Innovatív parkolási megoldás a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-től

forrás: Prím Online, 2017. december 22. 09:11

Decemberben sikeresen elindította a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. azt a Nemzeti Smart City Technológiai Platformhoz kapcsolódó intelligens mobilparkolást támogató kísérleti jellegű pilotot, amely a budapesti Józsefváros és Ferencváros egyes körzeteiben parkoló autósokat segíti. 

A Társaság, a zónakódok megismerését - a Tisztviselőtelepen és a József Attila lakótelepen - összesen 254 ponton járda - illetve útburkolati jelek felfestésével, 110 darab parkolási zónakódot tartalmazó tábla kihelyezésével, valamint intelligens Bluetooth alapú beacon integrációval támogatja.

 

Második intelligens parkolási megoldását indította el decemberben a 100 százalékban állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt., amelynek célja az autósok parkolási zónakódokkal kapcsolatos tájékoztatásának erősítése.

 

A Nemzeti Smart City Technológiai Platformhoz kapcsolódó pilot projektek a mobilfizetéssel parkoló autósokat abban segítik, hogy nem kell megkeresniük a parkolóautomatára helyezett zónakódot, hanem az útburkolati jelek vagy a kihelyezett táblák, illetve az okostelefonok képernyőjén megjelenő Bluetooth információk alapján könnyen megismerhetővé válik számukra a parkolásidíj megfizetéséhez szükséges szolgáltatói kód.

 

A pilot projekt partnerségben a két érintett önkormányzattal valósul meg.

 

„Másfél éve, 2016. április 4-én Kecskemét Megyei Jogú Város Kálvin tér közterületi parkolóinál telepítettük az első intelligens parkolási megoldásunkat, amely 57 darab parkolóhely szenzoros érzékelő kihelyezését jelentette. A kecskeméti szenzoros megoldás működése alatt Társaságunk 10 százalékos parkolási kapacitáskihasználtság növekedést mért az érintett területen, ezért megvizsgáltuk, hogy a Nemzeti Smart City Technológiai Platform által milyen olyan megoldás nem épült még ki Magyarországon, amely a mobilparkolást támogatja. Kollégáimmal arra a megállapításra jutottunk, hogy a parkolásról szóló önkormányzati rendelet módosításával, az egymástól 150 méterre telepített parkolóautomatákon található parkolási zónakódok az esetek többségében az autósok látótávolságán vagy látószögén kívül esik. A távolra helyezett zónakódok megismerése érdekében, a modern, innovatív megoldást ötvöztük a hagyományossal és Budapest Főváros két önkormányzatával egyetértésben teszt jelleggel a József Attila lakótelepen, illetve a Tisztviselőtelepen elindítottuk a zónakódok tájékoztatását célzó megoldásunkat. A pilot projektek keretében a József Attila lakótelep Üllői út mellett Bluetooth (beacon) jeladókat telepítettünk, továbbá mindkét kerületben járda- és útburkolati jelzésekkel, valamint tájékoztató táblák és matricák elhelyezésével segítjük az autósokat a közterületi parkoló környezetében. Reményeink szerint a Ferencvárosban és Józsefvárosban elindított intelligens megoldásokkal tovább növelhetjük a lakosság kényelmét és a mobilparkolási penetrációt. A pilot során szerzett adatokat és tapasztalatokat más parkolási projektünknél is fel kívánjuk használni” - nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötven Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

2023. szeptember 28. 11:28

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59