Magyarország először önálló országstanddal vesz részt a londoni BETT Show-n

forrás: Prím Online, 2018. január 15. 11:37

2018. január 24-28. között Londonban kerül megrendezésre Európa és a világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállítása és konferenciája, a British Educational Training and Techology Show, azaz a BETT Show. A Kormány döntése értelmében 2018-ban Magyarország első alkalommal jelenik meg a BETT Show-n egy önálló, 310 m2-es országstanddal, ezzel is jelezve az oktatás digitalizációja melletti elkötelezettségét.

A 21. században a digitalizáció a sikeresség és gyarapodás egyik legfontosabb eszköze. A digitális fejlesztések végrehajtása példátlan lehetőség teremt arra, hogy hazánk Európa élvonalába kerüljön. A digitalizáció jelenti a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programját. 

 

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében elkészült Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (DOS) szemlélete és átfogó jellege alapján nemzetközi összehasonlításban is modellértékű fejlesztési program.  Célunk, hogy egy új, a digitális kor kihívásaira reflektáló nyitott oktatási környezet jöjjön létre és senki ne hagyja el az oktatás és a képzés rendszerét a megfelelő digitális kompetenciák (digitális írás-, és olvasástudás) nélkül. A jövő iskolája digitális. A fejlesztések folyamatosan zajlanak, a DOS 2020-ig fokozatosan teremti meg a digitális oktatás, képzés feltételeit.

 

 

A BETT Show-n a hangsúlyos magyar részvétel elősegíti a nemzetközi szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetéséget nyújt a legújabb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, valamint hozzájárul a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez. A „Hungary - Play! Learn! Succeed!” nevet viselő magyar standnál egy élettel teli térben ismerhetik meg az érdeklődők Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját és az innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat.

 

 

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy gyakorló pedagógusok, szakértők is ellátogathassanak a nagyszabású oktatástechnológiai kiállításra. Ötven, a pedagógus szervezetek által delegált pedagógus számára biztosítjuk a BETT Show-n való részvételt, hogy a rendezvényen személyesen, testközelből ismerhessék meg a digitális oktatás korszerű eszközeit, módszereit.

 

A magyar nemzeti stand kiállítói:

  • Wizper - OkosDoboz – Játék a tanulás! – Az OkosDoboz egy olyan digitális taneszköz, mely grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid oktató videókkal segíti az általános iskolás gyerekeket az ismeretek elsajátításában, azok gyakorlásában és képességeik fejlesztésében.
  • Infotér - Maugli projekt – Az autizmus korai felismerése után a megfelelő fejlesztési terápiák jelentik a gyermekek számára a legnagyobb segítséget. A több csatornán összegyűjtött adatok elemzésével az a céljuk, hogy megértsék az autizmussal élőkben zajló változást. A hibrid megoldások alkalmazásával létrejövő referencia sors-adatbázisok és eszközrendszer támogathatják az autista gyermekek fejlesztését végző szakemberek munkáját.
  • Edutus Főiskola- World Robotic Olympiad – A World Robot OlympiadTM egy nemzetközi oktatási program, melynek, célja hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket a mérnöki vagy informatikai hivatás választására. A WROTM versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO® Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.
  • ELMS Informatikai Zrt. – Profiljuk központi eleme a komplex e-learning megoldások, tananyagok létrehozása, képzési programok kidolgozása, szem előtt tartva a különböző intézményi és vállalati igényeket.
  • The O.K. Moneytainment Project – A több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott O.K. Oktatási Központ a legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, illetve új eszközrendszerrel támogatott, középiskolákba utazó oktatói hálózatot üzemeltet. 
  • Sbrick - Okoskocka – Az SBrick egy legóval teljesen kompatibilis okoskocka.  A SBrick rádióhullámokkal kommunikál, így bárhová elrejthető, 50 méterig garantáltan működik, ráadásul a napfény sem zavarja a vezérlését.
  • Leopoly VR – A Leopoly VR a legegyszerűbb módja a virtuális valóság, a 3D nyomtatás és a 3D-s megjelenítés használatának az osztálytermekben. A Leopoly könnyű gyakorlási lehetőséget biztosít a tanulóknak a virtuális valóság és a 3D-s megjelenítés világában: segít testreszabni és elkészíteni 3d-s nyomtatással a különböző megálmodott tárgyakat.
  • Bookr Kids – A BOOKR Kids Mesetár egy folyamatosan bővülő interaktív mesekönyvtár alkalmazás mobilra és tabletre. A mesekönyvek eredeti sikerkönyvek interaktív változatai olvasás- és képességfejlesztő funkciókkal.
  • Darts Matek – A Darts Matekkal nem csak a tanárok tehetik érdekesebbé a matematikát az iskolások számára, de otthon a szülők is könnyedén használni tudják. A gyermekek így szórakozva tanulnak meg számolni, és jobb kedvvel veszik elő a matematikát, hogy felkészüljenek egy számonkérésre.
  • Edu & Fun – Az EDU & FUN Digitális Élményközpontban a gyerekek és diákok a LEGO® Education oktatási segédcsomagok, 3D nyomtatók és más digitális eszközök segítségével kóstolhatnak bele a programozásba.

 

A magyar standon bemutatkozik még az Alba Innovár, a Logischool, a Webuni, a Speclearn, a Tabello, a DesignSoft, a Green Wheels, a LabCamera, az InSimu Patient, a Kuvik, a Mozaik, az Oktker Nodus Kiadó, a Skool, a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület és a NI Mentor Program. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyit is keres valójában egy IT-szakember?

Közel ezer IT-szakember bevonásával készített felmérést a No Fluff Jobs állásportál, akik azzal forradalmasítják az IT-toborzást, hogy hirdetőiknek kötelezővé tették a fizetési sáv megadását. A portál online kérdőíves kutatásának célja az volt, hogy világos képet kapjunk arról, milyen céges juttatások és előnyök fontosak valójában az informatikusok számára, de az is kiderült, pontosan mennyit keres átlagosan egy szakember.

2020. október 30. 19:18

Tudatosak és felkészültek a millenniumi és a Z generáció tagjai

Meglehetősen tudatosak és felkészültnek érzik magukat a millenniumi és a Z generáció tagjai, ha a pénzügyekről van szó. Hosszabb távra is vannak pénzügyi terveik, rendelkeznek megtakarítással, úgy érzik, rendelkeznek a megfelelő tudással és információkkal, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt sokan borúsan látják a pénzügyi jövőjüket – többek között ezek jellemzik az 1980-as években és az 1990-es évek első felében született millenniumi, illetve az őket követő Z generáció tagjait a nemzetközi kutatások szerint. 

2020. október 30. 15:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás