Így lehetnek versenyképesek a vállalatok a digitális gazdaságban

forrás: Prím Online, 2018. április 12. 13:51

A Schneider Electric múlt hét végén több mint 5000 ügyfelét és partnerét látta vendégül párizsi Innovációs Csúcstalálkozóján. A rendezvényen a vállalat szakértői és vezető iparági szakemberek osztották meg gondolataikat és újító ötleteiket a gazdaság digitalizációjával kapcsolatos kihívásokról és lehetőségekről. A Schneider Electric ezen a különleges eseményen jelentette be IoT-alapú EcoStruxure platformjának legújabb fejlesztéseit, melyekkel a vállalatok könnyedén lépést tarthatnak a digitális átalakulással.

Innovatív fejlesztések

A párizsi konferencia a Schneider Electric valaha megrendezett legnagyobb eseménye, amelyen a cég bemutatta többek között az EcoStruxure energiamenedzsment architektúra legújabb fejlesztéseit. A nyílt, IoT-alapú irányítástechnikai rendszer összegyűjti, elemzi, és jól átlátható módon bocsátja rendelkezésre az adatokat, amelyek üzleti célú felhasználásával a vállalatok biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb működést érhetnek el. Az EcoStruxure folyamatos fejlesztéseket tesz lehetővé az IoT, a mobilitás, az érzékelés, a felhő, az analitika és a kiberbiztonság területén. Az architektúrát eddig több mint 480 000 alkalommal telepítették, 20 000 rendszerintegrátor támogatásával, több mint 1,5 millió eszközt csatlakoztatva.

 

 

„A világ eddig soha nem látott ütemben változik. Egy olyan új gazdaság mozgatja, amelyben az IoT, a mesterséges intelligencia, valamint a digitalizáció lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy jelentős mértékben növeljék üzleti hatékonyságukat és egyedi megkülönböztető előnyüket. A cégek manapság csak úgy maradhatnak versenyképesek, ha merész innovációkat valósítanak meg, felelős iparági vezetőként pedig a mi feladatunk megmutatni nekik, hogyan álljanak át sikeresen a digitális energiamenedzsmentre és automatizálásra” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

 

A párizsi konferencián debütált három fő EcoStruxure-fejlesztés:

  • EcoStruxure Power: a vállalat újgenerációs, IoT-alapú villamos elosztó platformja és architektúrája olyan új energiagazdálkodási képességeket nyújt, amelyekkel az ügyfelek jelentősen növelhetik a működési hatékonyságot és a rendelkezésre állást. Az eseményen az ehhez kapcsolódó új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Power Advisor), peremhálózati vezérléskezelő szoftvert (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 és Power Scada Operation 9.0), valamint csatlakoztatott eszközöket (Prologic ION9000 mérő és Easergy P3 védelmi relé) mutatták be.
  • EcoStruxure Building: az intelligens platform maximális energiahatékonyságot biztosít az épületekben, valamint növeli az ott dolgozók kényelmét és hatékonyságát. A megújult architektúra új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Building Advisor), egy újfajta peremhálózati vezérlő alkalmazást (Ecostruxure Building Operation 2.0), továbbá csatlakoztatott érzékelőket (SmartX IP Controller MPx és SmartX Room Szenzorok) tartalmaz.
  • EcoStruxure Asset Advisor: a Schneider Electric egyedülálló berendezésfigyelő alkalmazása felhőalapú, adatvezérelt, folyamatos előrejelzési szolgáltatásokat biztosít a villamos elosztórendszer és az adatközpontok eszközeinek állandó működéséhez. 

 

 

Eszmecsere a gazdaság digitalizációjáról

A kétnapos rendezvény során a résztvevők különböző stratégiai beszélgetésekbe kapcsolódhattak be, például az energiaelosztás újradefiniálása, az intuitív gyártás vagy az újragondolt épületek témájában. A vállalat több mint 15 interaktív szakértői előadást is szervezett, melyek során az előadók már megvalósult felhasználói gyakorlatokat ismertettek. Emellett a látogatók az 5000 négyzetméteres innovációs központban nézhették meg, illetve próbálhatták ki a gyakorlatban a Schneider Electric fejlett technológiai megoldásait. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48