A KPMG igazgatója lesz az aktuáriusi szakma világszervezetének elnöke

forrás: Prím Online, 2017. október 11. 15:05

Hanák Gábort, a KPMG aktuárius igazgatóját a szakma nemzetközi szervezetének (International Actuarial Association – IAA) háromtagú csúcsvezetésébe választották a szervezet chicagói közgyűlésén.

Az 1895-ben alapított IAA feladata, hogy elősegítse az aktuárius* szakma globális fejlődését, és biztosítsa a közérdek érvényesülését. A háromtagú csúcsvezetés tagja a szervezet aktuális, egy évre megválasztott elnöke, valamint az előző és a leendő elnök – ők felelősek a végrehajtó bizottság munkájának szervezéséért, amely az IAA stratégiáját hajtja végre.

 

Hanák Gábort most leendő elnökké (President Elect) választották – ezt a tisztet 2018 januárjától tölti be, és 2019-ben lesz a szervezet elnöke, majd 2020-ban, mint leköszönt elnök, még egy évig dolgozik a csúcsvezetőségben.

  

Dr. Hanák Gábor több mint 20 éve dolgozik a biztosítási szektorban. 2008-ban csatlakozott a KPMG-hez, 2009 októbere óta a KPMG közép-kelet európai aktuáriusi szolgáltatások egyik vezetője. Szaktanácsadóként több biztosító számára végez aktuáriusi munkát, továbbá a KPMG által auditált biztosítótársaságok esetében a könyvvizsgálatához kapcsolódó aktuáriusi szakértelmet igénylő feladatokat látja el. Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik a Szolvencia II-höz, a nemzetközi szabványokon alapuló pénzügyi beszámolókhoz kapcsolódó tanácsadás, átvilágítások és piac elemzések területén.

 

A Magyar Aktuárius Társaság (MAT) alapító tagja, titkára, majd elnöke (1995-1999 és 2007-2011), a MAT delegáltja a nemzetközi (IAA) és az európai (Actuarial Association of Europe (AAE) aktuárius szövetségekben. Az Actuarial Association of Europe-nál betöltött tisztségei: másod-alelnök (2009-2010), első alelnök (2010-2011), elnök (2011-2012), volt elnök (2012-2013). Jelenleg az IAA Actuarial Standards Committee, az ORSA Working Group és az Insurance Accounting Task Force tagja.

 

__________

*Aktuárius: olyan szakember, aki a kockázatok pénzügyi hatásait elemzi, és az ebből levont következtetéseket a gyakorlatban alkalmazza – hagyományosan elsősorban biztosítók és nyugdíjalapok számára.

Kulcsszavak: +céginfo KPMG

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08