A Kaspersky Lab CTF játékkal keresi az ipari létesítmények sebezhetőségét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 27. 18:23

A Kaspersky Lab elindítja a nemzetközi Indusztriális CTF (Capture the Flag) biztonsági játékát, amelynek lényege egy virtuális olajfinomító létesítmény biztonságának imitálása és védelme. A döntőre október 24-én kerül sor Sanghajban. A CTF játékok hagyományosan kültéren zajlanak, ahol alapvetően két csapat játszik azért, hogy megszerezze az ellenfél zászlóját annak bázisáról és eljuttassa saját területére.

A CTF egy egyedülálló kihívás, amely érinti a vállalati informatikai biztonság különböző aspektusait valamint gyakorlati lehetőséget ad a különböző ipari környezetek tesztelésére, mint például az új sebezhetőségek és kibercsapdák azonosítására egy céges infrastruktúrán belül. Ez a globális verseny különösen előnyös lehet az olyan iparágaknál, amelyek elengedhetetlenül szükségesek egy társadalom mindennapi működéséhez, úm. energiaipar, gáz-és olajszállítás. Egy sikeres hacker-támadás kritikus létesítmény ellen katasztrofális károkhoz és következményekhez vezethet. A CTF kiváló lehetőség biztonsági szakértőknek, hogy virtuálisan teszteljék az ipari vezérlőrendszereket, felfedezzenek rejtett biztonsági problémákat, amelyek elkerülhetőek a jövőben. Sőt, ez valódi betekintést nyújthat a vállalatokat érintő valós támadásokról és egyúttal az iparágakat is segíti a problémák feltérképezésében, hogy a legmagasabb szintű védelmet élvezhessék a meglévő és még ismeretlen fenyegetések ellen. 

 

 

Idén a csapatok a CTF játék során egy olajfinomító termelési folyamatának modelljét alapul véve fogják megalkotni a biztonsági lépéseket. A modell alkotóelemei többek között egy vasúti tartálykocsi töltőrendszer, egy változtatható sebességű centrifugális szivattyú, tároló tartályok és hőcserélők. A résztvevők ezen felül még tesztelhetik tudásukat az IoT eszközökkel kapcsolatban is. 

 

„Egy ilyen esemény megszervezése azért is fontos, mert segít megérteni az ipari rendszereket érintő fenyegetéseket és problémákat. A Kaspersky Lab által szervezett CTF játékokon a résztvevők megtapasztalhatják a valós vállalati rendszereket, azaz ami megtörténik a játékban, az a valóságban is előfordulhat. Ez egy óriási lehetőség mindazoknak, akik biztonsági kutatóként, ipari rendszer-gyártóként vagy ipari rendszermérnökként dolgozik, hogy közösen jobban megértsük a kritikus rendszerek működését és sebezhetőségét,amely által javíthatunk azok biztonságán.” - mondta Vladimir Dashchenko, a Kaspersky Lab senior biztonsági kutatója. 

 

Az ipari CTF 2017-et a Kaspersky Lab közösen szervezi a kínai céggel, a Keen Cloud Tech-kel, a döntő október 24-én lesz a GeekPWN konferencián Sanghajban, amely a világ első hacker versenye.

 

„Nagyon örülünk, hogy a Kaspersky Lab a világ vezető kiberbiztonsági cég partnereként fogadhatjuk az Ipari CTF játék résztvevőit a GeekPwn hacker versenyen Sanghajban. Ez remek lehetőség számunkra, hogy találkozzunk a legjobb biztonsági kutatókkal szerte a világon.” - mondta Daniel Wang, a Keen Cloud Tech vezérigazgatója és GeekPwn alapítója.

 

A döntő előtt az online selejtezőket október 6-8. között tartják, ahol a résztvevőknek különböző feladatokat kell megoldaniuk.

 

Bővebb információt a Kaspersky Lab CTF-ről a játék weboldalán talál: https://ctf.kaspersky.com/ 

A regisztráció október 8-ig lehetséges. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston Technology az információbiztonság legsikeresebb innovátorai között

A Kingston Technology az iparágon belüli haladó szemléletet elismerő „Hot Company Data Loss Prevention” kategória győztese lett a Cyber Defense 2018 Global Awards-on. A Cyber Defense Magazine által létrehozott díj a kiber- és információbiztonság innovátorait ismeri el. 

2018. október 17. 17:55

Hálózatfigyelés mesterfokon

A felhő alapú SecuReporter-el a kis- és középvállalkozások már alkalmazáson keresztül is figyelhetik hálózatukat és bármikor, bárhonnan reagálhatnak az esetleges kibertámadásokra.

2018. október 17. 09:50

Ne csak védekezzünk, az elhárításra is készüljünk!

A legtöbb vállalatnál ma már egyértelmű, hogy nem az a kérdés, érheti-e valamilyen kibertámadás a szervezetet, hanem az, hogy mindez mikor történik meg. Azt azonban sokan nem tudják, mihez kezdjenek a felismeréssel, és hogyan módosítsák biztonsági stratégiájukat ennek megfelelően. A Micro Focus szakértői szerint arra kell összpontosítani, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a megfelelő védvonal kiépítésére, illetve a már megtörtént támadások gyors elhárítására fordított idő és erőforrások között.

2018. október 17. 08:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04
cloudappsportal.com