyszerűbbé teszi a Kubernetes telepítését és működtetését. Az új verzió továbbfejlesztett biztonságot, teljesítményt és hardvertámogatást kínál, és zökkenőmentesen használható olyan nyilvános felhőszolgáltatásokban is, mint például az Amazon Web Services, a Microsoft Azure és a Google Cloud Platform.

 

SUSE Enterprise Storage 5: megduplázott teljesítmény

A SUSECon-on debütált a vállalat szoftveresen vezérelt tárolási megoldásának legújabb kiadása is. A Ceph nyílt forráskódú platformra épülő SUSE Enterprise Storage segítségével a cégek alacsony beruházási és működtetési költségek mellett építhetnek ki jól skálázható tárolási rendszert általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával. A termék ideális, költséghatékony megoldást kínál nagy mennyiségű adat tárolásához, legyen szó compliance előírások miatt megőrzendő információkról, archivált dokumentumokról, biztonsági mentésekről vagy olyan, nagy méretű fájlokról, mint például a biztonsági kamerák felvételei, orvosdiagnosztikai leletek, streamelt tartalmak vagy online konferenciák és tréningek anyagai.

 

A legújabb változat, a SUSE Enterprise Storage 5 a Ceph Luminous kiadására épül, és a kereskedelmi forgalomban elérhető rmegoldások között elsőként támogatja a BlueStore backend technológia használatát a Ceph-en belül. Az új verzió így a korábbi kiadásokhoz képest mintegy kétszer nagyobb teljesítményt kínál az adatok írása során. A BlueStore tömörítési képességei révén pedig azt is lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kapacitást szabadítsanak fel. 

 

A negyedik negyedévben érkező új kiadás emellett arra is lehetőséget ad, hogy a szervezetek lemezről lemezre készítsenek biztonsági mentéseket (disk-to-disk backup, D2D). A költségtakarékos backup megoldás jól skálázható, önkezelő, hibatűrő és egyszerűen frissíthető. Fejlett, beépített deduplikációs szolgáltatást is tartalmaz, ezért használatához nincs szükség külön ilyen jellegű eszközre.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05