Több mint 1 milliárd forintos K+F+I beruházás a 77 Elektronika Kft.-nél

forrás: Prím Online, 2017. október 30. 08:05

Orvos-diagnosztikai berendezések teljes körű fejlesztése, új technológiák kutatása és prototípus berendezések tesztelése céljából több mint 1 milliárd forintból, önálló Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központ épült a 77 Elektronika Kft. budapesti székhelyén. 

A 100 százalékban hazai tulajdonban lévő vállalat árbevételének 80 százaléka külkereskedelemből származik, termékeit több mint 90 országba exportálja. A high-tech vállalat saját forrásból megvalósuló beruházását Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonos adták át. 

 

A számos nemzetközi szabadalommal rendelkező, saját fejlesztésű készülékeit 92 országba exportáló magyar vállalat a fejlesztési és kutatási tevékenységét összpontosítja az új Központban, ahol több mint 90 mérnök dolgozik. A többek között multifunkcionális klímakamrával, labor referencia műszerekkel, 3D-s tervező szoftverekkel, modern elektronikai műszerparkkal és miniatűr alkatrész tervezéshez szükséges mikroszkópokkal felszerelt 1400 m2-es épületrész októbertől működik teljes kapacitással.

 

A vércukormérő készülékek tekintetében a magyar fejlesztők feladata ±7,5-8%-ra javítani a mérési pontosságot. Az új K+F+I Központban a mérnökök így azon dolgoznak, hogy korábbi saját teljesítményüket is felülmúlják, hiszen az általuk fejlesztett Dcont vércukormérő termékcsalád volt képes a világon elsőként a jellemzően ±10 százalékos hibahatáron belüli, klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérésre az otthoni önellenőrzés során.

 

Ma a vállalat árbevételének döntő többségét vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja. Középtávon a cég céljai között szerepel a nemzetközileg is jelentős piaci részesedéssel bíró UriSed technológián alapúló vizelet-üledékvizsgáló rendszerének új méréstechnológiákkal történő kiegészítése, és egy olyan gyorsteszt kifejlesztése, amely új távlatokat nyit a diagnosztikai ellátásban. A 77 Elektronika víziója továbbá elérhetővé tenni a napi betegellátásbana teljes körű diabétesz menedzsmentet támogató online orvosi távfelügyeleti (telemedicina) megoldást, melynek az alapjait is lefektették már a Dcont eNAPLÓ rendszerrel.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszer a 77 Elektronika Kft. új K+F+I Központjának átadásán elmondta: „Az egészségipar, és ennek részeként az orvosi berendezések és eszközök gyártása, világviszonylatban rendkívül kompetitív ágazat. Ezért nemzetgazdasági szempontból is fontos, hogy egy magyar cég képes ezen a területen megvetni a lábát, sőt komoly nemzetközi sikereket ér el.”

 

„Vállalatunk alapvetően két alapvető értékre épít: a folyamatos innovációra és a magyar mérnökök szakértelmére. Évről-évre árbevételünk mintegy 6-8 %-át fordítjuk új termékek és technológiák kifejlesztésére, melyet a mintegy 90 fős magyar kutató- és fejlesztő gárdánk vált kézzelfogható eredményekre. Az orvosdiagnosztika területén különösen, de a gazdaság szinte minden szegmensében felértékelődött az innováció és a magyar szakértelem szerepe, a magyar vállalkozások számára ez jelenti az elsődleges kitörési pontot a világpiacon” - fogalmazott az átadón Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

 

A 77 Elektronika Kft. több mint 30 éve saját fejlesztésű orvoselektronikai termékeket gyárt, elsősorban vércukormérő rendszereket, vizeletvizsgáló készülékeket és ezek reagens anyagait, személyes és laboratóriumi használatra. A vállalat tevékenysége magában foglalja termékei tervezését, mechanikai, hardware- és software fejlesztést, miközben jelentős gyártási kapacitással és kereskedelmi szervezettel rendelkezik, az árbevételének 80 százaléka külkereskedelemből származik. A cég megalakulása óta hazai, családi tulajdonban van, fejlesztéseit jórészt önerőből finanszírozza, jelenleg több mint 630 főt foglalkoztat. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A karácsonyi készülődés elmaradhatatlan kelléke – az online vásárlás

A karácsony közeledtével felpörög az online vásárlás is, a hazai webshopok éves forgalmuk 35-37 százalékát realizálhatják ebben az időszakban. Az év végi hajrá azonban nem ér véget az ünnepekkel, hiszen kezdetét veszi a termékek cseréjének, visszaküldésének időszaka, az Egyesült Államokban például tavaly az interneten vásárolt áruk csaknem 30 százalékát vitték vissza az üzletekbe.

2018. december 18. 18:42

Fókuszban a közlekedés jövője a januári CES-en

A több mint 180 ezer látogatót, és 4500 kiállító céget felvonultató jövő januári CES egyik központi a témája a közlekedés jövője lesz. Ennek megfelelően Elaine L. Chao, az Amerikai Egyesült Államok közlekedési minisztere tartja majd a show egyik nyitóelőadását, míg John Krafcik, a Waymo vezérigazgatója a top technológiai vezetők vacsoráján (Leaders in Technology Dinner) tart majd beszédet az önvezető technológia kapcsán. 

2018. december 18. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Munkába állt VANDA, az első virtuális üzleti asszisztens Magyarországon

2018. december 11. 18:55

Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

2018. november 23. 11:02

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12
cloudappsportal.com