A Siemens Gamesa a Fujitsu AI-megoldásával gyorsítja a minőségellenőrzést

forrás: Prím Online, 2017. november 9. 12:43

A Fujitsu jelentősen felgyorsította a Siemens Gamesa gyártás utáni minőségellenőrzési folyamatát azzal a közös fejlesztésű AI-megoldással*, amely mélytanulási képességekkel mérsékli az újonnan gyártott turbinalapátok ellenőrzési idejét.

A Siemens a Fujitsu új AI-megoldásával gyorsítja a 75 méter hosszú üvegszálas lapátok minőségellenőrzési folyamatát. Az AI a roncsolásmentes vizsgálatok beolvasott adataiból létrehozott képek elemzésével azonosítja a potenciális gyártási hibákra utaló mintákat, például a turbinalapátok üzemi közbeni meghibásodásához vezető gyűrődéseket. Ennek eredményeképpen alig 1,5 órára csökkent az új lapátok minden egyes négyzetcentiméterének alapos átvizsgálását igénylő ellenőrzés ideje. A magasan képzett ellenőrök így mentesülnek a korábban hat órán át tartó, rendkívül monoton, ugyanakkor feltétlenül szükséges feladat elvégzése alól. 

 

„A Fujitsu nagyszerű partnerként segíti adataink eredményesebb és hatékonyabb felhasználását”– jelentette ki Ken Kaser, a Siemens Gamesa Renewable Energy vezetője.

 

„A turbinalapát egész egyszerűen nem hibásodhat meg. Ezért olyan megoldásra volt szükségünk, amely anélkül képes felgyorsítani az időigényes minőségellenőrzést, hogy emiatt akár a biztonság, akár a pontosság bármilyen szempontból hátrányt szenvedne. A Fujitsu áttörő jelentőségű AI-technológiájával a korábbi idő 25%-a alatt el tudjuk végezni a vizsgálatot. A Fujitsuval közösen olyan megoldást dolgoztunk ki, amely jelentősen mérsékli a turbinalapátok alapos vizsgálatának időigényét, ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a lapátok kritikus részeire” – mutatott rá Heine Bach, a Siemens Gamesa Renewable Energy minőségbiztosítási vezetője. 

 

„A mesterséges intelligencia fontos lépéssel vitte közelebb a Siemens Gamesát egy korábban idő- és munkaigényes feladat hatékonyabb végrehajtásához. Az ő esetük csupán egy példa arra, hogyan dolgozik a Fujitsu ügyfeleivel közösen a megoldások továbbfejlesztésén. Meghallgattuk a problémát, majd együtt kidolgoztunk egy olyan megoldást, amely az AI mélytanulási, kép- és jelfeldolgozási technikáit hasznosítja a minőségellenőrzési folyamat során. Ez a lehető legjobb minőséget biztosítja, miközben kiiktatja azt a monoton feladatot, amit a 75 méter hosszú üvegszálas lapátok minden egyes négyzetcentiméterének átvizsgálása jelent. Korábban ez a folyamat akár egy egész napig is eltartott, és rendkívüli összpontosítást igényelt a szakemberek részéről” – nyilatkozta Duncan Tait, a Fujitsu vezérigazgatója, alelnöke, valamint Amerikáért és EMEIA-régióért felelős vezetője.

 

Rugalmas licencmodell csökkenti az áttörő jelentőségű AI-technológia beszerzéséhez szükséges induló beruházást

A Fujitsu rugalmas licencmodellt dolgozott ki a komplex és testre szabott AI-szoftverhez, így a Siemens Gamesa jelentős induló beruházás nélkül vehette igénybe a megoldást. A vállalat telephelyén, Fujitsu PRIMERGY szervereken futó rendszer jól skálázható a szélerőművek jövőbeni új turbinalapát-modelljeihez. A Fujitsu 2018-ban tervezi bevezetni az AI-technológia felhőalapú verzióját.

 

______________

* A Fujitsu fejlett AI-megoldása forradalmasítja a roncsolásmentes vizsgálatok elvégzését a gyártási folyamatban (Fujitsu Develops State-of-the-Art AI Solution to Revolutionize Non-Destructive Testing Manufacturing Inspection), 2017. október 2.: http://www.fujitsu.com/fts/about/resources/news/press-releases/2017/emeai-20171002-fujitsu-develops-state-of-the-art-ai.html

A Fujitsu AI-technológiáját már eddig is sokféle területen bevetették: A Kawasaki Geological Engineering AI-motorunkat használja a föld alatti víznyelők kialakulásának megelőzésére; Mesterséges intelligenciával támogatott képfelismerő rendszer forradalmasítja a gyártósorok működését; A Fujitsu AI-technológiát fejlesztett ki a kézírásos kínai karaktersorok rendkívül pontos felismerésére

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59