Lépj be a HuMachine világába

forrás: Prím Online, 2017. november 1. 10:43

Milyen lehet egy GépEmber (HuMachine)? A Kaspersky Lab készített egy interaktív VR-filmet, amelyben bemutatják miként működik az emberi intelligencia, a nagy mennyiségű adatok kezelése és a gépi tanulás módszere a legkifinomultabb kibercsapdák ellen, az emberek, a vállalatok informatikai biztonságáért.

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog/

 

A kibercsapdák drasztikus fejlődését figyelhettük meg az elmúlt 20 évben: az egyszerű, viszonylag ártalmatlan, valamint könnyen hatástalanítható kibercsapdáktól napjainkra eljutottunk a kifinomult, láthatatlan kiberfenyegetésekig, amelyek képesek gyárak, erőművek, nagyvállalatok működését blokkolni. Ezzel párhuzamosan fejlődött a védelem is, amelyek a legkorszerűbb technológiát és azok kombinációját alkalmazzák az eredményes védelem érdekében.

 

Manapság a kiberbiztonság kiemelten fontos, hiszen egy sikeres feltörés olyan brutális következményekkel járhat, amelyekkel blokkolható egy okos város elektromos működése, amely áramszünetekkel járhat vagy akár egy teljes város megbénulhat. Modern világunkat több technológia működteti azért, hogy a mi életünk kényelmesebb, észszerűbb és biztonságosabb legyen. Amennyiben egy vagy több digitális fogaskerék sérül, vagy megsemmisül, az egész rendszer összeomolhat. 

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog/

 

A Kaspersky Lab szakemberei immár több, mint 20 éve azon dolgoznak, hogy ezek a fogaskerekek folyamatosan, mindenfelé fennakadás nélkül működjenek. Ennek egyik eredménye a GépEmber technológia koncepciója, amely az adatkezelés, a gépi tanulás és a humán szakértelem szinergiája. Ennek a módszernek a segítségével a legjobb védelmet élvezhetjük, amely képes észlelni és blokkolni még a legveszélyesebb és legkifinomultabb kiberfenyegetéseket is. 

 

A Kaspersky Lab egy izgalmas és interaktív VR-filmet készített azért, hogy szórakoztató módon mutassa be a koncepciót: egy fiktív System nevű világban a nézők a Newbie nevű karakter bőrébe bújva szembesülhetnek azzal, hogyan dolgoznak az informatikai szakértők azon, hogy gondtalanul teljenek a mindennapok. 

 

„Minden kibervédelemmel kapcsolatos tevékenységet a felhasználók unalmas tevékenységként képzelnek el. Miközben számtalan különböző és izgalmas esemény zajlik másodpercenként egy számítógép vagy bármilyen készülék belsejében. Egy kibercsata láthatatlan sokak számára, ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk megmutatni azt és megmagyarázni, mi is történik valójában ilyenkor. Célunk többek között az is, hogy megmutassuk, miként képzeljük a kiberbiztonság jövőjét. Annak ellenére, hogy ez egy teljesen kitalált történet, mégis hisszük, hogy segít a GépEmber müködését megérteni.” – mesélte Alexey Malanov, a Kaspersky Lab malware szakértője és a film technikai tanácsadója. 

 

A VR-filmet ezen a linken találja, a VR nélkül is látható 360-fokos verziót pedig ezen a linken éri el. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05