Csaknem félmillióan vettek részt a Microsoft 48 órás Skype-maratonján

forrás: Prím Online, 2017. december 20. 13:54

Magyarország részvételével az idén harmadik alkalommal megrendezett Skype-a-Thon ismét elérte kitűzött célját: a világ minden tájáról csatlakozó diákok és pedagógusok összesen több mint 14 500 000 virtuális mérföldet utaztak.

Ismét nagyszabású tervekkel vágott neki a Microsoft digitális oktatási maratonjának. A kétnapos esemény során a résztvevők, köztük a magyarországi pedagógusok és tanulók kitettek magukért, hiszen csak a balatonboglári iskola 438 ezer virtuális kilométert tett. A Skype-a-Thon végül másfélszeresen túlteljesítette a kitűzött célt: közel félmillió résztvevő összesen 14 524 086 mérföldet „utazott”.

 

A balatonboglári általános iskola tanulói két nap alatt összesen 24 órát töltöttek el a virtuális tanulótérben, ahol 75 Skype-meetinget bonyolítottak le. Az Énekeljük körbe a világot címet viselő projekt során magyar népdalokat és karácsonyi dalokat énekeltek a világ számos pontjáról becsatlakozó diákoknak, valamint gyönyörű népdalokat hallhattak, érdekes hangszereket és népi táncokat ismerhettek meg a világ más országaiból. A Skype-a-Thon során emellett megismerkedtek az időzónákkal is: reggel Ausztráliával, Indiával, Sri Lankával, Malajziával kezdtek, délben a saját időzónájuk környékén beszélgettek, a délutáni órákban pedig Brazília, Argentína, Kanada és az Egyesült Államok iskoláira került a sor.

 

Szintén külföldi „utazást” választottak a ceglédberceli diákok: ők Indiával, Oroszországgal és Argentínával vették fel a kapcsolatot, Lengyelországgal a Mystery Skype játékot játszották, egy budapesti Skype hívással együtt pedig összesen hét beszélgetést folytattak a Skype-a-Thon során.

 

A Microsoft innovatív iskola hálózatához tartozó budapesti Mozgásjavító Iskola hatodikosai Dunaújvárossal kapcsolódtak össze, hogy megmutassák a sportiskolás diákoknak, milyen trükköket tudnak a kerekesszékesek, és milyen sok sportágban vannak otthon. Van, aki darts-ozik, de akadnak kerekesszékes kosarasaik és focistáik, továbbá speciális sportot is űznek, amelynek boccia a neve. Az is kiderült, hogy nem csak Dunaújvárosban tanulnak olimpiai reménységek, hanem a Mozgásjavítóban is vannak élsportolók, például paraúszó országos serdülő bajnokkal büszkélkedhetnek. A dunaújvárosiak nagyon sokféle sportágban képviseltetik magukat, így a mozgásjavítósok többek között úszókkal, tornászokkal, búvárokkal, kosarasokkal és focistával is beszélhettek.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Elindult a 2019-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Már Early Bird kedvezménnyel lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 18. alkalommal hirdeti ki a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri az idei legfrissebb honlapokat, valamint a legjobb digitális megoldásokat is várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2019. augusztus 22. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás