A PlayIT-n is készül digitális immuntérkép

forrás: Prím Online, 2017. november 18. 10:21

Az Új Nemzedék Központ a Digitális Immunerősítő Program (DIP) részeként izgalmas és hasznos szakmai előadásokkal, programokkal készül a 2017. november 18-19. között, a Hungexpón megrendezendő PlayIT-re.

A látogatók a szórakozás és kikapcsolódás mellett, idén felmérhetik digitális immunrendszerük állapotát, valamint bővíthetik ismereteiket a kibervédelem, kiberbiztonság, cyberbullying és a biztonságos internethasználat témaköreiben.

 

Az internetes csalások, adatlopások, hekkertámadások a mindennapi élet szerves részévé váltak, Magyarországon 10 másodpercenként megtámadnak egy otthoni számítógépet, pedig csupán néhány egyszerű lépéssel biztosítható, hogy adataink, fotóink ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. Az Új Nemzedék Központ az online veszélyek felismerése és a digitális biztonság erősítése érdekében kiberbiztonsági előadásokkal és a digitális védettséget vizsgáló teszttel várja a magyar IT és gamer közösség egyik legjelentősebb seregszemléjeként számon tartott PlayIT résztvevőit.

 

Digitális Immunerősítő Program az online biztonság erősítésére

A látogatók az idei PlayIT-n megismerhetik az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ által elindított, a fiatalok kiberbiztonságának növelését célzó Digitális Immunerősítő Programot (DIP). „A program keretében, több mint 50 cég és szakértő közreműködésével, hamarosan egy 100 pontból álló, gyakorlati segítséget és digitális immunerősítést célzó javaslatcsomagot juttatunk el a fiatalokhoz. Néhány tippet ebből már a mostani gamer rendezvényen is megismerhetnek az érdeklődők” – hangsúlyozta dr. Nobilis Márton, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője.

 

Tudd meg, mennyire vagy biztonságban az online térben! 

A PlayIT-n továbbá lehetőség nyílik a DIP online tesztjének kitöltésére, mellyel világos képet kaphatunk digitális immunrendszerünk állapotáról és megtudhatjuk azt is, milyen módszerekkel erősíthető online biztonságunk. A www.mydip.xyz oldalon elérhető kérdésekből és válaszokból számos biztonsági tipp elsajátítható, ráadásul a kitöltők között laptopot és okostelefont sorsolnak ki. A teszt eredményeit kutatók összesítik, majd ezt követően készítik el a magyar fiatalok Digitális Immuntérképét. 

#Digitip-ek élőben

A HelloWorld – Új Nemzedék színpadnál előadásokat is meghallgathatnak a gamerek a két nap során. Megtudhatják, hogyan szelfizhetnek okosan, hogyan vehető fel a harc a kiberbullying ellen, emellett az internethasználattal és a közösségi média felületekkel kapcsolatban az is kiderül, milyen hatással bírnak a személyiségre, az ön- és emberismeretre, az egyéni és közösségi kapcsolatokra. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A rugalmas duális képzés lehetne a diplomás szakember utánpótlás biztosítéka

A duális képzés nem csodaszer, de fontos eleme annak, hogy a jövő diplomásai valóban piacképes tudást szerezzenek a felsőfokú tanulmányaik során – vallja Dr. Ábrahám László, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) elnöke. Szerinte további erőfeszítésekre lesz szükség mind az egyetemek, mind a vállalatok részéről, hogy ez a gyakorlatorientált képzési forma valóban megfeleljen a folyamatosan változó iparági elvárásoknak, és a diákoknak is naprakész, hasznosító ismereteket nyújtson.

2018. április 25. 11:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51
cloudappsportal.com