1983-ban mutatkozott be az első strapabíró Casio G-Shock

forrás: Prím Online, 2017. december 2. 13:45

A Casio népszerű ütés- és rezgésálló sportos órája, a G-Shock 2018 áprilisában ünnepli 35. éves fennállását. Ebből az alkalomból a japán gyártó különleges, limitált szériás karórákat dob piacra. 

„A Casio immáron hazánkban is elérhetővé tette a Big Bang Black kollekciót, melynek mind a négy tagja matt fekete szíjjal és tokkal készül” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

A G-Shock története 1981-ben kezdődött, amikor egy mérnök eldöntötte, hogy ellenálló és törhetetlen karórát tervez. Az akkoriban kapható időmérők törékenyek és gyengék voltak, ezért a Casio eltökélt volt abban, hogy olyan strapabíró karórát dobjon piacra, melyet viselőik bátran használhatnak nehezebb fizikai igénybevétel esetén is. Több mint 200 prototípus, valamint két éves fejlesztési időszak után a japán gyártó 1983-ban bemutatta az első ütésálló G-Shock órát. Azóta számos modell jelent meg ezzel a márkanévvel, melyek kivétel nélkül a szívós, strapabíró órák megtestesítői. 

 

„A Big Bang Black kollekció tulajdonképpen az első hírnökei a G-Shock 35. éves fennállása előtt tisztelgő ünnepi sorozatnak. A matt fekete szíjjal, lünettával és számlappal ellátott karórák a korai G-Shock karórák hangulatát idézik meg” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. A kollekció darabjai között egy por és sárálló (MUDMASTER GG-1035A), egy háromdimenziós számlappal (GA-735A), egy közepes méretű lünettával (GA-835A), valamint egy nagyobb tokkal és egy precíziós számlappal ellátott változat (GA-135A) található. A karórákon alkalmazott fehér és szürkés analóg mutatók, illetve az inverz digitális kijelző kiváló kontrasztban van a matt fekete szíjakkal és lünettákkal. A különleges kollekció valamennyi tagja fokozottan ütés- és rezgésálló, 200 méterig vízálló és napi ötszöri ébresztő, illetve stopperóra funkcióval rendelkeznek. 

 

A Big Bang Black Collection egyes darabjait további hasznos képességekkel ruházták fel, hogy minél teljesebb társai lehessenek viselőik számára. A GG-1035A karóra 31 időzóna és 48 világváros időkijelzésére alkalmas, a beépített termométer pedig -10 és 60 Celsius fok között mutatja az aktuális hőmérsékletet. A beépített auto LED-világításnak köszönhetően gombnyomás nélkül a kéz mozgatására világítja be a számlapot. A kollekció másik darabja a GA-835A a szabadidős sportok kedvelőinek lehet optimális választás. Fejlett stopperóra funkciójának köszönhetően 120 különféle időeredmény rögzíthető, emellett számlapján egyszerre kétféle zónaidő is megjeleníthető.

 

Valamennyi Big Bang Black G-Shock karóra számlapján megtalálható a 35. éves jubileumra készített logó, melyet a világhírű grafikus művész, Eric Haze tervezett. „A sorozat valamennyi tagja olyan fémdobozokban kerül a vásárlókhoz, amelyeken fekete alapon fehér csillagok szimbolizálják a G-Shock széria elmúlt 35 évét” – jegyezte meg Nagy Sándor. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05