A Xerox a világ legetikusabb vállalatai között

forrás: Prím Online, 2018. február 28. 09:29

A Xeroxot 2018-ban is a világ legetikusabb vállalatai közé választotta a rangos Ethisphere Institute, mely élen jár az etikus üzleti folyamatok támogatásában és azok elterjedésének elősegítésében.

Az intézet mindössze két információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó céget díjazott, ezek közül az egyik már 2006 óta a Xerox. Az etikus üzleti folyamatok kiemelt támogatása és az integritásra építő vezetés iránti elkötelezettségéért kapta az elismerést a Xerox.

 

2018-ban 23 ország 57 piacának 135 vállalatát díjazták. A most tizenkettedik alkalommal megválasztott cégek közösségeikkel és partnereikkel különösen kiemelkedő mértékben teremtettek kapcsolatot. A vállalati kultúra megvalósítását és fejlesztését, az autentikus vezetést, a transzparenciát, a diverzitás és befogadás iránti elköteleződést a díjazottak mind prioritásként kezelték.

 

„Minden döntés, amit meghozunk és minden egyes cselekedetünk etikus üzleti megfontolásokon alapszik." – mondta a Xerox vezérigazgatója, Jeff Jacobson. Az Ethisphere Institute elismerése visszaigazolja ezen törekvésünket.

 

„A globális vállalatok, mint a társadalom legerősebb képviselői tudnak a legtöbbet tenni az emberi körülmények javításáért. Úgy láttuk, hogy ebben az évben a társaságok fokozottan el is kezdték megtalálni a hangjukat" - tette hozzá Timothy Erblich, az Ethisphere Institute vezetője.

 

A Világ Legetikusabb Cége (The World’s Most Ethical Company) értékelés az Ethisphere Institute etikai hányados (EQ) besorolásán alapszik, mely számszerűsíthető módon teszi lehetővé az egyes cégek vizsgálatát számos szempontból, úgy mint vállalatirányítás, kockázat, fenntarthatóság, teljesítés és etika.

 

A pontokat öt kulcskategória alapján számolják ki: etikai és megfelelőségi program (vállalati felelősségvállalás), etikus kultúra, irányítás és vezetés, innováció és hírnév. Minden vizsgált cég megkapja az intézet elemzését, így hasznos információkhoz jutnak arról, milyen téren érdemes fejlődniük, hogy a vezető vállalatok közé kerülhessenek.

 

A díjazottakról a teljes lista ezen a linken érhető el: https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás