Egészségügyi adatvizualizációs verseny

forrás: Prím Online, 2017. október 4. 15:18

Idén első alkalommal rendezi meg egészségügyi hackathon versenyét, a vITathont a Semmelweis Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen. Informatikai, gazdasági és egészségügyi szakterületek hallgatói vegyes csapatokban veselkednek neki valós társadalmi- és technológiai problémák feldolgozásának október 13-14-én. 

A harminc órás maratoni ötletbörzén a dohányzás és az ahhoz kapcsolódó problémakörre fókuszálnak a versenyzők: egészségügyi adatok innovatív felhasználásával kell új összefüggésekre rávilágítaniuk és problémamegoldási ötletekkel előállniuk. Vannak ismereteink és tapasztalataink a dohányzásról való leszokással kapcsolatban, de tény, hogy a dohányosok mintegy 80 százaléka próbálta már abbahagyni a cigizést, és csak minden másodiknak ment. Lássuk, mire jutnak a lelkes és ambiciózus fiatalok a probléma testközelből való vizsgálatakor!

 

A versenyen elkészülő dohányzásleszoktató megoldási javaslatokat a téma szakértői mentorálják, emellett gondolatébresztő előadások, adatbázisok és egészségügyi eszközök is segítik a versenyzőket. A maratoni ötletbörzén résztvevő csapatok projektjeit nemzetközi zsűri értékeli majd, és választja ki közülük a leginnovatívabb megoldásokat.. A résztvevő csapatok javaslataiból új egészségügyi vagy más tudományterületeken indított kutatások válhatnak, vagy akár egy startup vállalkozás alapját is képezhetik.

 

A versenyre elsősorban a Semmelweis Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatóiból és frissdiplomásaiból álló, vegyes csapatok nevezhetnek, mindkét felsőoktatási intézményből legalább 1-1 aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak, vagy a verseny időpontjához képest 3 éven belül végzett frissdiplomásnak kell a 3-4 fős csapatokba kerülnie. 

 

 

A jelentkezők megismerkedését és vegyes csapatba rendezését elősegítő információs meetupot október 5-én 18 órától rendezik meg a verseny helyszínén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.) .

 

A vITathon 2017 versenyt az ismerkedő meetup után egy héttel, október 13-14-én tartják. A megmérettetésen díjazott csapatok külföldi szakmai rendezvényen vehetnek részt, valamint az ötleteik megvalósulásához további szakmai mentorálást biztosítanak a szervezők. Az esemény nemcsak a kezdeményezés ambiciózussága miatt különleges, hanem a rendkívül korszerű és hatékony hackathon módszer alkalmazása miatt is.

 

További információ és regisztráció: http://vitathon.eu/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szétszórt adatok, összeszedett védelem

A munkahelyi fájljainkhoz lassan ugyanolyan könnyen hozzáférünk, mint a levegőhöz. Ott vannak a felhőben, és bárhol, bármikor betölthetjük a mobil eszközeinkről. A munkavállalók dolgát ez megkönnyíti, de a vállalatoknak nehézséget okoz az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása, ami biztonsági veszélyt jelent. A Micro Focus szakértői szerint a személyazonosság-kezelési megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a kockázatok.

2019. augusztus 23. 10:39

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás