A müncheni Fujitsu Fórum bemutatja miként ösztönzi a „Digital Co-creation” az átalakulást

forrás: Prím Online, 2017. november 7. 12:35

A müncheni Fujitsu Fórum holnap nyitja meg kapuit az emberközpontú innováció és a közös digitális alkotás, a „Digital Co-creation” jegyében. A több mint 12 ezer látogatót váró rendezvény azt mutatja be, hogyan járul hozzá a közös digitális alkotás az üzleti működés átalakításához az ügyfelek által felhalmozott üzleti szakértelem és az innovatív technológia ötvözésével.

„A Fujitsu innovatív technológiáit és szakértelmét az ügyfelek egyedülálló ismereteivel kombinálva dolgoz ki az üzleti kihívásokra reagáló, új megoldásokat. Egyre inkább ez a közös alkotásra épülő szemlélet válik elfogadott normává napjaink digitális gazdaságában, ahol a technológia az emberi képességeket kiegészítve támogatja az innovációt és a produktivitás növelését. Napjainkban minden vállalat technológiai céggé válik, ahol a digitális elemek beágyazódnak az alapfolyamatokba. A digitális átalakulás a gazdagabb, biztonságosabb és fenntarthatóbb jövőt formálja, a Fujitsu pedig továbbra is elkötelezetten dolgozik azon, hogy ügyfeleivel és partnereivel közösen új értéket teremtsen” – nyilatkozta Duncan Tait, a Fujitsu vezérigazgatója, alelnöke, valamint Amerikáért és EMEIA-régióért felelős vezetője.

 

Az elmúlt évben a Fujitsu jelentős előrehaladást ért el a következő négy stratégiai fontosságú üzleti területen: felhő, dolgok internetje (IoT), mesterséges intelligencia és biztonság. A Fujitsu Fórum a négy terület legfőbb fejlesztéseit mutatja be. 

 

Felhő

A felhőben a hibrid IT a fő piaci lehetőség. Arra számítva, hogy a nagyméretű szervezetek több mint fele két éven belül felhőszolgáltatásokon keresztül fogja nyújtani IT-képességei többségét, a Fujitsu új régiókban vezette be K5 felhőszolgáltatását: az Egyesült Királyságban, Finnországban, Németországban, Spanyolországban és Észak-Amerikában. A Fujitsu új, dedikált privát adattárolási megoldással is piacra lépett, amely a nyilvános és a virtuális privátfelhő-környezetekben is lehetővé teszi az adatok helyi tárolását. Ez fontos eredmény az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt előírások teljesítése szempontjából.

 

 

Dolgok internetje

A felhő terjedését ösztönző technológiák egyike a dolgok internetje, amelynél a Fujitsu minden eddiginél magasabb szintre emeli a hálózat peremén – tehát az érzékelők közvetlen közelében – elérhető intelligenciát. E lehetőség egyszerű kiaknázására a vállalat új márkát vezet be FUJITSU INTELLIEDGE néven. Az INTELLIEDGE a hálózat peremén biztosítja a szükséges intelligenciát. A felhőből származó információk alapján képes valós idejű, intelligens döntéseket hozni. Mesterséges intelligencia segítségével gyűjti és dolgozza fel az érzékelők adatait, von le belőlük tanulságokat, és kapcsolódik össze a különféle digitális gyártási információkkal, a tervezéstől a termelésen át a karbantartásig minden területen.

 

Mesterséges intelligencia

A dolgok internetjével szorosan együttműködő mesterséges intelligencia (AI) új utakat nyit meg a vállalatok által generált információk értelmezése terén. A Fujitsu óriási lehetőségeket lát ezen a területen, és mindent megtesz azért, hogy hozzásegítse ügyfeleit ezek kiaknázásához. 

 

A mesterséges intelligenciában rejlő értéket hasznosítva a Fujitsu új minőségellenőrzési rendszert vezetett be a Siemens Gamesa szélturbina-gyártó vállalatnál. Ebben az esetben az AI nem csupán a minőségellenőrzés időigényét csökkenti számottevően, hanem az emberi szem számára láthatatlan apróbb hibák észlelését is segíti. A turbinalapátok felületének manuális átvizsgálása korábban közel egy napig tartott – ma a Siemens Gamesa mindössze 1,5 óra alatt elvégzi a műveletet. Így a mérnökök mentesülnek a szükséges ám monoton feladat alól, és a rendszer által megjelölt problémás területekre összpontosíthatnak. Tekintve, hogy a Siemens Gamesa 5000 turbinalapátot gyárt évente, ez mintegy 30 ezer emberórányi munkaidő, ezen keresztül pedig tetemes költség megtakarítását jelenti.

 

Biztonság

Az, hogy egy szervezet mennyire sikeresen működik a digitális világban, erősen függ attól, milyen hatékonyan képes védekezni az internetes támadások ellen. A védelem kritikus fontosságú a digitális szolgáltatások nyújtása, a márka megóvása, valamint az árbevétel és az ügyfélbizalom megtartása szempontjából. Hogy ezen a területen is a lehető legjobb támogatást nyújtsa ügyfeleinek, a Fujitsu globális kiberbiztonsági szervezetet hozott létre, és tovább dolgozik internetes biztonsági szolgáltatásai fejlesztésén. A fejlett szolgáltatásportfólióban mesterséges intelligenciára és automatizációra épülő analitikai és intelligencia-szolgáltatások (Cyber Threat Intelligence, Cyber Threat Analytics) segítik a biztonsági események elleni eredményesebb védekezést.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően. A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

2023. június 7. 11:23

A NEXT 3D konferencia az additív gyártás hazai ipari alkalmazásaira fókuszál

Ha érdeklik a 3D nyomtatás sikeres, hazai ipari alkalmazási példái, jelölje be naptárában a szeptember 12-i dátumot és vegyen részt a NEXT 3D konferencián! Az egyedülálló iparági találkozó az additív gyártás trendjeire, a területet megmozgató kérdésekre és a szakma legjobb gyakorlataira fókuszál.

2023. június 7. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39