eMAG Black Friday 2017: növekvő mobilvásárlás

forrás: Prím Online, 2017. november 29. 16:42

Az eMAG 2017-ben is megrendezte a Black Friday-t, amely összességében 5,6 milliárd forintos forgalmat generált és több mint 235 ezer termék értékesítését jelentette mindössze egyetlen nap alatt az eMAG.hu oldalon keresztül. A termékek jelentős részét, 65%-át, már át is adta a vállalat a futárszolgálatoknak. 

Az átlagos vásárlói kosárérték 54 ezer forint körül alakult, ez 30 százalékkal magasabb, mint a tavalyi évben. Az eMAG a Similarweb adatai alapján a webes forgalom tekintetében is piacvezető lett, 1,95 millió ügyfél kereste fel az eMAG.hu oldalt mindössze egyetlen nap alatt november 24-én, ez pedig 20 százalékkal több, mint a következő két szereplő eredménye együttesen. A forgalom 58 százaléka mobilkészülékről érkezett, a csúcsidőszakban pedig egyszerre több mint 184 ezer ember böngészte a kínálatot.

 

Az online vásárlások száma évről évre nő Magyarországon, a Black Friday pedig egy jó lehetőség, hogy az elektronikus kereskedelem fejlődésében rejlő potenciált megmutassuk. A webes vásárlás sokkal többféle termékhez jelent hozzáférést, miközben használatával időt és pénzt takaríthatunk meg. Mindezek mellett sokkal könnyebb és kényelmesebb otthonról böngészni a kínálatot.

 

„A Black Friday idei legfőbb tanulsága számunkra az, hogy az emberek egyre nagyobb része vásárol mobiltelefonról, miközben egyre fontosabbak lesznek a minőségi termékek. A zsebünkben megbújó okostelefon egy egész áruházat rejt, mostanra pedig Magyarországon is ez az eszköz vált a legfontosabb online vásárlási eszközzé. Ezt bizonyítja a közel 60 százaléknyi látogató is, aki a mobilján keresztül tekintette meg a Black Friday akciókat. Biztos vagyok benne, hogy jövőre még többen lesznek, akik az eMAG Magyarország alkalmazásán keresztül vásárolnak majd” – nyilatkozta Catalin Dit, az eMAG magyarországi ügyvezetője.

 

A mobilok térhódítása mellett a másik fontos trend, amit érdemes kiemelni, az átlagos vásárlói kosárérték. Ez a tavalyi évhez képest 30%-al nőtt. Az eMAG által meghonosított Black Friday kapcsán elmondható még, hogy rendkívüli érdeklődést vált ki a magyarokból, köszönhetően a rengeteg féle terméknek, melyeket nagyon jó áron kínálnak megvásárlásra.

 

Az idei eMAG Black Friday toplistája:

A legdrágább, megvásárolt termék: Toyota Tonero targonca, 6 337 300 Ft

Top rendelés: 1 997 550 Ft 

A vásárlók által az oldalon összesen eltöltött idő november 24-én: 37 év, 111 nap és 5 óra

 

Legjobb eladási számokkal rendelkező kategóriák:

Háztartási kisgépek: 25 906 darab

Háztartási cikkek és otthon: 22 854 darab

Játékok: 22 384 darab

Televíziók: 12 604 darab

Kozmetikumok: 12 262 darab

 

A speciális kategóriák legjobbjai:

Repülőjegyek: 162 darab

Élmény: 161 darab

Belépők: 33 darab

eMAG Marketplace

 

Az idei évben az eMAG Marketplace partnerek is jobban kiemelkedtek, összesen 853 partner kínált Black Friday akciókat és együtt 40 488 darab terméket adtak el, ez valamivel 410 millió forint feletti forgalmat jelent.

 

A Black Friday a legjobban várt vásárlási esemény az évben, amit az eMAG honosított meg még 2014-ben. Mára a Black Friday név jól ismert a magyarok körében, köszönhetően a hatalmas mennyiségű akciós terméknek és az egyedülálló ajánlatoknak.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A közösségi média dezinformációi mindannyiunk jövőjét veszélyeztetik

Ötödik éve adja ki a tudomány helyzetéről szóló kutatását a 3M, a világ egyik leginnovatívabb cége. A 17 országban, államonként 1000 ember megkérdezésével végzett felmérés rámutat, hogy az emberek zöme bízik a tudományban, annak képviselőiben és eredményeiben, és ez a bizalom a pandémia hatására csak nőtt. Nagy arányban aggasztja ugyanakkor a válaszadókat, hogy a tudomány hitelét a közösségi és hagyományos médiában terjedő, áltudományos, vagy a tudományra hamisan hivatkozó dezinformációk alááshatják, ami hátráltatja a globális problémák közös megoldását.

2022. május 17. 12:37

Újabb megoldás segíti az áramhálózat digitalizációját

Az energiaellátás fenntartható átalakítását segítő moduláris szoftvercsomag legújabb verziójával jelentkezett a Siemens. Az egymással integrált elemekből felépülő, ugyanakkor nyílt, más rendszerekkel is együttműködő grid (áramhálózat) szoftver segítségével a villamosenergia-piac szereplői agilis módon válaszolhatnak a mostani és a jövőbeni kihívásokra.

2022. május 16. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24