CEBIT 2018: A visszaszámlálás elindult

forrás: Prím Online, 2018. március 27. 15:26

A CEBIT 2018 forradalmian új lesz az új témáknak, az új formátumnak, az optimalizált csarnokfelosztásnak, és az új, kora nyári időpontnak köszönhetően. Az új üzleti fókusztól pedig még érzelmesebb, még frissebb, és még intenzívebb lesz. A digitalizáció 8 trendtémája határozza meg a kiállítást: a mesterséges intelligencia, az IoT, a kiterjesztett- és virtuális valóság (AR/VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, jövőbeli mobilitás (Future Mobility) és a humanoid robotika (Human Robotics).

"Az új CEBIT átfogó képet nyújt a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról" - magyarázza Hartwig von Saß, a CEBIT Press Team vezetője. "Az informatikai szakemberek, a kereskedelmi látogatók és a digitális gazdaság és a felhasználói iparágak legfontosabb döntéshozói mellett egyre inkább el akarjuk érni a döntéshozók következő generációját az új koncepcióval rendelkező vállalatoknál."

 

Innovációk és víziók- négy platformon

Az új CEBIT koncepció négy elemre épül, ezek a d!conomy, a d!tec, a d!talk és a d!campus. A d!conomy területén a vállalatok, a közszféra, a kereskedelem szakemberei és döntéshozói megtalálják mindazt, ami az üzleti és igazgatási digitalizáláshoz szükséges. A fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont. A d!tec a fejlesztőkről, az innovációkról és az induló vállalkozásokról szól, a d!talk pedig a világ minden tájáról érkező kreatív szakértőknek, gondolkodóknak ad otthont. Az új CEBIT “szíve” kétségtelenül a d!campus leszahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és előzene mellett lehet majd kapcsolatokat építeni.

 

 

Élő beszélgetések prominens véleményvezérekkel és ikonikus IT-szakemberekkel

A nyitónap, június 11-e Jaron Lanier vitaindítójával kezdődik. A Microsoft Research-nél dolgozó amerikai tudós a virtuális valóság mozgalmának egy ikonja és a világháló egyik legfontosabb kritikai megfigyelője. Az ember, aki a Steve Jobs titkos naplója című művet írta, szintén a CEBIT vendége lesz: Dan Lyons június 14-én exkluzív betekintést ad a csúcstechnológiával foglalkozó iparágak világába, és bemutatja, hogy a megfogalmazása szerint “startup-pokol” alkalmazottjaként mit élt át. "Ki programoz kit?"- ezt az izgalmas kérdést a CEBIT-en Ranga Yogeshwar válaszolja majd meg. Június 13-án Németország legismertebb tudományos újságírója intim betekintést nyújt az emberek és a számítógépek jövőbeni interakciójába.

 

Lenyűgöző bepillantást ígér az emberi pszichébe a memóriahacker, Dr.Julia Shaw előadása. A londoni emlékkutató 2018. június 13-án bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet és vázolja, hogy ennek milyen hatásai vannak a gyakorlati életre. A világhírű szakértő, Miki Hypponen az F-Secure finn IT biztonsági cég kutatási vezetője 2018. június 12-én mesél arról, hogy hol rejtőznek az IoT veszélyei, és hogyan védekezhetnek a vállalatok a számítógépes támadásokkal szemben.

 

 

Nyitva tartás és kulcsesemények

A CEBIT június 11-én (hétfő) konferencia- és médianappal kezdődik. A központi témák a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások lesznek. A magasrangú németországi és külföldi politikusok részvételével zajló Welcome Night a következő három üzleti nap jelentőségét határozza meg.

 

A "Digital Friday" (június 15) izgalmas eseménysorozatot és alacsonyabb jegyárakat kínál a digitális gondolkodású nagyközönség számára. Központi találkozója lesz a nemzetközi blogger szcénának, a szervezők hackathon-okat terveznek fejlesztőknek, versenyeket szerveznek drón pilótáknak és toborzási eseményeket a diákok és digitális szakértők számára.

 

A 9-13., 14-17., és 25-27. csarnokok, valamint az EXPO-tető körüli központi területek kihasználásával a CEBIT 2018 még több helyet kínál az aktivitásra, és a kapcsolatépítésre. A kiállítóhelyek a csarnokokban 10:00 és 19:00 óra között tartanak majd nyitva. A d!campuson azonban egészen 23:00 óráig tartanak a programok - digitális kultúra, ízletes streetfood-ok és élőzene garantálják a szórakozást - például Jan Delay koncertje június 13-án.

Kulcsszavak: CEBIT 2018 CEBIT

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05