A Cisco új innovációkat jelentett be a szándék alapú hálózatokhoz

forrás: Prím Online, 2018. február 21. 14:34

Az elmúlt években a hálózati iparágat a hálózatba kapcsolt eszközök számának ugrásszerű növekedése, a különböző típusú felhők alkalmazása, és a kiberfenyegetések terjedése jellemezte. Ezek a trendek folyamatosan komoly kihívást jelentenek a hálózatok építése és kezelése során. A Cisco megközelítése szerint olyan hálózatra van szükség, amely képes előre jelezni a működési problémákat, megállítani a kibertámadásokat, miközben folyamatosan tanul és fejlődik.

A Cisco szándék alapú hálózati portfóliója alapjaiban tér el a hagyományos, kézi vezérlést igénylő, ezért időigényes módszerektől. Az intuitív hálózatok képesek az üzleti célokat értelmezni, hálózati szabályokká alakítani, majd a teljes infrastruktúrán alkalmazni. Az új elemzési és értékelési képességek segítségével folyamatosan nyomon követhető, hogy a hálózat a szándékoknak megfelelően működik-e.

 

A Cisco három új innovációt jelentett be a digitális üzleti folyamatokat támogató szándék alapú hálózatokhoz:

 • Az adatközpontokban a Cisco Network Assurance Engine folyamatos, a teljes hálózatra kiterjedő felülvizsgálatot végez.
 • A vállalati központban és a fiókirodai hálózatokban a Cisco DNA Center Assurance magasabb szintű átláthatóságot biztosít, ezáltal drasztikusan csökkenti a hibaelhárításra fordított időt és pénzt a vezetékes és a vezeték nélküli környezetekben. Iparági statisztikák szerint az IT részlegek jelenleg idejük 43%-át töltik hibaelhárítással.
 • A sok telephelyet üzemeltető felhasználókat az új Cisco Meraki Wireless Health támogatja, amely az elemzések és a betekintés révén nagymértékben csökkenti a vezeték nélküli hálózatok problémáinak kezelésére fordított időt.

 

Részletes információk a most bejelentett megoldásokról

A Cisco Network Assurance Engine folyamatos elemző és értékelő funkciót biztosít az adatközponti hálózatokban, így a szakemberek pontosan láthatják, hogy mikor és miért nem működik megfelelően a hálózat, majd javaslatokat is tesz az azonosított problémák megoldására. A hálózatokról kapott átfogó kép segítségével az IT szakemberek képesek:

 • előre látni a változások hatásait - gyorsabban tudnak változásokat végrehajtani a hálózaton, illetve megtalálni a konfigurációs hibákat, mielőtt még azok problémákat okozhatnának,
 • folyamatosan felügyelni a hálózat működését - a teljes hálózat folyamatos elemzésével proaktívan kiküszöbölhetik a hálózati leállásokat és a sebezhetőségeket,
 • betartani a hálózatbiztonsági szabályokat - a kockázatok csökkenthetők a biztonsági szabályok következetes és folyamatos alkalmazásával a hálózat minden részén.

 

 

A Cisco DNA Center Assurance 360 fokos képet ad a hálózati összefüggésekről, valós időben megmutatva, hogy mi történik a felhasználók és az alkalmazások között. A DNA Center Assurance három fontos területen segíti a szakemberek munkáját:

 • Izolálás - percek alatt megtalálhatók a problémák okai – napok vagy hetek helyett.
 • Reprodukálás – visszakereshető a probléma felbukkanásának pillanata. A szakemberek így teljes képet kaphatnak a hálózat, a felhasználók, az eszközök és az alkalmazások akkori helyzetéről.
 • Megoldás - a helyreállítási útmutatások segítségével a problémák proaktívan megoldhatók.

 

A Cisco Meraki Wireless Health átláthatóságot és kiterjedt elemzést biztosít, amelyek révén gyorsan azonosíthatók a vezeték nélküli hálózatok anomáliái, hamarabb megtalálhatóak a gyengébben teljesítő hozzáférési pontok és kliensek, valamint a megoldás pontos képet ad arról is, hogyan javítható a vezeték nélküli felhasználói élmény. 

 

A hálózati elemzésekre és az összefüggés alapú adatokra épülő Cisco Services új szolgáltatásokat kínál az új elemzési és értékelési megoldások zökkenőmentes bevezetéséhez, a tanácsadástól kezdve a telepítésen át, egészen az optimalizálásig és a menedzselt szolgáltatásokig.

 

Elérhetőség:

 • A Cisco Network Assurance Engine már elérhető, elsőként a Cisco ACI felhasználók számára, 30 napos ingyenes, kötelezettség-mentes tesztverzióval. A felhasználók szoftverelőfizetés keretében tudják beszerezni a szolgáltatást. 
 • A Cisco DNA Center Assurance szintén elérhető, a Cisco ONE előfizetés keretében beszerezhető.
 • A Cisco Meraki Wireless Health várhatóan 2018 elején lesz elérhető, a Meraki Wireless Access Points előfizetésen belül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Garnélák nyomon követésére és biztonságos online fizetésre egyaránt használható a blockchain

Világszerte számos területen hoz áttörést a módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartás biztonságát garantáló blockchain-technológia. Szabolcsi András, az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőjének elemzéséből kiderül: a TAJ-visszaélések vagy a kilométerórák visszatekerésének megakadályozása mellett az online fizetés gyorsabbá és biztonságosabbá tételét is lehetővé teszi a blockchain.

2019. október 17. 12:03

Lehet-e egészségügyi adattal életet menteni?

A Hungaromed szakmai konferenciáin 85 előadó és közel 3.000 résztvevő konzultált előadások és interaktív csoportmunkák formájában. Az október 7-9. között, második alkalommal megrendezett Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás több konferenciáját és szakmai eseményét is a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szervezte, főként a digitális egészségügy, a mesterséges intelligencia, a kórházi menedzsment stratégia, a betegbiztonság, az adat- és kiberbiztonság, a táplálkozástudomány és a demencia aktuális témáira fókuszálva.

2019. október 17. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás