A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg

forrás: Prím Online, 2018. március 21. 12:21

A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

A Keypoint Intelligence-Info Trends előrejelzése szerint a digitális nyomtatás volumenének növekedése 2020-ig éves szinten 27%-ra ugrik, mely a nyomdáknak számos új megrendelést és egyúttal profitemelkedést, pénzügyi gyarapodást hoz.

 

„A Xerox és az EFI legújabb fejlesztése kiválóan mutatja a két cég elköteleződését olyan, manapság igencsak sokrétű igényeket lefedő szolgáltatások fejlesztése mellett, melyek hatékony gyártási folyamatokat, feldolgozói volument és színkezelést tesznek lehetővé”  - mondta Ron Gilboa, a Keypoint Intelligence csoportigazgatója. „Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek az üzleti növekedést megcélzó nyomdák számára, akik ügyfeleiknek a legkülönbözőbb megoldásokat kívánják nyújtani a színes és a speciális, fémes arany és ezüst díszítést igénylő nyomtatás területén” – tette hozzá.

 

Tavaly februárban jelentette be a Xerox a FreeFlow Print Server (FFPS)  eladását az EFI-nek úgy, hogy a jövőben közösen dolgoznak egy egyedülálló nyomtatásvezérlő szerver kialakításán, mely a Xerox digitális nyomdai tevékenységét is támogatja. Az új nyomtató szerver a Xerox FFPS kivételes jellemzőit kombinálja a piacvezető EFI Fiery-vel.

 

„Az EFI-vel való közös munkánk célja, hogy az ügyfeleinknek egyetlen, de annál hatékonyabb nyomtatásvezérlő szervert biztosítsunk, így ez nagyon fontos mérföldköve az együttműködésünknek” – mondta Andrew Copley, a Xerox grafikai kommunikációs üzletág vezetője. „Ügyfeleink így nemcsak az előállítás hatékonyságának és teljesítményének javulását érezhetik majd, de emelkedik a helyszíni támogatás mértéke is.” – fűzte hozzá.

 

 

Az új DFE gyorsabb RIP (Raster Imaging Processor) sebességet, gördülékeny automata integrációt és magasabb szintű munkamenet hatékonyságot és teljesítményt biztosít, de számos további előnyt jelent még az ügyfelek számára:

  • Hozzáférés az EFI sales és technikai forrásaihoz együttműködve a Xerox sales képviselővel
  • Standardizált és egyszerűsített digitális munkamenet. A Fiery Command WorkStation egyetlen, intuitív felhasználó felületet biztosít a teljes nyomtatási munkafolyamat során.
  • Egységes munkafolyamatok fémes vagy egyedi lakk hatású applikációk esetén. A DFE optimalizálja a sebességet egyetlen vagy akár több munkamenet esetén is a Fiery HyperRIP technológia segíségével.
  • Színkezelési eszközök, melyek lehetővé teszik arany, ezüst és clear lakk hatású szárazfestékek használatát az ügyfelek számára, így még több magasabb értékű fémes design elem és tapintható díszítés elhelyezésére nyílik lehetőség

 

„Az FFPS technológia 2017-es felvásárlásával induló közös munka a Xeroxszal egy újabb fejezetét nyitotta meg a hosszú múltra visszatekintő együttműködésünknek. Nagyon lelkesek vagyunk az új technológiákért, melyek ennek a közös munkának a gyümölcsei” – mondta Toby Weiss, az EFI Fiery helyettes vezetője. „Az új nyomtatásvezérlő bemutatóján a Connecten, ügyfeleink megismerhették a digitális nyomtatás fejlődésének legfontosabb irányait, melyek teljes színkezelést biztosítanak a fémes effektekhez, továbbá erősebb és jobb automatizációt, valamint a késői szerkesztéshez is kiváló lehetőségeket kínálnak fel - és még számos további funkcióval bővültek.”

 

Az új DFE-t a színes nyomtatási technológiákat demonstráló EFI Connect Xerox standjánál mutatták be, ahol megtekinhető volt még a Xerox AltaLink C8000 a nemrég piacra került Fiery-támogatott Xerox EX-c C8000 Print Serverrel együtt, és a Xerox FreeFlow Core munkaállomás is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

A koronavírus elhozta az e-aláírás forradalmát

Globális robbanás zajlik az e-aláírások piacán. Kanadától Indonéziáig a világ legtöbb kormányzata igyekszik olyan jogi és szabályozási környezetet teremteni, amellyel ösztönzik és segítik az elektronikus aláírás használatát. Ez alól Magyarország sem kivétel, a vírushelyzet miatt - egyelőre ideiglenesen - változott a szabályozás, már személyes megjelenés nélkül, távolról, videoazonosítással is bárki kiválthat webes e-aláírást.

2020. május 28. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás