Egészségügyi adatvizualizációs verseny

forrás: Prím Online, 2017. október 4. 15:18

Idén első alkalommal rendezi meg egészségügyi hackathon versenyét, a vITathont a Semmelweis Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen. Informatikai, gazdasági és egészségügyi szakterületek hallgatói vegyes csapatokban veselkednek neki valós társadalmi- és technológiai problémák feldolgozásának október 13-14-én. 

A harminc órás maratoni ötletbörzén a dohányzás és az ahhoz kapcsolódó problémakörre fókuszálnak a versenyzők: egészségügyi adatok innovatív felhasználásával kell új összefüggésekre rávilágítaniuk és problémamegoldási ötletekkel előállniuk. Vannak ismereteink és tapasztalataink a dohányzásról való leszokással kapcsolatban, de tény, hogy a dohányosok mintegy 80 százaléka próbálta már abbahagyni a cigizést, és csak minden másodiknak ment. Lássuk, mire jutnak a lelkes és ambiciózus fiatalok a probléma testközelből való vizsgálatakor!

 

A versenyen elkészülő dohányzásleszoktató megoldási javaslatokat a téma szakértői mentorálják, emellett gondolatébresztő előadások, adatbázisok és egészségügyi eszközök is segítik a versenyzőket. A maratoni ötletbörzén résztvevő csapatok projektjeit nemzetközi zsűri értékeli majd, és választja ki közülük a leginnovatívabb megoldásokat.. A résztvevő csapatok javaslataiból új egészségügyi vagy más tudományterületeken indított kutatások válhatnak, vagy akár egy startup vállalkozás alapját is képezhetik.

 

A versenyre elsősorban a Semmelweis Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatóiból és frissdiplomásaiból álló, vegyes csapatok nevezhetnek, mindkét felsőoktatási intézményből legalább 1-1 aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak, vagy a verseny időpontjához képest 3 éven belül végzett frissdiplomásnak kell a 3-4 fős csapatokba kerülnie. 

 

 

A jelentkezők megismerkedését és vegyes csapatba rendezését elősegítő információs meetupot október 5-én 18 órától rendezik meg a verseny helyszínén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.) .

 

A vITathon 2017 versenyt az ismerkedő meetup után egy héttel, október 13-14-én tartják. A megmérettetésen díjazott csapatok külföldi szakmai rendezvényen vehetnek részt, valamint az ötleteik megvalósulásához további szakmai mentorálást biztosítanak a szervezők. Az esemény nemcsak a kezdeményezés ambiciózussága miatt különleges, hanem a rendkívül korszerű és hatékony hackathon módszer alkalmazása miatt is.

 

További információ és regisztráció: http://vitathon.eu/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megújul a Bookline oldala

Március 26-tól a Bookline-ra látogatók egy vadonatúj, letisztult oldallal találkozhatnak. A tavaly rendkívül sikeres évet zárt márka a tavaszi megújulás mellett tette le a voksát: interaktív, vásárlóbarát elemekkel várja az olvasókat új, modern felületén.

2019. március 26. 18:31

Magyar startup siker Európa legnagyobb innovációs platformján

Az online toborzási-kiválasztási rendszert fejlesztő Indivizo lett az egyike annak a 32 kiválasztott startupnak, akiket a világ legnagyobb cégei karolnak fel (mint a Porsche, a Daimler vagy a BP) a STARTUP AUTOBAHN program keretei között, hogy így adjanak lendületet a legújabb innovációk elterjedésének.

2019. március 26. 14:20

A Fujitsu új megoldásokkal jelentkezik a 2019-es Hannoveri Vásáron

A 2019. április 1. és 5. között megrendezett Hannoveri Ipari Vásáron (Hannover Messe Industrie, HMI – 7-es csarnok, E16-os stand) a Fujitsu bemutatja, hogyan hajthatnak végre megoldásaival a gyártóipar szereplői kvantumugrást az innováció és a hatékonyságnövekedés terén.

2019. március 26. 12:43

Robotzsaruk védhetnek meg a hackerektől?

Miközben becslések szerint a hackerek az évtized végére évi 5 milliárd személyes adatot is ellophatnak a legnagyobb vállalatoktól, pénzügyi és távközlési szolgáltatóktól, kormányzati szervektől, addig a piacról 2 millió IT biztonsági szakember is hiányozhat. Az IBM legújabb fejlesztései ezen a területen is segíthetnek a mesterséges intelligencia (MI) és gépi tanulás alkalmazásával építve fel olyan kibervédelmi rendszereket, amelyek XXI. századi robotzsaruként támogatják az IT szakemberek munkáját, felismerve és kivédve kibertámadásokat.

2019. március 26. 11:16

Global Data Protection Index: Hogy vagy, adatvédelem?

Dell EMC bejelentette a harmadik Global Data Protection Index eredményeit, mely 2016-hoz képest az adatok robbanásszerű, 569 százalékos növekedési üteméről és az adatvédelmet „bevezető” vállalatok közel 50 százalékpontos kiemelkedő növekedéséről számol be. 

2019. március 26. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06

Hogyan netezzünk biztonságosan?!

2019. március 7. 12:31

Perre megy a Huawei

2019. március 7. 11:06

A Cellum biztonságos wallet platformja támogatja az új indonéz e-money rendszer, a LinkAja kialakítását

2019. március 1. 10:54
cloudappsportal.com