Ötmilliónál is többet hozott az autizmussal élő fiataloknak a karácsonyi jótékonysági akció

forrás: Prím Online, 2018. január 12. 08:18

5,2 millió forint gyűlt össze az Autistic Art javára a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub egyhónapos karácsonyi jótékonysági kezdeményezésének köszönhetően. A már hagyományosnak mondható Sütiakcióban eladott édességek bevétele, a #mindenkibelead hashtaggel megosztott élmények, az elküldött karácsonyi e-képeslapok utáni támogatások az autizmussal élő fiataloknak fenntartott lakóotthonok fejlesztéséhez járultak hozzá.

December 2. és január 2. között oszthattuk meg ünnepi élményeinket #mindenkibelead hashtaggel az Instagramon azért, hogy minden képfeltöltés után 100 forint kerüljön az autizmussal élők életét művészetterápiával is segítő Autistic Art Alapítványhoz.  Hasonlóan jótékony célból készítettek süteményeket az FMK és a Telekom-dolgozók: az ezek eladásából származó bevétel szintén az alapítvány számlájára folyt be. Az adományozás ráadásul itt még nem ért véget: a saját készítésű finomságok fotóiból a Telekom jóvoltából e-képeslapok készültek, amelyeket bárki elküldhetett karácsonyi üdvözletként szeretteinnek, ismerőseinnek a karacsony.telekom.hu oldalról. Minden egyes üdvözletért további 100 forintot adományozott a Telekom az alapítványnak.

 

A karácsonyi jótékonysági kezdeményezés résztvevői kitettek magukért: sok száz sütemény készült, több mint tízezer #mindenkibelead kép született, rengeteg e-üdvözlőlap indult útjára, így a Telekom összesen 5,2 millió forintot utalt át az alapítványnak, a fiatal alkotók és lakóotthonaik támogatására, fejlesztésére. 

 

„Ismét sok embert mozgatott meg a Fenntarthatósági Média Klubbal karöltve szervezett kezdeményezésünk, amelynek révén tekintélyes összeggel tudtunk segíteni az alapítványnak. Összefogásunkkal a művészetterápiás foglalkozások mellet az otthonokban élők digitális eszközökkel való fejlesztését is támogatjuk, ezzel segítve az ott élő autista fiataloknak átlépni saját korlátaikat.” – fogalmazott Szabó Béla, a Telekom Csoport márka és lakossági kommunikációs igazgatója.

 

Bella Viktória, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője elmondta: „Az autizmus az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság, minden 68.embert érint. Ennek ellenére az autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthonok folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak, így minden támogatás hatalmas segítséget jelent. A támogatott lakóotthonokban több mint 200 önálló életvitelre képtelen fiatalt látnak el. Itt közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a képességeiknek megfelelően.”

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09