A Lenovo az intelligencia átalakulásokra helyezi a hangsúlyt 2018-ban

forrás: Prím Online, 2018. február 27. 17:20

A Lenovo a 2018-as Mobile World Congress-en (MWC), megerősítve korábbi, technológiai újításaival kapcsolatos vízióit, bejelentette, hogy a kiterjesztett intelligenciát érintő fejlesztésekre (AI) helyezi a hangsúlyt idén. 

A PC szegmens meghatározó szereplőjeként a Lenovo megalkotta az intelligens AI eszközök egyik legteljesebb gyűjteményét az intelligencia három kulcsfontosságú elemének, az adatok, a számítási teljesítmény, és algoritmus biztosítása érdekében.

 

Az eseményen a Lenovo olyan új AR, VR, valamint hangvezérlésű technológiákat mutatott be, amelyek segítségével egy merőben más színvonalú hétköznapok élhetők meg, a munka és szórakozás terén egyaránt. A készülékektől az adatközpontig, az intuitív, új hangalapú Yoga 2 az 1-ben laptopoktól az átalakítható Moto Modokig és fejlett adatközpont-megoldásokig a Lenovo az összes létfontosságú emberi kapcsolatteremtést az AI segítségével oldja meg.

 

Egy rendhagyó okostelefon élmény

Az MWC során a Motorola bemutatja, hogy miként jelent továbbra is kihívást az iparágnak a prémium ár-érték arányos okostelefonok gyártása, valamint az úttörő Moto Modok hogyan segítik egészségügyi állapotunk nyomon követését. A Moto Z eszközre csatlakoztatható, az MWC-n bemutatott Motorola Healthy Mod az öt létfontosságú életjel mérésére is képes, beleértve a pontos szisztolés és diasztolés vérnyomást.

 

A Motorola és a Harvard Mind-Brain Behavior és Science of Happiness elismert szakértője, Dr. Nancy Etcoff közötti együttműködés keretében a Motorola az MWC-n betekintést nyújt a közelmúltban megjelent Phone-Life Balance Study részleteibe. A tanulmány azonosítja azokat a problémás viselkedésformákat, amelyek befolyásolják a másokkal és saját magunkkal kialakított kapcsolatokat. A tanulmány rávilágít azokra a riasztó eredményekre, amelyek a fiatalabb, digitális világban felnőtt generációkhoz köthetők leginkább, valamint arra, hogy az emberek hogyan helyezik előtérbe mobiltelefonjukat és az azon való történéseket saját emberi kapcsolataikhoz képest.

 

 

A Motorola egyik alapelve, hogy a technológia gazdagítsa életünket és olyan intelligens megoldásokat kínáljon, amelyek segítik fenntartani az egyensúlyt a telefonhasználatban. A gyakorlatban ezt a célt szolgálja a SPACE applikációval kötött együttműködés, amely a megfontolt telefonhasználatra hívja fel a figyelmet, valamint segítséget nyújt a Moto Experiences is, amely az intuitívabb mobilozás kialakításában hasznos. 

 

A hangok rendhagyó megközelítése

A Lenovo PC és okoseszköz üzletága a kereskedelmi és fogyasztói tapasztalatok átalakítását szolgáló, a kiterjesztett valóságot segítségül hívó termékeket fejleszt.

 

A Mobile World Congress-en a Lenovo bemutatja a mobilos generációnak készült 2 az 1-ben család legújabb darabjait, az új 13 és 15 hüvelykes kivitelben elérhető Yoga 730-at és az új, 14 hüvelykes Yoga 530-at. A Windows 10-el felvértezett átalakítható laptopokat modern dizájnnal, nagy teljesítménnyel és egy táblagépnek megfelelő hordozhatósággal ruházták fel, ennek köszönhetően a Yoga az ikonikus, prémium laptopokat képviseli az első átalakítható modellek megjelenése óta. Az AI nyújtotta lehetőségeket kihasználva a Yoga 730 érintésmentes intelligens segítségnyújtást biztosít. A beépített Cortana és Alexa asszisztensek számos lehetőséget kínálnak, így akár a szoba túloldaláról történő hangfelismerést.

