A Teradyne felvásárolja a MiR-t, az együttműködő autonóm mobil ipari robotok piacvezetőjét

forrás: Prím Online, 2018. április 27. 17:49

A Teradyne, Inc. és a Mobile Industrial Robots (MiR) részvényesei bejelentették a privát tulajdonban lévő MiR felvásárlását, 121 millió euróért (148 millió dollár). Az összeg további 101 millió euróval (124 millió dollár) emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén.

A MiR az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára. Az AMR piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, „logisztikai rendszerek” szegmensének feltörekvő kategóriájába tartozik, és várhatóan gyors növekedésre fog szert tenni az elkövetkező évek során.

 

„Nagyon örülünk annak, hogy a MiR csatlakozott a Teradyne egyre szélesedő, fejlett és intelligens automatizációs termékeket magába foglaló portfóliójához.” – mondta Mark Jagiela, a Teradyne vezérigazgatója. „A MiR az egyelőre még a fejlődési stádiumban lévő, de gyorsan növekvő együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacának éllovasa.  Csakúgy, mint a Universal Robots együttműködő robotjai, a MiR együttműködő AMR-jei lehetőséget adnak nagy- és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy fokozatosan automatizálják tevékenységeiket, speciális személyzet, vagy a létező munkaterület megváltoztatása nélkül. Ez a tény, a gyors megtérüléssel együtt, egy teljesen úgy automatizációs piacot nyit meg. A Universal Robots-al már jól bejáratott utat követve, a Teradyne globális lehetőségeinek segítségével tervezzük növelni a MiR lefedettségét.”

 

 

A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája a 2016-os bevételnek. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

 

„A Teradyne-hez való csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy növeljük tervezési és fejlesztési beruházásainkat annak érdekében, hogy még nagyobb értéket tudjunk nyújtani vásárlóinknak, valamint tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat az ipari autonóm mobil robotok területén.” – mondta Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója. A Teradyne globális lefedettsége, világszínvonalú tervezési és támogató képessége, erős pénzügyi helyzete, és ezen erősségek felhasználásának bizonyított modellje segíteni fog nekünk új és izgalmas piacokon növekedni világszerte.” 

 

„Számomra az elsőszámú cél az, hogy a mobil robotjainkat az egész világ megismerje.” – mondta Niels Jul Jacobsen, a MiR stratégiai igazgatója és alapítója. „Most, hogy a Teradyne lett a tulajdonosunk, erős támogatást fogunk kapni ahhoz, hogy biztosítsuk a MiR folyamatos növekedését a globális piacon.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás