Az ABB piacra dobja az elektromos járművekhez gyártott leggazdaságosabb töltési megoldását

forrás: Prím Online, 2018. március 26. 11:51

Az ABB otthon és munkahelyeken egyaránt könnyen telepíthető, AC fali töltőkből álló termékcsaláddal bővíti a töltési megoldásokból álló portfólióját.

Az új AC fali töltőket felsorakoztató, összesen 52 különféle típust átfogó portfólió kiváló minőségű és költséghatékony töltőpontot biztosít a magán és üzleti használatban álló elektromos járművekhez. A termékskála legújabb elemei tovább erősítik az ABB-nek azt az intelligens épületautomatizálási megoldásait tartalmazó, átfogó portfólióját, amely a világítástól a fűtésig, a zenétől a biztonságig és az elektromos autók töltéséig terjed.  

 

A könnyű kiépíthetőségének és a kompakt kialakításának (50 x 25 cm) köszönhetően az AC fali töltő lakóépületekben vagy irodákban is egyszerűen kiépíthető. Különösen alkalmas olyan vállalatok számára, amelyek – mint például a vendéglátó-ipari cégek – azt tűzték ki célul, hogy éjszakai töltési lehetőséget biztosítsanak az ügyfeleik számára. 

 

Frank Mühlon, az ABB “Elektromos Járműtöltés” (Electric Vehicle Charging) globális üzletágának vezetője így nyilatkozott: „A hibrid hajtású járművek és az akkumulátorról működő elektromos autók értékesítésének felfutásával párhuzamosan, a vállalatok és a járművezetők körében egyre nagyobb az igény az egyszerű és költséghatékony járműtöltési megoldások iránt.”  

 

„Véleményünk szerint a járműtöltési folyamatnak nem szabad megszakítani a napi események folyamatát. Ezt a fő szempontot vettük figyelembe, amikor úgy döntöttünk, hogy a portfóliónkat kibővítjük az AC fali töltővel, amely könnyen kiépíthető, és otthon éppúgy használható, mint a munkahelyen. Az autóvezetők mostantól kezdve az autó fali töltőre csatlakoztatásával éjszaka végezhetik el a jármű akkumulátorának feltöltését, így a töltési folyamat nem zavarja többé őket a napi teendőik elvégzésében.” 

 

 

A robusztus, bel- és kültéri használatot egyaránt támogató, időjárásálló házzal gyártott fali töltők különböző változatokban kerülnek forgalomba. A termékcsalád 4,6 és 11 kW-os AC töltési teljesítményű megoldásai mellett, 22 kW-os háromfázisú AC töltést biztosító verziót is tartalmaz. Az ABB többi termékéhez hasonlóan, a műszaki támogatási szolgáltatások globális hálózatán keresztül, a fali töltőkhöz is jelentős műszaki támogatást biztosít. A vevőknek csupán egy telefonhívásba kerül, és az ABB szakemberei szakmai támogatást nyújtanak a fali töltők kiépítéséhez és karbantartásához is.   

 

Az ABB, a nyílt forrású kommunikációs protokollal, az OCPP-vel (Open Charge Point Protocol) kompatibilis, fali töltője jövőbiztos, hitelesítési és terheléskiegyenlítési képességekkel rendelkezik. 

 

A nagyobb rugalmasság érdekében a fali töltők a csatlakozótípusok széles választékával, köztük 2-es típusú csatlakozóaljzattal, 2-es típusú, fedéllel szerelt aljzattal, illetve 1-es és 2-es típusú kábellel kerülnek forgalomba. Az ABB a fali töltőkhöz különböző tartóállványokat is kínál. Ezeket olyan helyeken célszerű alkalmazni, ahol a töltők falra szerelése nehézségekbe ütközik. A kínálatban szerepelnek egy vagy két töltő telepítésére alkalmas, illetve back-to-back elrendezésű és 90 fokos elforgatással szerelt kéttöltős állványok is. A fali töltők kaphatók fogyasztásmérővel, terheléskiegyenlítéssel, back-office integrálással és UMTS/3G modemmel is. Az ethernetes csatlakozás szinte minden esetben alapfelszereltség.  

 

A rendelkezésre álló főbb opciók a következők: nagyobb biztonságot garantáló rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) és kulcshitelesítés, az adatkommunikáció céljait szolgáló SIM-kártyás modellek, a helyi követelményekhez való illeszkedést elősegítő bemeneti áramerősség-korlátozó szoftver, intelligensen vezérelt töltést biztosító kommunikációs interfész, valamint statisztikai, konfigurációs és hozzáférés-kezelési célokat szolgáló webalapú eszközök.     

 

Frank Mühlon hozzátette: „Az AC fali töltődoboz forgalomba hozatalát követően a vevőink olyan töltési megoldásokat használhatnak, amelyek az épületek infrastrukturális hálózatára csatlakoznak. Az ABB az új fali töltőkkel minden vevője számára – függetlenül attól, hogy hol él vagy hol dolgozik – intelligens, minden igényt kielégítő megoldást kínál.” 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05