A Cisco új innovációkat jelentett be a szándék alapú hálózatokhoz

forrás: Prím Online, 2018. február 21. 14:34

Az elmúlt években a hálózati iparágat a hálózatba kapcsolt eszközök számának ugrásszerű növekedése, a különböző típusú felhők alkalmazása, és a kiberfenyegetések terjedése jellemezte. Ezek a trendek folyamatosan komoly kihívást jelentenek a hálózatok építése és kezelése során. A Cisco megközelítése szerint olyan hálózatra van szükség, amely képes előre jelezni a működési problémákat, megállítani a kibertámadásokat, miközben folyamatosan tanul és fejlődik.

A Cisco szándék alapú hálózati portfóliója alapjaiban tér el a hagyományos, kézi vezérlést igénylő, ezért időigényes módszerektől. Az intuitív hálózatok képesek az üzleti célokat értelmezni, hálózati szabályokká alakítani, majd a teljes infrastruktúrán alkalmazni. Az új elemzési és értékelési képességek segítségével folyamatosan nyomon követhető, hogy a hálózat a szándékoknak megfelelően működik-e.

 

A Cisco három új innovációt jelentett be a digitális üzleti folyamatokat támogató szándék alapú hálózatokhoz:

 • Az adatközpontokban a Cisco Network Assurance Engine folyamatos, a teljes hálózatra kiterjedő felülvizsgálatot végez.
 • A vállalati központban és a fiókirodai hálózatokban a Cisco DNA Center Assurance magasabb szintű átláthatóságot biztosít, ezáltal drasztikusan csökkenti a hibaelhárításra fordított időt és pénzt a vezetékes és a vezeték nélküli környezetekben. Iparági statisztikák szerint az IT részlegek jelenleg idejük 43%-át töltik hibaelhárítással.
 • A sok telephelyet üzemeltető felhasználókat az új Cisco Meraki Wireless Health támogatja, amely az elemzések és a betekintés révén nagymértékben csökkenti a vezeték nélküli hálózatok problémáinak kezelésére fordított időt.

 

Részletes információk a most bejelentett megoldásokról

A Cisco Network Assurance Engine folyamatos elemző és értékelő funkciót biztosít az adatközponti hálózatokban, így a szakemberek pontosan láthatják, hogy mikor és miért nem működik megfelelően a hálózat, majd javaslatokat is tesz az azonosított problémák megoldására. A hálózatokról kapott átfogó kép segítségével az IT szakemberek képesek:

 • előre látni a változások hatásait - gyorsabban tudnak változásokat végrehajtani a hálózaton, illetve megtalálni a konfigurációs hibákat, mielőtt még azok problémákat okozhatnának,
 • folyamatosan felügyelni a hálózat működését - a teljes hálózat folyamatos elemzésével proaktívan kiküszöbölhetik a hálózati leállásokat és a sebezhetőségeket,
 • betartani a hálózatbiztonsági szabályokat - a kockázatok csökkenthetők a biztonsági szabályok következetes és folyamatos alkalmazásával a hálózat minden részén.

 

 

A Cisco DNA Center Assurance 360 fokos képet ad a hálózati összefüggésekről, valós időben megmutatva, hogy mi történik a felhasználók és az alkalmazások között. A DNA Center Assurance három fontos területen segíti a szakemberek munkáját:

 • Izolálás - percek alatt megtalálhatók a problémák okai – napok vagy hetek helyett.
 • Reprodukálás – visszakereshető a probléma felbukkanásának pillanata. A szakemberek így teljes képet kaphatnak a hálózat, a felhasználók, az eszközök és az alkalmazások akkori helyzetéről.
 • Megoldás - a helyreállítási útmutatások segítségével a problémák proaktívan megoldhatók.

 

A Cisco Meraki Wireless Health átláthatóságot és kiterjedt elemzést biztosít, amelyek révén gyorsan azonosíthatók a vezeték nélküli hálózatok anomáliái, hamarabb megtalálhatóak a gyengébben teljesítő hozzáférési pontok és kliensek, valamint a megoldás pontos képet ad arról is, hogyan javítható a vezeték nélküli felhasználói élmény. 

 

A hálózati elemzésekre és az összefüggés alapú adatokra épülő Cisco Services új szolgáltatásokat kínál az új elemzési és értékelési megoldások zökkenőmentes bevezetéséhez, a tanácsadástól kezdve a telepítésen át, egészen az optimalizálásig és a menedzselt szolgáltatásokig.

 

Elérhetőség:

 • A Cisco Network Assurance Engine már elérhető, elsőként a Cisco ACI felhasználók számára, 30 napos ingyenes, kötelezettség-mentes tesztverzióval. A felhasználók szoftverelőfizetés keretében tudják beszerezni a szolgáltatást. 
 • A Cisco DNA Center Assurance szintén elérhető, a Cisco ONE előfizetés keretében beszerezhető.
 • A Cisco Meraki Wireless Health várhatóan 2018 elején lesz elérhető, a Meraki Wireless Access Points előfizetésen belül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon először élesben is elindul a nyílt bankolás

Öt hónapja léptek életbe az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései, és a Számlázz.hu az egyike annak a négy fintech cégnek, amely megszerezte a Magyar Nemzeti Banktól az ún. AISP engedélyt, melynek értelmében – az ügyfelek hozzájárulása után – harmadik félként hozzáférhet az ügyfelek banki adataihoz. Most pedig hazánkban először élesben is elindul a nyílt bankolás: az online számlázó autokassza rendszerébe mostantól a K&H Bank több mint 120 000 vállalkozói és nagyvállalati ügyfele is becsatlakozhat, megspórolva ezzel akár heti többórányi munkát.

2020. február 20. 14:22

Dr. Balog Ádám, az MKB Elnök-vezérigazgatója az ORACLE OpenWorld szakmai előadója

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatója az ORACLE OpenWorld szervezőinek felkérésére vett részt és tartott beszámolót az MKB Bank digitalizációs tapasztalatairól és eredményeiről az IT óriás legfontosabb globális szakmai eseményének számító ORACLE OpenWorld Europe rendezvényén Londonban, február 12-én és 13-án.

2020. február 20. 10:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás