A Lenovo az intelligencia átalakulásokra helyezi a hangsúlyt 2018-ban

forrás: Prím Online, 2018. február 27. 17:20

A Lenovo a 2018-as Mobile World Congress-en (MWC), megerősítve korábbi, technológiai újításaival kapcsolatos vízióit, bejelentette, hogy a kiterjesztett intelligenciát érintő fejlesztésekre (AI) helyezi a hangsúlyt idén. 

A PC szegmens meghatározó szereplőjeként a Lenovo megalkotta az intelligens AI eszközök egyik legteljesebb gyűjteményét az intelligencia három kulcsfontosságú elemének, az adatok, a számítási teljesítmény, és algoritmus biztosítása érdekében.

 

Az eseményen a Lenovo olyan új AR, VR, valamint hangvezérlésű technológiákat mutatott be, amelyek segítségével egy merőben más színvonalú hétköznapok élhetők meg, a munka és szórakozás terén egyaránt. A készülékektől az adatközpontig, az intuitív, új hangalapú Yoga 2 az 1-ben laptopoktól az átalakítható Moto Modokig és fejlett adatközpont-megoldásokig a Lenovo az összes létfontosságú emberi kapcsolatteremtést az AI segítségével oldja meg.

 

Egy rendhagyó okostelefon élmény

Az MWC során a Motorola bemutatja, hogy miként jelent továbbra is kihívást az iparágnak a prémium ár-érték arányos okostelefonok gyártása, valamint az úttörő Moto Modok hogyan segítik egészségügyi állapotunk nyomon követését. A Moto Z eszközre csatlakoztatható, az MWC-n bemutatott Motorola Healthy Mod az öt létfontosságú életjel mérésére is képes, beleértve a pontos szisztolés és diasztolés vérnyomást.

 

A Motorola és a Harvard Mind-Brain Behavior és Science of Happiness elismert szakértője, Dr. Nancy Etcoff közötti együttműködés keretében a Motorola az MWC-n betekintést nyújt a közelmúltban megjelent Phone-Life Balance Study részleteibe. A tanulmány azonosítja azokat a problémás viselkedésformákat, amelyek befolyásolják a másokkal és saját magunkkal kialakított kapcsolatokat. A tanulmány rávilágít azokra a riasztó eredményekre, amelyek a fiatalabb, digitális világban felnőtt generációkhoz köthetők leginkább, valamint arra, hogy az emberek hogyan helyezik előtérbe mobiltelefonjukat és az azon való történéseket saját emberi kapcsolataikhoz képest.

 

 

A Motorola egyik alapelve, hogy a technológia gazdagítsa életünket és olyan intelligens megoldásokat kínáljon, amelyek segítik fenntartani az egyensúlyt a telefonhasználatban. A gyakorlatban ezt a célt szolgálja a SPACE applikációval kötött együttműködés, amely a megfontolt telefonhasználatra hívja fel a figyelmet, valamint segítséget nyújt a Moto Experiences is, amely az intuitívabb mobilozás kialakításában hasznos. 

 

A hangok rendhagyó megközelítése

A Lenovo PC és okoseszköz üzletága a kereskedelmi és fogyasztói tapasztalatok átalakítását szolgáló, a kiterjesztett valóságot segítségül hívó termékeket fejleszt.

 

A Mobile World Congress-en a Lenovo bemutatja a mobilos generációnak készült 2 az 1-ben család legújabb darabjait, az új 13 és 15 hüvelykes kivitelben elérhető Yoga 730-at és az új, 14 hüvelykes Yoga 530-at. A Windows 10-el felvértezett átalakítható laptopokat modern dizájnnal, nagy teljesítménnyel és egy táblagépnek megfelelő hordozhatósággal ruházták fel, ennek köszönhetően a Yoga az ikonikus, prémium laptopokat képviseli az első átalakítható modellek megjelenése óta. Az AI nyújtotta lehetőségeket kihasználva a Yoga 730 érintésmentes intelligens segítségnyújtást biztosít. A beépített Cortana és Alexa asszisztensek számos lehetőséget kínálnak, így akár a szoba túloldaláról történő hangfelismerést.

 

 

A strapabíróságot képviselő 2 az 1-ben Lenovo 500e, 300e és a kifejezetten oktatásra készült 100e Chromebook már elérhető a fogyasztók számára. A véletlenül kiömlött folyadék ellen maximális védelmet nyújtó dizájnon túl a 300e Chromebookot Lenovo Enhanced Touch technológiával látták el, a könnyebb használat érdekében. Az 500e Chromebookban innovatív és akadásmentes algoritmusokkal működő Google EMR Pen az írás és a rajzolás élményét segíti. 

