ABB: folytatódik a növekedés

forrás: Prím Online, 2017. október 27. 08:47

Az ABB a tegnapi napon közzétette 2017 harmadik negyedéves pénzügyi jelentését.

„Folytatjuk azokat az erőfeszítéseket, amelyek célja, hogy minden régióban erősödjön a növekedés üteme” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A harmadik negyedévben 5%-kal bővült a teljes rendelésállomány, az árbevétel 3%-kal nőtt, az Energetikai Hálózatok divíziónál pedig folytattuk az üzleti modell átalakítását. Az erősödő piacorientáltság és a nagy növekedési ütemet mutató szegmensekre, így például az e-járművek töltésére, a robotikára, illetve az élelmiszer- és italgyártásra történő fókuszálás sikeresnek bizonyul.”  

 

„Az Energetikai Termékek, valamint a Robotika és Gyártásautomatizálás divíziók az előző negyedévhez képest növelték az árrésüket, míg az Ipari Automatizálás és az Energetikai Hálózatok divíziók stabil működési teljesítményt nyújtottak a harmadik negyedévben” – mondta az ABB vezérigazgatója. „A B&R beintegrálási folyamata jól halad. A GE Industrial Solutions nemrég bejelentett akvizíciójával megerősítjük második helyünket a villamos energetikai rendszerek globális piacán. Az akvizíció támogatást nyújt ahhoz a tervünkhöz is, hogy valóra váltsuk az értékteremtési céljainkat.”  

 

„A közeljövőben továbbra is a nyereséges, organikus növekedésre fokuszálunk. Folytatjuk a feladatok végrehajtását, és megfelelő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy sikeresen fejezzük be a 2017. évi átalakítási folyamatot” – tette hozzá. „Tovább csökkentjük a portfóliónk kockázati szintjét, erőfeszítéseink súlypontját pedig a nagyobb növekedési ütemet mutató szegmensek és a fokozott versenyképesség irányába helyezzük át.”

 

 

Rövid és hosszú távú kilátások 

Míg bizonytalanságok uralkodnak, a makrogazdasági jelek pozitív trendet mutatnak Európában és az Egyesült Államokban. Kínában várhatóan tovább folytatódik a növekedés. Az átfogó globális piac szerény növekedést mutat, és a világ különböző részein tapasztalható geopolitikai feszültségek befolyásolják. Az olajárak és a devizaárfolyamok hatása várhatóan továbbra is befolyásolják vállalat eredményeit. 2017 átmeneti év marad az ABB számára. 

 

Az ABB három, fő ügyfélszektorában – a közművek, az ipar és a közlekedés & infrastruktúra – a vonzó, hosszú távú keresleti kilátásokat az energia és a negyedik ipari forradalom vezérli.  

 

Az ABB jó helyzetben van ahhoz, hogy erős piaci és földrajzi jelenlétével, üzleti tevékenységeivel, technológiai vezető szerepével és pénzügyi erejével megragadja ezeket a lehetőségeket a hosszú távú nyereséges növekedés érdekében.

 

További információk

A 2017 Q3-as eredményekről sajtóközleményt és prezentációt találnak az ABB News Center-en  (www.abb.com/news) és a befektetői kapcsolatok honlapján (www.abb.com/investorrelations). A teljes, angol nyelvű tájékoztatás a következő linken érhető el: http://new.abb.com/news/detail/2320/q3-2017-results-abb-continuing-growth

 

____________

* A megrendelések, az alaprendelések, a bevételek és a teljesítésre váró rendelésállomány növekedési üteme összehasonlító alapon (a felvásárlásokkal és az eladásokkal korrigálva, helyi pénznemben). A „Kulcsszámok táblá-zata” a növekedési ütemet US$-ban mutatja be (Key Figures table). 

** A nem GAAP szerinti egyeztetésekért lásd a „Kiegészítő egyeztetések és definíciók” fejezetet a 2017. évi harmadik negyedévi pénzügyi tájékoztatóban (Q3 2017 Financial Information). 

*** Az EPS növekedési ráta kiszámítása kerekítetlen összegekkel történtek. Az egy részvényre jutó összehasonlítható működési eredmény konstans devizanemben (2014-es árfolyam, nincs kiigazítva az üzleti portfólió változásai sze-rint). 

**** Állandó devizaárfolyam (nincs kiigazítva a portfólió változásaival).

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55