Régiós webinar sorozat segíti a hazai Imagine Cup jelentkezőket

forrás: Prím Online, 2018. február 18. 09:54

Február 23-ig várja a jelentkezőket az Imagine Cup. A középiskolai és egyetemista diákokból álló csapatok felkészülését idén először nem csupán a hazai, de a régiós szakértők is támogatják.

Idén először egy nyolchetes, intenzív webinar sorozat is támogatja a Microsoft innovációs világversenyére jelentkező magyar diákok munkáját és felkészülését. Az ingyenes kurzusokon a vállalat nemzetközi szakértői vezetik be egyebek mellett a mesterséges intelligencia, a kevert valóság vagy a big data rejtelmeibe a versenyzőket. Az indulók kézzelfogható segítséget kapnak abban is, hogyan építsék fel ötletük üzleti modelljét, vagy hogyan készüljenek fel az egyik legnagyobb kihívásnak számító bemutatkozó beszélgetésre, az elevator pitch-re. Utóbbihoz pótlólagos támogatást jelent a négyalkalmas kommunikációs- és angoltréning, amely sokat tesz hozzá a prezentációs készségekhez.

 

Az Imagine Cup csapatok a fentieken kívül a Microsoft Magyarország diáknagykövetei, a Microsoft Student Partnerek (MSP-k) szakmai segítségét is igénybe vehetik. Ennek keretén belül az Imagine Cup korábbi versenyzőitől kérhetnek és kaphatnak akár aranyat érő tanácsokat, legyen szó akár technikai, akár üzleti jellegű kérdésekről. Az igény szerint Skype-on, vagy a Microsoft magyarországi székházában lebonyolítandó személyes mentorálás az ic-mentoracio@stdntpartners.onmicrosoft.com elektronikus levélcímen kérhető, olyan témákban, mint big data, felhőmegoldások, kevert valóság, üzleti terv és prezentációs technikák, vagy marketing tippek és trükkök.

 

Az Imagine Cup-ra február 23-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán a jelentkezési űrlap és a kérdőív együttes kitöltésével. A tavasszal esedékes magyarországi döntő nyertese – zsebében a Microsoft Magyarország által felajánlott 9000 dollár értékű felhőhozzáféréssel – a kelet-közép-európai mezőnyben is bemutatkozhat. Amennyiben ezt az akadályt is sikerrel veszi, azzal bebiztosítja helyét a nyári, nemzetközi döntőre. Az Egyesült Államokban tartott megmérettetés győztese 85 ezer dolláros jutalomban és nagyértékű Azure hozzáférésben részesül, addicionálisan pedig nem mást kap személyes mentornak, mint Satya Nadellát, a Microsoft első emberét.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59