Az új ABB villanymotorok élelmiszerálló, rozsdamentes acél burkolattal kerülnek forgalomba

forrás: Prím Online, 2018. március 5. 10:07

Az ABB az élelmiszerbiztonsági szabványoknak megfelelő, rozsdamentes acél burkolatú NEMA motorcsaládot ajánlja ügyfelei számára, amelynek segítségével zord körülmények közt is biztosítható a berendezések hatékony mosása, tisztítása.

A megfelelően fertőtleníthető élelmiszergyártó berendezések alapvető fontosságúak a fogyasztók egészsége és az élelmiszeripari cégek hírneve szempontjából. A gyártóknak egyre szigorúbb törvényi szabályozással kell szembenézniük, a hatóságok pedig egyre magasabb bírságokkal igyekeznek kikényszeríteni az előírások betartását.  Az ABB élelmiszer- és italipar számára gyártott, most forgalomba kerülő új generációs motorjai képesek garantálni, hogy a berendezések tiszták, az élelmiszer pedig biztonságos legyen. 

 

A sima körvonalakkal és kiváló szigeteléssel tervezett, Baldor-Reliance élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő villanymotorok túlszárnyalják az IP69K védettségi osztály nagynyomású mosásra vonatkozó előírásait, és maximalizálják a motorok élettartamát olyan üzemi környezetben is, ahol a berendezések tisztítása és fertőtlenítése csak nagynyomású mosással megoldható. A termékcsaládba egy- és háromfázisú, talpas, illetve talp nélküli konfigurációk tartoznak. A kiépítési konfigurációk széles skálája az OEM-ek és a végfelhasználók számára is nagyobb rugalmasságot biztosít, és lehetővé teszi számukra, hogy a berendezéseikhez és az alkalmazásaikhoz a leginkább illeszkedő motort választhassák. A talpas kivitelű motorok megfelelnek a NEMA-szabvány szerelési méreteinek, folytonos varratokkal hegesztett, önálló talpazatuknak köszönhetően a motor könnyen hozzáférhető, szerkezeti magassága, illetve a motor körüli szabad tér lehetővé teszi a tisztítási/mosási folyamatok megfelelő végrehajtását.  

 

“Az ügyfeleinkkel folytatott együttműködés, valamint ügyfeleink rozsdamentes acél burkolatú motorjainak gyártása és szervizelése során szerzett széles körű tapasztalatunknak köszönhetően jól ismerjük igényeiket. Tapasztalataink alapján úgy láttuk, hogy az élelmiszergyártó berendezések esetében a tisztíthatóság nagyon fontos tényező” – nyilatkozata David Steen, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának termékmenedzsere. “A képlet egyszerű: a könnyebben tisztítható motorral egyértelműen növelni tudjuk az élelmiszerellátás biztonságát.”  

 

Bár a figyelem középpontjában a higiéniával kapcsolatos tényezők állnak, a berendezés megbízhatósága továbbra is alapvető fontosságú marad. A nem tervezett leállás jelentős negatív hatással lehet a nyereségességre. Az üzembiztonság érdekében a tekercselés teljes mértékben tokozott, és a kivezetések is magas szintű behatolás elleni védettségű tokozásba kerülnek, ami a motor belső és külső részei számára egyaránt hatékony vízzárást és tömítést eredményez.  Az egyedülálló külső tömítettség kialakítása többrétegű védelmet biztosít az idegen anyagok behatolása ellen, és lehetővé teszi, hogy a motorok magas hőmérsékletű és nagynyomású vízköd hatásának is jobban ellenálljanak. 

 

Az egyre szigorodó szabályozás és a növekvő mértékű bírságok mellett a magas higiéniai előírásoknak megfelelőn tervezett berendezések proaktív kiválasztásával és beépítésével maximalizálni lehet a termelékenységet, és csökkenteni az üzemeltetlési költségeket.   

 

 

A Baldor Electric Company a jövőben ABB név alatt működik tovább

Az ABB integrálja a Baldor Electric Company márkanevet a globális ABB márkanév alá. A lépés összhangban áll a cégcsoport Next Level stratégiájával, amelynek célja, hogy az ABB tulajdonában álló különféle márkákat a globális ABB márka alatt egyesítse. A Baldor Electric Company, amely már több mint hét éve tagja az ABB vállalatcsoportnak, 2018. március 1-től kezdődően ABB néven működik tovább. 

 

Az ily módon tovább működő vállalat a jövőben is az Egyesült Államokban lévő 15 üzemében előállított Baldor-Reliance motorokat és Dodge mechanikus erőátviteli termékeket fogja tervezni, gyártani és értékesíteni. A Fort Smith-i központtal működő, motorokra, generátorokra és mechanikus erőátvitelre specializálódott szervezet a jövőben támogatást nyújt majd a teljes egyesült államokbeli ABB motor és generátor üzletágnak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi nagyágyúk beszélnek Budapesten a legfrissebb mesterséges intelligencia trendekről

Október 5-én és 6-án először jelentkezik a Compass Tech Summit, melyre a világ minden tájáról több mint 1.200 szakembert várnak a szervezők a Magyar Vasúttörténeti Park indusztriális miliőjébe. 

2023. szeptember 22. 15:49

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59