Így lehetnek versenyképesek a vállalatok a digitális gazdaságban

forrás: Prím Online, 2018. április 12. 13:51

A Schneider Electric múlt hét végén több mint 5000 ügyfelét és partnerét látta vendégül párizsi Innovációs Csúcstalálkozóján. A rendezvényen a vállalat szakértői és vezető iparági szakemberek osztották meg gondolataikat és újító ötleteiket a gazdaság digitalizációjával kapcsolatos kihívásokról és lehetőségekről. A Schneider Electric ezen a különleges eseményen jelentette be IoT-alapú EcoStruxure platformjának legújabb fejlesztéseit, melyekkel a vállalatok könnyedén lépést tarthatnak a digitális átalakulással.

Innovatív fejlesztések

A párizsi konferencia a Schneider Electric valaha megrendezett legnagyobb eseménye, amelyen a cég bemutatta többek között az EcoStruxure energiamenedzsment architektúra legújabb fejlesztéseit. A nyílt, IoT-alapú irányítástechnikai rendszer összegyűjti, elemzi, és jól átlátható módon bocsátja rendelkezésre az adatokat, amelyek üzleti célú felhasználásával a vállalatok biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb működést érhetnek el. Az EcoStruxure folyamatos fejlesztéseket tesz lehetővé az IoT, a mobilitás, az érzékelés, a felhő, az analitika és a kiberbiztonság területén. Az architektúrát eddig több mint 480 000 alkalommal telepítették, 20 000 rendszerintegrátor támogatásával, több mint 1,5 millió eszközt csatlakoztatva.

 

 

„A világ eddig soha nem látott ütemben változik. Egy olyan új gazdaság mozgatja, amelyben az IoT, a mesterséges intelligencia, valamint a digitalizáció lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy jelentős mértékben növeljék üzleti hatékonyságukat és egyedi megkülönböztető előnyüket. A cégek manapság csak úgy maradhatnak versenyképesek, ha merész innovációkat valósítanak meg, felelős iparági vezetőként pedig a mi feladatunk megmutatni nekik, hogyan álljanak át sikeresen a digitális energiamenedzsmentre és automatizálásra” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

 

A párizsi konferencián debütált három fő EcoStruxure-fejlesztés:

  • EcoStruxure Power: a vállalat újgenerációs, IoT-alapú villamos elosztó platformja és architektúrája olyan új energiagazdálkodási képességeket nyújt, amelyekkel az ügyfelek jelentősen növelhetik a működési hatékonyságot és a rendelkezésre állást. Az eseményen az ehhez kapcsolódó új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Power Advisor), peremhálózati vezérléskezelő szoftvert (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 és Power Scada Operation 9.0), valamint csatlakoztatott eszközöket (Prologic ION9000 mérő és Easergy P3 védelmi relé) mutatták be.
  • EcoStruxure Building: az intelligens platform maximális energiahatékonyságot biztosít az épületekben, valamint növeli az ott dolgozók kényelmét és hatékonyságát. A megújult architektúra új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Building Advisor), egy újfajta peremhálózati vezérlő alkalmazást (Ecostruxure Building Operation 2.0), továbbá csatlakoztatott érzékelőket (SmartX IP Controller MPx és SmartX Room Szenzorok) tartalmaz.
  • EcoStruxure Asset Advisor: a Schneider Electric egyedülálló berendezésfigyelő alkalmazása felhőalapú, adatvezérelt, folyamatos előrejelzési szolgáltatásokat biztosít a villamos elosztórendszer és az adatközpontok eszközeinek állandó működéséhez. 

 

 

Eszmecsere a gazdaság digitalizációjáról

A kétnapos rendezvény során a résztvevők különböző stratégiai beszélgetésekbe kapcsolódhattak be, például az energiaelosztás újradefiniálása, az intuitív gyártás vagy az újragondolt épületek témájában. A vállalat több mint 15 interaktív szakértői előadást is szervezett, melyek során az előadók már megvalósult felhasználói gyakorlatokat ismertettek. Emellett a látogatók az 5000 négyzetméteres innovációs központban nézhették meg, illetve próbálhatták ki a gyakorlatban a Schneider Electric fejlett technológiai megoldásait. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59