Egészségügyi adatvizualizációs verseny

forrás: Prím Online, 2017. október 4. 15:18

Idén első alkalommal rendezi meg egészségügyi hackathon versenyét, a vITathont a Semmelweis Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen. Informatikai, gazdasági és egészségügyi szakterületek hallgatói vegyes csapatokban veselkednek neki valós társadalmi- és technológiai problémák feldolgozásának október 13-14-én. 

A harminc órás maratoni ötletbörzén a dohányzás és az ahhoz kapcsolódó problémakörre fókuszálnak a versenyzők: egészségügyi adatok innovatív felhasználásával kell új összefüggésekre rávilágítaniuk és problémamegoldási ötletekkel előállniuk. Vannak ismereteink és tapasztalataink a dohányzásról való leszokással kapcsolatban, de tény, hogy a dohányosok mintegy 80 százaléka próbálta már abbahagyni a cigizést, és csak minden másodiknak ment. Lássuk, mire jutnak a lelkes és ambiciózus fiatalok a probléma testközelből való vizsgálatakor!

 

A versenyen elkészülő dohányzásleszoktató megoldási javaslatokat a téma szakértői mentorálják, emellett gondolatébresztő előadások, adatbázisok és egészségügyi eszközök is segítik a versenyzőket. A maratoni ötletbörzén résztvevő csapatok projektjeit nemzetközi zsűri értékeli majd, és választja ki közülük a leginnovatívabb megoldásokat.. A résztvevő csapatok javaslataiból új egészségügyi vagy más tudományterületeken indított kutatások válhatnak, vagy akár egy startup vállalkozás alapját is képezhetik.

 

A versenyre elsősorban a Semmelweis Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatóiból és frissdiplomásaiból álló, vegyes csapatok nevezhetnek, mindkét felsőoktatási intézményből legalább 1-1 aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak, vagy a verseny időpontjához képest 3 éven belül végzett frissdiplomásnak kell a 3-4 fős csapatokba kerülnie. 

 

 

A jelentkezők megismerkedését és vegyes csapatba rendezését elősegítő információs meetupot október 5-én 18 órától rendezik meg a verseny helyszínén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.) .

 

A vITathon 2017 versenyt az ismerkedő meetup után egy héttel, október 13-14-én tartják. A megmérettetésen díjazott csapatok külföldi szakmai rendezvényen vehetnek részt, valamint az ötleteik megvalósulásához további szakmai mentorálást biztosítanak a szervezők. Az esemény nemcsak a kezdeményezés ambiciózussága miatt különleges, hanem a rendkívül korszerű és hatékony hackathon módszer alkalmazása miatt is.

 

További információ és regisztráció: http://vitathon.eu/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az idei tanévben újjászületik a Vodafone Digitális Iskola Programja

A 2018/2019-es tanévben megújul a Vodafone Digitális Iskola Programja, amely három új partnernek köszönhetően számos izgalmas elemmel bővül. A Nemzeti Köznevelési Portál, a LEGO Education program és a Tanoda program bevonásával a Digitális Iskola Program szélesíti a diákok és tanárok elérését, mélyíti a digitális tudást és élménnyé teszi a tanulást.

2018. november 18. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com