A DDoS támadások költségei akár a 2 millió dollárt is elérhetik

forrás: Prím Online, 2018. február 24. 13:17

Az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások (DDoS) negatív pénzügyi hatása egyre növekszik. A kis és középvállalkozások számára egy ilyen támadás átlagosan 120 000 dollárba kerülhet, míg a nagyvállalatok esetében ez az összeg elérheti a 2,3 millió dollárt is. 

Az ilyen incidensek egekbeszökő költségei és az ebből következő üzleti lehetőségek elvesztése azt mutatja, hogy a szervezetek nem engedhetik meg maguknak a kiberbiztonsági sebezhetőséggel járó anyagi veszteségeket. 

 

A Kaspersky Lab 2017-es kiberbiztonsági kockázatokat vizsgáló felmérése azt mutatja, hogy a DDoS támadások átlagos költségei drámaian megemelkedtek az elmúlt évben. Egy DDoS támadás anyagi vonzata egy kis vagy középvállalkozás számára 123 000 dollár felett van, 2016-ban ez a szám 106 000 dollár volt. A nagyvállalatok hasonló költségei fél millió dollárral növekedtek, 1,6 millióról 2016-ban 2,3 millió dollárra a 2017-es évben. Az ilyen támadások emelkedő anyagi költségei és a nem számszerűsíthető negatív hatások, mint a cég jóhírének járulékos károsodása, sok szervezet számára bénító hatással bír. 

 

videohive.net

 

A megkérdezett szervezetek 33 %-a fő teherként a támadás visszaszorításának költségeit és a cég szolgáltatásainak visszaállításását emelte ki, míg 25 % az offline rendszerbe fektetett pénzt említette. További 23 % azt mondta, hogy a támadások közvetlen következményeként több bevételforrástól és üzleti lehetőségtől estek el, míg 22 % egy másik közvetlen következményként a jóhírnév károsodását hozta példának. 

 

Az anyagi kockázatok ellenére a megkérdezett szervezetek csak 19 %-a használ célzott anti-DDoS megoldást a támadások megelőzése érdekében. Akik nem használnak ilyesmit azt állítják, hogy a kiberbiztonsági megoldás ára túl magas a kockázathoz képest. Habár összehasonlítva egy valós támadás költségeivel a védelem ára szerénynek mondható. Egy anti-DDoS megoldás ára kis és középvállalkozások számára körülbelül 15 000 dollár évente és körülbelül 50 000 dollár a nagyvállalatoknak, ami egy szervezet költségvetésének csak egy kis hányada, amennyiben a céget támadás éri. 

 

"Egy DDoS támadás több ezer vagy akár több millió dollárba is kerülhet egy szervezet számára, ami nem tartalmazza a cég jó hírnevének károsodását vagy az ügyfelek és partnerek elvesztését. Ezért bölcs és előrelátó dolog védelmi megoldásokba fektetni." - mondja Kirill Ilganaev, a Kaspersky Lab DDoS védelmi osztályának vezetője. "Szintén fontos a megbízható biztonsági megoldások kiválasztása az egyre növekvő és egyre szofisztikáltabb DDoS támadások leküzdése érdekében." 

 

A DDoS támadások kivédhetők a Kaspersky DDoS Protection integrált megoldással, amely megvédi a cégeket a legösszetettebb és legnagyobb méretű támadásoktól is. További információ itt található.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50