Az új ABB villanymotorok élelmiszerálló, rozsdamentes acél burkolattal kerülnek forgalomba

forrás: Prím Online, 2018. március 5. 10:07

Az ABB az élelmiszerbiztonsági szabványoknak megfelelő, rozsdamentes acél burkolatú NEMA motorcsaládot ajánlja ügyfelei számára, amelynek segítségével zord körülmények közt is biztosítható a berendezések hatékony mosása, tisztítása.

A megfelelően fertőtleníthető élelmiszergyártó berendezések alapvető fontosságúak a fogyasztók egészsége és az élelmiszeripari cégek hírneve szempontjából. A gyártóknak egyre szigorúbb törvényi szabályozással kell szembenézniük, a hatóságok pedig egyre magasabb bírságokkal igyekeznek kikényszeríteni az előírások betartását.  Az ABB élelmiszer- és italipar számára gyártott, most forgalomba kerülő új generációs motorjai képesek garantálni, hogy a berendezések tiszták, az élelmiszer pedig biztonságos legyen. 

 

A sima körvonalakkal és kiváló szigeteléssel tervezett, Baldor-Reliance élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő villanymotorok túlszárnyalják az IP69K védettségi osztály nagynyomású mosásra vonatkozó előírásait, és maximalizálják a motorok élettartamát olyan üzemi környezetben is, ahol a berendezések tisztítása és fertőtlenítése csak nagynyomású mosással megoldható. A termékcsaládba egy- és háromfázisú, talpas, illetve talp nélküli konfigurációk tartoznak. A kiépítési konfigurációk széles skálája az OEM-ek és a végfelhasználók számára is nagyobb rugalmasságot biztosít, és lehetővé teszi számukra, hogy a berendezéseikhez és az alkalmazásaikhoz a leginkább illeszkedő motort választhassák. A talpas kivitelű motorok megfelelnek a NEMA-szabvány szerelési méreteinek, folytonos varratokkal hegesztett, önálló talpazatuknak köszönhetően a motor könnyen hozzáférhető, szerkezeti magassága, illetve a motor körüli szabad tér lehetővé teszi a tisztítási/mosási folyamatok megfelelő végrehajtását.  

 

“Az ügyfeleinkkel folytatott együttműködés, valamint ügyfeleink rozsdamentes acél burkolatú motorjainak gyártása és szervizelése során szerzett széles körű tapasztalatunknak köszönhetően jól ismerjük igényeiket. Tapasztalataink alapján úgy láttuk, hogy az élelmiszergyártó berendezések esetében a tisztíthatóság nagyon fontos tényező” – nyilatkozata David Steen, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának termékmenedzsere. “A képlet egyszerű: a könnyebben tisztítható motorral egyértelműen növelni tudjuk az élelmiszerellátás biztonságát.”  

 

Bár a figyelem középpontjában a higiéniával kapcsolatos tényezők állnak, a berendezés megbízhatósága továbbra is alapvető fontosságú marad. A nem tervezett leállás jelentős negatív hatással lehet a nyereségességre. Az üzembiztonság érdekében a tekercselés teljes mértékben tokozott, és a kivezetések is magas szintű behatolás elleni védettségű tokozásba kerülnek, ami a motor belső és külső részei számára egyaránt hatékony vízzárást és tömítést eredményez.  Az egyedülálló külső tömítettség kialakítása többrétegű védelmet biztosít az idegen anyagok behatolása ellen, és lehetővé teszi, hogy a motorok magas hőmérsékletű és nagynyomású vízköd hatásának is jobban ellenálljanak. 

 

Az egyre szigorodó szabályozás és a növekvő mértékű bírságok mellett a magas higiéniai előírásoknak megfelelőn tervezett berendezések proaktív kiválasztásával és beépítésével maximalizálni lehet a termelékenységet, és csökkenteni az üzemeltetlési költségeket.   

 

 

A Baldor Electric Company a jövőben ABB név alatt működik tovább

Az ABB integrálja a Baldor Electric Company márkanevet a globális ABB márkanév alá. A lépés összhangban áll a cégcsoport Next Level stratégiájával, amelynek célja, hogy az ABB tulajdonában álló különféle márkákat a globális ABB márka alatt egyesítse. A Baldor Electric Company, amely már több mint hét éve tagja az ABB vállalatcsoportnak, 2018. március 1-től kezdődően ABB néven működik tovább. 

 

Az ily módon tovább működő vállalat a jövőben is az Egyesült Államokban lévő 15 üzemében előállított Baldor-Reliance motorokat és Dodge mechanikus erőátviteli termékeket fogja tervezni, gyártani és értékesíteni. A Fort Smith-i központtal működő, motorokra, generátorokra és mechanikus erőátvitelre specializálódott szervezet a jövőben támogatást nyújt majd a teljes egyesült államokbeli ABB motor és generátor üzletágnak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

2018. július 19. 15:23

A kiterjesztett valóság és a kobotok lesznek az automatizálás új hullámának főszereplői

A kiterjesztett valóság (augmented reality – AR) az a technológia, ami általában speciális headsetekkel, szemüvegekkel, vagy vetítésekkel jár, adatokat vagy grafikát helyez valós képekre, érzékelőkkel és kamerákkal ismeri fel a működtető mozdulatait a visszajelzés és az irányítás érdekében. 

2018. július 19. 12:11

Augusztusban új Huawei frissítés érkezik

A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette a GPU Turbo idei frissítési ütemezését. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat okostelefonjai minden eddiginél nagyobb grafikai teljesítményre lesznek képesek, ezzel közel 60 százalékkal javul a játékok és VR alkalmazások képi minősége. 

2018. július 19. 09:50

A Honor két nagyszabású frissítéssel erősít augusztusban

A Honor augusztus 3-tól két nagyszabású frissítéssel erősíti a Honor 10-et: a forradalmi GPU Turbo telepítésével, amely egy úttörőnek számító hardver-szoftver integráció és feldolgozási technológia. Sőt mindezt egy automatikus képstabilizátor (AIS) fokozattal is párosítja a még élesebb képek érdekében.

2018. július 19. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com