 

 

A strapabíróságot képviselő 2 az 1-ben Lenovo 500e, 300e és a kifejezetten oktatásra készült 100e Chromebook már elérhető a fogyasztók számára. A véletlenül kiömlött folyadék ellen maximális védelmet nyújtó dizájnon túl a 300e Chromebookot Lenovo Enhanced Touch technológiával látták el, a könnyebb használat érdekében. Az 500e Chromebookban innovatív és akadásmentes algoritmusokkal működő Google EMR Pen az írás és a rajzolás élményét segíti. 

 

A 2018-as CES-en bemutatott Lenovo Smart Display-el egy lépéssel közelebb kerültünk az okos otthonunk megvalósításához, az egyszerűbb, ösztönösebb és megosztott technológiahasználat érdekében. Az intelligens eszközben a Google Assistant hangfunkcióit full HD-s kijelzővel ötvözték a maximális szórakozási élmény érdekében. A fény- és fűtésvezérlésért felelős csatlakoztatott intelligens otthoni eszköz egy pillantással vagy akár egyetlen szóval is irányítható. 

 

A valóság rendhagyó megközelítése

A 2018-as CES-en bejelentett kiterjesztett intelligencia eszközökön keresztül a Lenovo bemutatja, hogyan lehet még egyedibb és magával ragadóbb eszközökkel ellátni a piacot. A Lenovo Mirage Solo, önálló VR headset és a VR180 fokos Lenovo Mirage Camera Google mobil VR platformjával a Daydream-el saját VR tartalmak létrehozását segíti. A Lenovo Mirage AR headsettel és Lightsaber vezérlővel felszerelt Star Wars: Jedi Challenges áttöri a meglévő határokat, például a kibővített valóságban szervezett Jedi edzéssel.

 

 

A világ javításának egy rendhagyó módja

A Lenovo Data Center Group tovább folytatja az intelligencia forradalmasítását az új telekommunikációs és IoT szegmenseken keresztül. A Lenovo egyedülálló helyzetének köszönhetően a hagyományos távközlési alapok helyett zavartalan átmenetet biztosít a kommunikációs szolgáltatók számára egy szoftverdefiniált világ létrehozása érdekében.

 

A Lenovo a Mobile World Congress-en mutatja be teljesítmény-optimalizált portfólióját a ThinkSystem SR650/SR630 szervereken és kapcsolókon, a Red Hat OpenStack-en és a Mellanox ConnectX-4 NiC-ken keresztül, amelyek tartalmazzák a felgyorsított feldolgozási csomagot. A Lenovo emellett csatlakozik az „Intel Select Solution NFV” programhoz, amely célzottan titkosítási és tömörítési alapú NFV terhelésekre optimalizált megoldást kínál. A megoldás magában foglalja a Lenovo SR650/SR630 szervereken engedélyezett Intel QuickAssist Technology (QAT) és az Intel XXV710 NIC technológiákat.

 

A China Mobile-lal folytatott gyümölcsöző együttműködést, valamint az x86 szerver megbízhatóságban, elért első helyet kihasználva a Lenovo bemutatja az iparág első 5G-képes központosított és elosztott egységek (CU/DU) szoftveres és virtualizált implementációjának bázisállomását.

 

A Lenovo „eszköztől az adatközpontig” megoldások kiállítása a Mobile World Congress-en február 26-tól március 1-ig a Lenovo Showcase Hall 3-ban várja az érdeklődőket, a Space 3N30-ban. Az Intel részlegen a Lenovo ThinkSystem SR650 szervereken elérhető „önoptimalizáló 5G hálózat” megoldásait mutatja be a vállalat.

Kulcsszavak: MWC 2018 Motorola Lenovo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás