Csaknem félmillióan vettek részt a Microsoft 48 órás Skype-maratonján

forrás: Prím Online, 2017. december 20. 13:54

Magyarország részvételével az idén harmadik alkalommal megrendezett Skype-a-Thon ismét elérte kitűzött célját: a világ minden tájáról csatlakozó diákok és pedagógusok összesen több mint 14 500 000 virtuális mérföldet utaztak.

Ismét nagyszabású tervekkel vágott neki a Microsoft digitális oktatási maratonjának. A kétnapos esemény során a résztvevők, köztük a magyarországi pedagógusok és tanulók kitettek magukért, hiszen csak a balatonboglári iskola 438 ezer virtuális kilométert tett. A Skype-a-Thon végül másfélszeresen túlteljesítette a kitűzött célt: közel félmillió résztvevő összesen 14 524 086 mérföldet „utazott”.

 

A balatonboglári általános iskola tanulói két nap alatt összesen 24 órát töltöttek el a virtuális tanulótérben, ahol 75 Skype-meetinget bonyolítottak le. Az Énekeljük körbe a világot címet viselő projekt során magyar népdalokat és karácsonyi dalokat énekeltek a világ számos pontjáról becsatlakozó diákoknak, valamint gyönyörű népdalokat hallhattak, érdekes hangszereket és népi táncokat ismerhettek meg a világ más országaiból. A Skype-a-Thon során emellett megismerkedtek az időzónákkal is: reggel Ausztráliával, Indiával, Sri Lankával, Malajziával kezdtek, délben a saját időzónájuk környékén beszélgettek, a délutáni órákban pedig Brazília, Argentína, Kanada és az Egyesült Államok iskoláira került a sor.

 

Szintén külföldi „utazást” választottak a ceglédberceli diákok: ők Indiával, Oroszországgal és Argentínával vették fel a kapcsolatot, Lengyelországgal a Mystery Skype játékot játszották, egy budapesti Skype hívással együtt pedig összesen hét beszélgetést folytattak a Skype-a-Thon során.

 

A Microsoft innovatív iskola hálózatához tartozó budapesti Mozgásjavító Iskola hatodikosai Dunaújvárossal kapcsolódtak össze, hogy megmutassák a sportiskolás diákoknak, milyen trükköket tudnak a kerekesszékesek, és milyen sok sportágban vannak otthon. Van, aki darts-ozik, de akadnak kerekesszékes kosarasaik és focistáik, továbbá speciális sportot is űznek, amelynek boccia a neve. Az is kiderült, hogy nem csak Dunaújvárosban tanulnak olimpiai reménységek, hanem a Mozgásjavítóban is vannak élsportolók, például paraúszó országos serdülő bajnokkal büszkélkedhetnek. A dunaújvárosiak nagyon sokféle sportágban képviseltetik magukat, így a mozgásjavítósok többek között úszókkal, tornászokkal, búvárokkal, kosarasokkal és focistával is beszélhettek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com