Új funkcióval bővül a Viber

forrás: Prím Online, 2018. március 1. 15:02

A világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása, a Viber bejelentette, hogy Viber Communities néven új funkcióval bővíti platformját, melynek segítségével a Viber – a piacon elsőként - akár 1 milliárd felhasználó számára biztosít egyidejű csevegési és tartalommegosztási lehetőségeket. 

Míg más üzenetküldő alkalmazásokban csupán pár ezer követő beszélgethet egymással, addig a Viber egyedi lehetőségével a felhasználók eddig soha nem látott méretű platformon léphetnek kapcsolatba bárkivel a világ minden tájáról: egy csoportos beszélgetésben akár 1 milliárd felhasználó is részt vehet. 

 

 

A többszintű jogosultsági rendszer és a különböző moderálási eszközök segítségével a Communities adminjai könnyedén menedzselhetik és növelhetik csoportjaikat, felkelthetik a felhasználók érdeklődését, valamint ösztönözhetik őket tapasztalataik és nézeteik megosztására — mindezt a Viber már jól megszokott és bevált felületén. A Viber mindemellett új pénzügyi modellt is kidolgozott, amelynek segítségével a Communities tulajdonosai aktivitásuk által bevételüket is, növelhetik. 

 

A Communities-hez újonnan csatlakozott felhasználók láthatják a közösségbe addig érkezett üzeneteket és hozzászólhatnak a beszélgetéshez a Viber különböző üzenetküldő funkcióival: beszúrhatnak GIF-eket, matricákat, képeket, videókat és egyszerű szöveges üzeneteket. A Viber továbbra is elkötelezett adatvédelmi irányelvei mellett, ezért a Communities-en belül csak a tagok neve látható, telefonszámaik rejtve maradnak a többi felhasználó elől. 

 

A szuperadminok pontosan beállíthatják a Communities résztvevők jogosultságait. Lehetőségük van új résztvevőket hozzáadni a beszélgetéshez, adminná vagy szuperadminná nevezhetnek ki tagokat, kitilthatnak vagy blokkolhatnak résztvevőket vagy eldönthetik, hogy ki maradhat a Communities tagja és ki jogosult meghívni újabb tagokat. A szuperadminok tovább bővíthetik a közösségüket úgy, hogy publikus felületeken megosztják a linkjét, amelyet azután bármikor visszavonhatnak. Irányelveiknek és célkitűzéseiknek megfelelően dönthetnek úgy is, hogy aktiválják a pénzügyi funkciókat, ebben az esetben a Viber támogatja őket a bevétel generálásában.

 

A szuperadminok jogosultságokat rendelhetnek a beszélgetések moderátoraihoz, amely támogatja és segíti az adminok munkáját. A beállításoktól függően az adminok nem csak törölhetnek, de rögzíthetnek is üzeneteket, hogy ezzel is az adott téma felé tereljék a beszélgetés folyamát. Szükség esetén az adminok hozzáadhatnak vagy eltávolíthatnak résztvevőket a Communities-ből. 

 

 

A vállalat kiemelt partnerei már rendelkeznek Viber Communities-zel. Az Olympique Marseille francia futballcsapat rajongói exkluzív lehetőséget kapnak, hogy cseveghessenek a klub sztárjaival és menedzsmentjével. A sport témájú tartalmakat gyártó és terjesztő Minute Media a Viber Communities-en keresztül biztosítja a lehetőséget a sport szerelmeseinek önmaguk kifejezésére. A digitális tartalmakat bérbe adó OverDrive amerikai könyvtárak által üzemeltetett könyvklubokat köt össze a Viber Communities segítségével az Egyesült Államokban.

 

“A Viber összeköti az embereket személyes kapcsolataik, közös érdeklődési körük és szenvedélyeik révén” - mondta Djamel Agaoua, a Viber vezérigazgatója. “A Viber Communities elindításával, lehetőséget adunk az embereknek arra, hogy szabadon kommunikálhassanak és interakcióba léphessenek egymással, bárhol legyenek a világon. Ez az első alkalom, hogy szinte korlátlan méretű csoportok egy közösséget alkothatnak, megfelelően moderált környezetben. Az adminoknak biztosítjuk a szükséges moderációs eszközöket ahhoz, hogy közösségüket hatékonyan és problémamentesen menedzseljék. Új szolgáltatásunkkal partnereink az 1 milliárd felhasználó megszólításán túl további bevételeket is szerezhetnek. Ez még vonzóbbá teszi funkciónkat azoknak, akiknek közös érdeke egy értékes és nagyméretű közösség létrehozása, amiben világszerte bárki részt vehet.

 

A Viber a felhasználóknak a mai naptól kezdve fokozatosan teszi elérhetővé az új funkciókat világszerte.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Emirates applikációjában az utasok több mint 4000 szórakoztató csatorna kínálatát böngészhetik

Az Emirates új, innovatív funkciót vezetett be okostelefonos alkalmazásában, mely lehetővé teszi az utasoknak, hogy testreszabott lejátszási listákat hozzanak létre már utazásuk előtt, majd szinkronizálják azokat az ülőhelyükkel a fedélzeten. Így az utazások hatékonyabban tervezhetők, és a fedélzeti élmény még teljesebb lehet, miután a gazdag szórakoztató kínálat mostantól bármikor böngészhető.

2019. január 21. 16:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47

Új technológiák az online játékgépekhez

2018. december 28. 08:02

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON

2018. december 19. 14:13
cloudappsportal.com