Óriások válasza az e-üzletvitel kihívásaira

, 2000. november 30. 19:39
A Computer Associates, a Compaq, a Dell, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a Microsoft, az SAP és partnereik bejelentették, hogy Business Internet Consortium néven üzleti szempontból semleges, nonprofit vállalatot hoznak létre olyan technológiák és módszerek kifejlesztésére, amelyek révén az elektronikus üzletvitelre áttérő vállalkozások képesek választ adni az e-business alkalmazások bevezetésekor felmerülő, egyre magasabb szintű kihívásokra.
A konzorciumhoz a fenti vállalatokon kívül a következő cégek csatlakoztak: Advanced Visual Systems, Agency.com, Bull, Cambridge Technology Partners, Commerce One, CommerceRoute, EMC Corporation, Fourthstage, Fujitsu Siemens, Intershop, Oculus, SAP System Integration, Stratus, The Beast.com, Unigraphics, Unisys, Webridge, Zaplet és Zefer. A végfelhasználói oldalról többek között a BP, a Capital One és az ImageX.com lépett be a konzorciumba.

A konzorcium négy munkacsoportot állít fel a gazdasági döntéshozók, informatikai vezetők és végfelhasználók e-business alkalmazások bevezetésével kapcsolatos problémáinak kezelésére. A munkacsoportok várhatóan az alábbi témákkal foglalkoznak majd:

– a hagyományos üzleti gyakorlat átalakítása elektronikus üzleti gyakorlattá XML és más technológiák segítségével;

– a meglévő üzleti rendszerek és az új e-business megoldások és architektúrák integrálása;

– a különféle eszközök segítségével megvalósított, e-businesshez kapcsolódó (például a mobiltelefonok és PC-k közötti) információcsere fejlesztése;

– az intranet rendszerhez egy időben csatlakozó felhasználók száma és a várakozási idő kapcsolata;

– olyan biztonságos rendszerek létrehozása, ahol nincs szükség a felhasználók folyamatos bejelentkezésére.

A munkacsoportok kutatási eredményei referenciatervek és fehérkönyvek formájában kerülnek a nyilvánosság elé. A konzorcium a fentiek mellett szabványokra és technológiákra vonatkozóan is ajánlásokat tesz (bár a csoport nem fog szabványosítási szervezetként működni), és praktikus módszereket javasol az új e-business gyakorlat bevezetését tervező kis- és középvállalkozások számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05