A Fujitsu VMware- és Microsoft-hitelesítést szerzett PRIMEFLEX rendszereihez

forrás: Prím Online, 2018. április 26. 17:39

A Fujitsu bejelentette, hogy lezárult a hiperkonvergens infrastruktúrához (HCI) szánt, legújabb Fujitsu PRIMERGY M4 szerverekre épülő PRIMEFLEX integrált rendszerei VMware és Microsoft általi hitelesítése. 

A hitelesítés garantálja a HCI-re átálló vagy meglévő rendszereiket skálázó ügyfeleknek, hogy a Fujitsu szoftveresen vezérelt tárolókonfigurációi a két piacvezető szoftverszállító maximális támogatását élvezik. 

 

A HCI különösen jól használható scale-out feladatokhoz. Rugalmasan bevonható többletkapacitást biztosít olyan helyzetekben, amikor egyszerre emelkedik és csökken a számítási- és tárolóerőforrások iránti igény. Gyakori használati területe a virtuális asztali infrastruktúra (VDI), ahol a számítási és tárolóerőforrások igénybevétele jellemzően hasonló görbét követ. A tanúsított szoftverrel futó, előkonfigurált és előintegrált Fujitsu PRIMEFLEX szerverekkel az ügyfelek alacsony költségszinten (TCO), gyorsabban és minimális kockázat mellett aknázhatják ki a VDI- és más HCI-forgatókönyvekben rejlő lehetőségeket. 

 

A célzott szoftverhitelesítést három integrált rendszer biztosítja: a PRIMEFLEX for VMware vSAN, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation és a PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct. A PRIMEFLEX for VMware vSAN és a PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct rendszereket távoli vagy fiókirodában telepítve könnyen skálázható architektúra hozható létre – egyszerűsített integrációval, az új számítási és tárolóerőforrások automatikus észlelésével, feleslegessé téve a távoli helyszíneken végzett külső mentést. 

 

 

A PRIMEFLEX for VMware vSAN esetében a Fujitsu komponensszintű hitelesítést ért el, ami azt jelenti, hogy a szerverrendszerek minden egyes hardverkomponense bizonyítottan együttműködik VMware vSAN szoftverrel. A  vSAN Ready node-okra rendszerszintű hitelesítést szerzett. A PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct hitelesítése egyaránt vonatkozik a rendszeren belüli egyes komponensekre és a teljes rendszerre (WSSD Premium). A VMware és a Microsoft komponens- és rendszerszintű hitelesítései birtokában az ügyfelek teljesen biztosak lehetnek abban, hogy a Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszerek megbízhatóan együttműködnek a két fontos szállító szoftvereivel. 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation rendszernél a Fujitsu az all-flash VMware vSAN szerverkonfigurációkat is támogatja, ami jóval nagyobb I/O teljesítményt nyújt az ügyfeleknek a korábban elérhetőnél. 

 

Ár és piaci bevezetés

A VMware és a Microsoft által hitelesített Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszerek Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában már megvásárolhatók. Áruk konfigurációtól és feladat nagyságától függ. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05