 

A 2018-as CES-en bemutatott Lenovo Smart Display-el egy lépéssel közelebb kerültünk az okos otthonunk megvalósításához, az egyszerűbb, ösztönösebb és megosztott technológiahasználat érdekében. Az intelligens eszközben a Google Assistant hangfunkcióit full HD-s kijelzővel ötvözték a maximális szórakozási élmény érdekében. A fény- és fűtésvezérlésért felelős csatlakoztatott intelligens otthoni eszköz egy pillantással vagy akár egyetlen szóval is irányítható. 

 

A valóság rendhagyó megközelítése

A 2018-as CES-en bejelentett kiterjesztett intelligencia eszközökön keresztül a Lenovo bemutatja, hogyan lehet még egyedibb és magával ragadóbb eszközökkel ellátni a piacot. A Lenovo Mirage Solo, önálló VR headset és a VR180 fokos Lenovo Mirage Camera Google mobil VR platformjával a Daydream-el saját VR tartalmak létrehozását segíti. A Lenovo Mirage AR headsettel és Lightsaber vezérlővel felszerelt Star Wars: Jedi Challenges áttöri a meglévő határokat, például a kibővített valóságban szervezett Jedi edzéssel.

 

 

A világ javításának egy rendhagyó módja

A Lenovo Data Center Group tovább folytatja az intelligencia forradalmasítását az új telekommunikációs és IoT szegmenseken keresztül. A Lenovo egyedülálló helyzetének köszönhetően a hagyományos távközlési alapok helyett zavartalan átmenetet biztosít a kommunikációs szolgáltatók számára egy szoftverdefiniált világ létrehozása érdekében.

 

A Lenovo a Mobile World Congress-en mutatja be teljesítmény-optimalizált portfólióját a ThinkSystem SR650/SR630 szervereken és kapcsolókon, a Red Hat OpenStack-en és a Mellanox ConnectX-4 NiC-ken keresztül, amelyek tartalmazzák a felgyorsított feldolgozási csomagot. A Lenovo emellett csatlakozik az „Intel Select Solution NFV” programhoz, amely célzottan titkosítási és tömörítési alapú NFV terhelésekre optimalizált megoldást kínál. A megoldás magában foglalja a Lenovo SR650/SR630 szervereken engedélyezett Intel QuickAssist Technology (QAT) és az Intel XXV710 NIC technológiákat.

 

A China Mobile-lal folytatott gyümölcsöző együttműködést, valamint az x86 szerver megbízhatóságban, elért első helyet kihasználva a Lenovo bemutatja az iparág első 5G-képes központosított és elosztott egységek (CU/DU) szoftveres és virtualizált implementációjának bázisállomását.

 

A Lenovo „eszköztől az adatközpontig” megoldások kiállítása a Mobile World Congress-en február 26-tól március 1-ig a Lenovo Showcase Hall 3-ban várja az érdeklődőket, a Space 3N30-ban. Az Intel részlegen a Lenovo ThinkSystem SR650 szervereken elérhető „önoptimalizáló 5G hálózat” megoldásait mutatja be a vállalat.

Kulcsszavak: MWC 2018 Motorola Lenovo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A technológia mentheti meg a kiskereskedőket

Öt év alatt közel 20 ezerrel csökkent a hazai kiskereskedelmi üzletek száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. A sarki boltok megszűnésével járó folyamatot lelassíthatja a Schneider Electric és a Scale Computing új, közös megoldása.

2020. január 22. 17:20

Márciusban debütál az év összipari konferenciája, a TECHference 2020

Az idén három éves NEW technology magazin 2020. március 11-12. között rendezi meg az év összipari konferenciáját, a TECHference 2020-at Siófokon, a Hotel Azúrban. A kétnapos esemény célja a különböző iparágak szinergiájának elősegítése. Többek között szó lesz a jövő energiaforrásairól, innovatív logisztikai megoldásokról, az autóipar és a robotika jövőjéről, valamint arról is, hogy hogyan alkalmazkodik az ipar az új generációs munkaerő elvárásaihoz. Az előadásokon túl a látogatóknak lehetősége nyílik megismerkedni a kiállítók technológiai újdonságaival is. Emellett gálavacsora és szórakoztató programok színesítik az eseményt.

2020. január 22. 11:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás