A Fujitsu bemutatta FUTRO vékonykliens-eszközeinek következő generációját

forrás: Prím Online, 2017. november 2. 15:14

A Fujitsu bemutatta FUTRO vékonykliens-eszközeinek kiterjedt nagyvállalati környezetekre optimalizált, rugalmasság, teljesítmény és biztonság szempontjából is továbbfejlesztett, új generációját. 

A négy új modell egyike a FUTRO Q940 PalmSecure Appliance, amely a vékony kliensek közül elsőként alkalmazza a Fujitsu tenyérvéna-alapú biometrikus biztonsági technológiáját. Az új modellek Windows 10 IoT Enterprise és eLux operációs rendszerrel, valamint Scout Enterprise felügyeleti szoftverrel rendelhetők.

 

„A vékony kliensek kiválóan használhatók erősen központosított számítástechnikai környezetekben, például kormányhivatalokban, bankokban, biztosítótársaságoknál és call centerekben. A minden elemében új FUTRO kínálat kisebb méretben nyújt nagyobb teljesítményt, mint eddig bármikor, és a biztonság, illetve a multimédia-képességek terén is jelentős fejlesztéseket tartalmaz. A teljesítményről sokat elárul, hogy a felhasználók többsége észre sem veszi, hogy nem teljes értékű PC-n dolgozik” – nyilatkozta Ruediger Landto, a Fujitsu EMEIA kliensszámítástechnikai eszközökért felelős vezetője. 

 

Nagy teljesítményű és biztonságos vékonykliens-számítástechnika 

A Fujitsu vékonykliens-eszközei közül a FUTRO Q940 tartalmazza elsőként integrált módon a tenyérvéna-mintázatot felismerő PalmSecure technológiát. Az elterjedt biometrikus technológiáknál pontosabb PalmSecure új biztonsági réteg beiktatásával védi az értékes, bizalmas és kritikus adatokat. A PalmSecure-ral végzett azonosításhoz a regisztrált felhasználóknak mindössze el kell húzniuk kezüket az érintésmentes érzékelő felett. Az egyszeres bejelentkezést (SSO) használó környezetek mellett a PalmSecure a kényes adatokat vagy céges alkalmazásokat tartalmazó környezetekben is ideális kiegészítő felhasználóazonosító módszer. 

 

 

A FUTRO kínálat további tagjai a 0,87 literes házba szerelt, ultrakompakt FUTRO S540 és S740 modellek, és a FUTRO S940, amely a Fujitsu FUTRO vékony kliensek közül elsőként tartalmaz beépített tápegységet és opcionálisan Power over Ethernet (PoE) technológiát. Utóbbi két megoldás mindegyike hozzájárul a rendezett íróasztal kialakításához. A sokoldalú FUTRO S940 mindezek mellett nagy sebességű USB-csatlakozást nyújtó, C-típusú USB-porttal is fel van szerelve, és opcionálisan grafikus kártyával támogatja a produktívabb munkavégzéshez kialakított, többmonitoros környezetek működését. 

 

 

A megnövelt feldolgozási és számítási teljesítmény révén mind a négy FUTRO modell elősegíti a multimédia-kommunikációs eszközök és a csoportmunka egyre szélesebb körű használatát. Továbbfejlesztett multimédia-képességeiknek köszönthetően jól együttműködnek egységes kommunikációs alkalmazásokkal (pl. Windows 10 Enterprise IoT edition esetén Skype for Business vagy eLux esetén Cisco VXME és Avaya), és megbízható videokonferencia-képességekkel, a különböző fizikai helyszínen dolgozó munkatársakból álló csapatoknál pedig egyszerű képernyőmegosztással fokozzák a csoportmunka hatékonyságát.

 

A FUTRO eszközök terepen is kitartóan teljesítenek. Nincsenek mozgó alkatrészeik, ventilátoraik, kevesebb energiát fogyasztanak, kevesebb hőt termelnek, mint az asztali PC-k, és teljesen zajmentesen működnek. Mindegyik modell rendelhető eLux RP 6 operációs rendszerrel és a Unicon Scout Enterprise Management Suite 15 felügyeleti szoftverével.

 

Ár és piaci bevezetés

Az új FUTRO eszközök 2017 decemberétől rendelhetők az EMEIA-régióban. Szállításuk terv szerint 2018 márciusában indul. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Canvas memóriakártya-sorozat a Kingstontól

A Kingston Digital, Inc. bemutatta legújabb Canvas memóriakártya-sorozatát, amely a felhasználói igényekhez igazodva háromféle változatban érhető el. A Select sorozat élettel tölti meg a HD-videókat, a Go! széria elképesztő sebességet nyújt a felvételek megjelenítéséhez, a React sorozat pedig folyamatában rögzíti az élet nagy pillanatait.

2018. március 16. 08:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com