A Bene Studio rendezvény-sorozatot indított

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 29. 13:50

Egy éve indultak és máris felforgatják azt, ahogy itthon a gyógyulásról gondolkodunk. A Bene Studio az első magyar egészségügyi startup studio: mobilappokat és okoseszközöket fejlesztenek, most pedig újszerű rendezvény-sorozatot indítottak “Okos egészségügy: Merre tovább?” címmel.

“Az egészségügy egy rendkívül összetett terület, ahol nemzetközi színvonalú fejlesztések szerintünk csak akkor születhetnek, ha a szakértők, állami vezetők és meghatározó vállalatok összefognak egymással. Ezt elősegítendő szerveztük meg a beszélgetést, melynek hírére többek között a GE Healthcare, a T-Systems és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is jelezte, hogy szeretnének résztvenni, így mindenképp lesz folytatás.” - osztotta meg terveit az esemény megálmodója, Bene Bálint, a Bene Studio alapító ügyvezetője. 

 

 

Egészségügyi forráshiány, túlterhelt ellátórendszer, öregedő társadalom. Ebben a helyzetben hogyan segíthet a technológia? Péteri János egészségbiztosítási szakértő elmondása szerint hatezer lábat vágnak le évente Magyarországon a cukorbetegség következtében. “Nekem akkor tetszik a kütyü, ha van egy rendszer, ami integrálja. Az egészségbiztosító pedig azért fogja szeretni, mert csökken a kockázat, hiszen a páciens onnantól magának kontrollálja a gyógyulását. Így lehetőség volna mondjuk évi kétezer lábat megmenteni.” 

 

A vércukormérőket gyártó 77 Elektronika Kft. orvosigazgatója, Dr. Bibok György a tucatnyi újságíró előtt megosztotta, hogy évi 40%-os növekedésük az exportnak köszönhető, a hazai piac még nem igazán érett meg a modern megoldásokra. “Itthon nincs meg az orvosok részéről sem a nyitottság az okoseszközök és appok iránt, mert ezek elsajátítása időt vesz igénybe, plusz munkát jelent és nincs finanszírozva számukra.”

 

A Bene Studio egyik mobilapp fejlesztése pont az orvosok távkonzultációs munkáját teszi kifizetődővé, míg másik fejlesztésük egy személyes egészség app, mellyel súlyos betegségek kiszűrhetővé válnak, mielőtt komoly problémát okoznának.

 

A hazai helyzetképre reagálva Bene Bálint így foglalta össze az elhangzottakat: “Magyarországon nagyon sok tehetséges fiatal szakember van, mérnökök, orvosok, és sok olyan vállalat, melynek egy-egy speciális területen rendkívül nagy tapasztalata van. Ha ezeknek a szervezeteknek sikerül együttműködni, olyan okos egészségügyi megoldások jöhetnek létre, melyek nem csak magyarok millióinak lehetnek segítségére, de nemzetközi szinten is sikert arathatnak.”

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05