A Fujitsu új PRIMEQUEST szerverekkel segíti az adatközpontok gazdaságos működését

forrás: Prím Online, 2017. november 8. 09:44

A Fujitsu bejelentette, hogy a digitális korszak üzleti igényei szerint frissített, új PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverekkel lép piacra. A Fujitsu legújabb Intel Xeon Scalable processzorokkal működő szerverei új, korszerű formatervvel nyújtanak optimális teljesítményt és rugalmas konfigurációs lehetőségeket a számítási, adattárolási, hálózati és szerverfelügyeleti igények széles köréhez.

 

PRIMEQUEST 3800E és PRIMEQUEST 3400E*

A Fujitsu legújabb szerversorozatának zászlóshajói, a Fujitsu PRIMEQUEST 3800E és PRIMEQUEST 3400E a legkomolyabb követelményeket támasztó, kritikus környezetekben is kimagasló teljesítményt és optimális hatékonyságot nyújtanak. A teljesen új, 7U méretű házba szerelt rendszerek nagymértékben egyszerűsítik a kritikus számítástechnika szerverarchitektúráját. A korábbinál jóval kisebb méretű, ugyanakkor nagyobb teljesítményű, új modellek kevesebb áramot fogyasztanak, így jelentősen csökkentik az adatközpontok működésének költségeit és környezetterhelését. Kritikus funkcióik (pl. a fejlett RAS funkciók) megbízható működést és maximális rendelkezésre állást biztosítanak. Robusztus, költséghatékony megoldásként használhatók kritikus alkalmazásokhoz, például kritikus UNIX-feladatokhoz/UNIX-migrációhoz, vagy nagy volumenű, nagy értékű műveletekhez, például online tranzakciófeldolgozáshoz (OLTP), kötegelt feldolgozáshoz, adatbázis-alkalmazásokhoz és valós idejű analitikához.

 

 

PRIMERGY TX2550 M4 és PRIMERGY RX2520 M4**

A PRIMERGY x86-os szerverkínálatának további új tagjai a fejlett, kétfoglalatos PRIMERGY TX2550 M4 torony kivitelű erőgép és a belépő szintű kétfoglalatos PRIMERGY RX2520 M4*** rackszerver. Mindkettő sokféle számítási alkalmazáshoz elegendő teljesítményt és rugalmasságot kínál: pl. csoportmunka-platformokhoz és nagy tárkapacitást igénylő feladatokhoz.

 

 

Testre szabott megoldások sokféle igényre

A Fujitsu PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek széles választékával testre szabott megoldás alakítható ki sokféle igényre – a teljes körű virtualizációtól a kritikus alkalmazások futtatásán keresztül a fájl- és nyomtatószerveri feladatokig. A különböző méretben és formai kialakításban (rack és torony) elérhető PRIMERGY M4 sorozatú szerverek számítási teljesítménye, memóriája, tárkapacitása és hálózati funkcionalitása is testre szabható.

 

„A digitális kor megköveteli, hogy a szervezetek konkrét feladatokhoz és alkalmazási igényekhez rendeljenek számítástechnikai megoldást, és az alul-, és túlméretezést egyaránt elkerülve megtalálják az arany középutat. A Fujitsu x86 PRIMEQUEST és PRIMERGY szerverek teljes körűen frissített kínálata optimális teljesítményt, költségszintet és rugalmasságot nyújt szinte minden számítási feladathoz, használati forgatókönyvhöz, piaci szegmenshez és üzleti követelményhez. Rendszereink úgy járulnak hozzá a digitális átalakulás felgyorsításához, hogy közben a költségeket is segítenek kézben tartani” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

 

Az összes új Fujitsu szerver az életciklus minden szakaszában támogatja az egyszerű távfelügyeletet az integrált iRMC S5 távfelügyeleti vezérlőt használó Fujitsu ServerView Suite szoftverekkel.

 

Ár és piaci bevezetés

A megújult PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek világszerte megvásárolhatók a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől. Áruk régiótól, modelltől és konfigurációtól függ.

 

_____________________ 

* A PRIMEQUEST 3800E és 3400E rendszerek új, 7U méretű háza jelentősen egyszerűsíti a kritikus számítástechnikát támogató szerverarchitektúrát, mérsékli az energiafogyasztást és az adatközpont költségeit. A négy/nyolc db 112/224 magos, max. 12 TB DDR4 memóriájú, Intel® Xeon® Scalable processzorral dolgozó PRIMEQUEST 3400E/3800E rendszerek kivételes teljesítményt és memóriakapacitást nyújtanak a komoly követelményeket támasztó feladatokhoz. A kritikus funkciók, az innovatív hibamegelőző és önjavító képességek rendkívül megbízhatóvá teszik a platform működését.

** A PRIMERGY TX modellek kínálatának zászlóshajója a négyfoglalatos TX2550 M4 szerver. A vadonatúj „all in one” egység olyan vállalatoknak készült, amelyek optimális teljesítményű, költséghatékony és rugalmas szervert keresnek. A sokoldalú és skálázható, opcionálisan rackre szerelhető rendszer sokféle fejlett vagy nagy tárkapacitást igénylő alkalmazás és virtualizációs feladat támogatására alkalmas. A PRIMERGY TX2550 M4 a legújabb DDR4 memóriával (max. 768 GB), 32 merevlemezig bővíthető tárkapacitással rendelkezik, fejlett RAID, DynamicLOM és nagy sávszélességű hálózati képességekkel. Ideális rendszer nagy adatátviteli és adattárolási szükségletek esetén, például csoportmunkához és IT-infrastruktúra feladatokhoz.

*** A belépő szintű, kétfoglalatos PRIMERGY RX2520 M4 rackszerver páratlan skálázhatóságot biztosít a fontos üzleti alkalmazáskhoz. Kiegyensúlyozott ár-teljesítmény aránya és funkcionalitása révén olyan vállalatoknak és szolgáltatóknak ideális, amelyek alapvető adatközponti vagy infrastruktúra-feladatokhoz keresnek sokoldalú, költséghatékony szervert. A PRIMERGY RX2520 M4 modell kompakt és moduláris 2U magas háza max. 384 GB DDR4 memóriakapacitás és max. 24 meghajtós tárkapacitás befogadására képes. Hálózati, RAID és adattárolási képességei rugalmasan bővíthetők.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták Magyarország eddigi legkorszerűbb adatközpontját

Az Invitech Solutions-höz tartozó „DC10” adatközpontpark bővítésének tervezésekor az volt a cél, hogy a rendelkezésre állásra vonatkozó igen szigorú nemzetközi előírásoknak és szabványoknak mindenben megfelelő, a legkorszerűbb biztonsági rendszerekkel ellátott létesítményt valósítsanak meg. 

2017. november 23. 10:04

Milyen napelemet finanszíroznak szívesen a bankok?

A Bloomberg osztályozási rendszere segít abban, hogy a napelemek megbízhatósága és ne (kizárólag) a beruházó és üzleti terve alapján döntsön a bank a finanszírozásról.

2017. november 22. 19:57

Mit tegyünk, ha időben szeretnénk megkapni az online rendelt karácsonyi ajándékot?

Hamarosan indul az ünnepi szezon, az online boltok egy része már a hivatalos fekete péntek előtt meghirdette nagy karácsonyi akcióit. Azt gondolnánk, aki ilyenkor rendeli meg az ajándékot, nemcsak jól jár, de még az ünnepek előtt biztosan meg is kapja a csomagját. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban erre nincs garancia, főleg ha rendeléskor a hagyományos kiszállítási megoldásokat választjuk.

2017. november 22. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com