A Fujitsu bemutatja a kvantumalapú számítástechnika legújabb vívmányait

forrás: Prím Online, 2018. február 16. 12:46

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen azt mutatja be, hogyan halad a számítástechnika következő fejlődési szakaszának élvonalában. A látogatók megtudhatják, miként segít a kvantumszámítástechnikai koncepciók gyorsabb megvalósítása érdekében végzett úttörő munkájával megoldani a különböző iparágak (pénzügy, energia- és vegyipar, disztribúció) valós problémáit. 

A Fujitsu az 5-ös csarnok A80-as standján állítja ki Digital Annealer számítási architektúráját, amely kvantumalapú digitális áramkörök segítségével oldja meg gyorsabban a kombinatorikai problémákat. A forradalmi technológia a hagyományos számítógépes architektúrák és a kvantumszámítógépek közötti szakadékot áthidalva kínál a meglévő infrastruktúrákba is beilleszthető, lenyűgöző számítási képességeket. 

 

A Digital Annealer architektúra hagyományos félvezető-technológiát alkalmaz olyan, rugalmas áramköri konfigurációkkal, amelyekkel a problémák szélesebb köre kezelhető, mint a jelenlegi kvantumszámítástechnikai technológiával. A kvantumszámítógépekkel ellentétben a Fujitsu Digital Annealer architektúrája szobahőmérsékleten is működőképes – a bonyolult és drága hűtési megoldásokkal elérhető abszolút nullához (-273 Celsius fok) közeli hőmérséklet helyett. A Digital Annealer hagyományos adatközponti rackre szerelhető, míg a kvantumszámítógépek puszta működéséhez is költséges háttérinfrastruktúrára van szükség. Ebből eredően a Digital Annealer ideális megoldás a valós alkalmazási területek kombinatorikai problémáinak megoldásához: pl. a molekulák közötti hasonlóságok azonosításához az új gyógyszerek fejlesztése során, vagy a befektetési portfóliók optimalizálásához. 

 

 

A Fujitsu a 2018-as barcelonai Mobile World Congress alkalmából a mobil működést és a digitális átalakulást támogató technológiáit is kiállítja, és bemutatja, miként működik együtt ügyfeleivel és partnereivel a közös digitális projekteken (co-creation). A Fujitsu emellett gyakorlatias demókat is tart majd, és esettanulmányokat ismertet az „Emberközpontú innováció – digitális co-creation” szlogen jegyében. Az érdeklődők így megtudhatják, hogyan teremtenek a Fujitsu fejlett technológiái értéket a különböző iparágakban, például a gépkocsigyártásban, a feldolgozóiparban és a szállítmányozásban. 

 

A Fujitsu Mobile World Congress 2018 keretében tartott élő demói és co-cretion esettanulmányai a következő fontos technológiákkal és iparágakkal foglalkoznak: 

  • Hálózatra csatlakozó autók és Over-the-Air (OTA) megoldások: új alapokon a gépkocsigyártás jövője
  • SPATIOWL közlekedési megoldások – fontos lépés az intelligens városok koncepciójának gyakorlati megvalósítása felé 
  • Ipar 4.0 az INTELLIEDGE IoT-platformmal
  • Mesterséges intelligencia a gyakorlatban: esettanulmányok az üzleti teljesítmény javításának lehetőségeiről 
  • Az 5G érkezése: hogyan készülhetnek fel a szolgáltatók, előzhetik meg versenytársaikat, és használhatják ki maradéktalanul az áttörő jelentőségű, új távközlési technológiában rejlő potenciált
  • A Fujitsu Virtual Private Digital Exchange (VPX) technológiája: a blockchain technológia alkalmazása az iparágakon átívelő biztonságos adatkezeléshez. Hogyan gyorsítja az új hálózati technológia a digitális co-creationt támogató adatcserét 
  • A Fujitsu új IoT-projektjei a hipercsatlakoztatott digitális szolgáltatások szegmensében: Hybrid IT, Digital Workplace és Network Managed Services

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01