Az ABB nagy teljesítményű töltőket telepít az Egyesült Államokba

forrás: Prím Online, 2018. május 3. 15:47

Az USA 10 éves, nagyszabású projektje keretében az ABB nagy teljesítményű Terra HP elektromosjármű-töltőit telepítik az amerikai autópályák mentén.

Az Electrify America döntése alapján az ABB Terra HP töltőállomásokat szállíthat az Egyesült Államok ez idáig legnagyobb e-járművek töltését biztosító infrastruktúra-fejlesztési projektjének keretében.  

 

Az ABB töltőit, amelyek a legnagyobb kapacitású akkumulátorokat is kevesebb mint 15 perc alatt képesek feltölteni, az Electrify America választotta ki a projekt megvalósításához. Az Electrify America azt tervezi, hogy töltőállomások százait telepíti 17 nagyvárosba, azok agglomerációs övezetébe, illetve számos, az USA-t átszelő közlekedési folyosó mentén.    

 

Az USA-ban az elektromos járművek széleskörű elterjedését segítő egyik döntő tényezőnek a benzinkúthálózattal egyenértékű alternatívát kínáló országos töltőállomás-hálózat kiépítését tekintik.  

 

„Az Electrify America abból az alapkoncepcióból indult ki, hogy tapasztalt partnerek bevonásával olyan nagy teljesítményű töltési technológiákat telepít, amelyek egyformán képesek kiszolgálni napjaink akkumulátorról üzemelő járműveit éppúgy, mint a nagy kapacitású akkumulátorok következő generációjával felszerelt járműveket. Ezen elvárásainknak az ABB berendezései teljes mértékben megfeleltek, így nagy örömmel köszöntjük az ABB-t a kiemelt beszállítóink sorában,” – nyilatkozta Seth Cutler, az Electrify America főmérnöke. „Ezek az új töltési megoldások, a kialakításuknak köszönhetően, optimális vezetési élményt képesek garantálni, azaz minden autós számára – ahol és amikor szükséges – gyors, kényelmes és megbízható kiszolgálást nyújtanak.”     

 

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy bennünket választottak ki arra a megtisztelő feladatra, hogy beszállítóként támogathatjuk annak a grandiózus projektnek a megvalósítást, amelynek keretében az USA-t behálózó, világszínvonalú EV-töltési hálózat kerül kiépítésre,” –nyilatkozta Greg Scheu, az ABB Amerika régiójának vezetője. „A Terra HP típusú rendszereink biztosítják majd, hogy a fenntartható közlekedés térnyerését iparágvezető, nagy teljesítményű töltési technológia támogassa, és ez a kedvező folyamat a jövőben is folytatódjon.”  

 

A nagyszabású projekt a következő években bizonyára felgyorsítja majd az elektromos járművek (EV-k) elterjedését.  2017-ben közel 200 000 EV-t értékesítettek az USA-ban. Azonban a töltési infrastruktúra eddig nem tartott lépést az e-járművek számának bővülésével, így szinte gátjává vált az EV-k további, gyors térnyerésének. Néhány leendő ügyfél számára a hatótávval kapcsolatos aggály – azaz, hogy az utazás során találnak-e majd töltőpontot, mielőtt lemerül a jármű akkumulátora – továbbra is olyan tényezőnek számít, ami miatt gyakran elállnak az elektromos autó megvásárlásától. 

 

Az ABB Terra HP eloszlatja ezeket az aggályokat. A maximum 350 kW teljesítményű Terra HP egy benzines jármű tankolásához szükséges idő alatt annyira fel tudja tölteni egy EV akkumulátorát, ami közel 320 kilométeres hatótávot biztosít a jármű részére.   

 

Az Electrify America azt tervezi, hogy az autópályák mentén legalább 120 mérföldenként (195 kilométerenként) telepít majd töltőket, így az e-járművek vezetői biztosak lehetnek benne, hogy mindig elérik majd a kitűzött úti céljukat. 

 

Az ABB Terra HP töltők egyaránt kompatibilisek a CCS és a CHAdeMO DC töltési szabványokkal is, aminek köszönhetően az elektromos autó mellett döntő autósok bátran választhatják bármelyik nekik tetsző modellt, mivel biztosak lehetnek benne, hogy az új jármű akkumulátorát az Electrify America minden töltőállomásán fel tudják majd tölteni. 

 

Vezető szerep az E-mobilitás terén  

A fenntartható elektromos mobilitást szolgáló termékek és megoldások egyik kiemelkedő fejlesztőjének és szállítójának számító ABB kiválasztása az Electrify America projektjében való részvételre – amelynek köszönhetően az ABB nagy teljesítményű töltőinek eddigi legnagyobb méretű telepítésére kerül sor –, megalapozott, logikus döntésnek tekinthető. 

 

 

 

Az ABB termékportfóliója elektromos autók, buszok és teherautók töltési technológiáit, illetve hajók, vasúti járművek és drótkötélpályák elektromos hajtási megoldásait tartalmazza. A világ 60 országában kiépített több mint 6 500 DC villámtöltő állomásával az ABB világszinten is vezető szerepet játszik a web-re csatlakozó DC villámtöltési technológia terén.      

 

Az ABB e-mobilitásban kivívott vezető szerepét jelzi a Formula-E-vel, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szabályozott, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett versenysorozattal kötött partneri együttműködése is. Az ABB FIA Formula-E bajnokság versenysorozata kiváló terepet biztosít ahhoz, hogy az e-mobilitás céljait szolgáló elektromos és digitalizálási technológiákat az autóversenyzés világában leteszteljék.  Az együttműködésnek köszönhetően az ABB és a Formula-E ideális helyzetben van ahhoz, hogy kitolják az e-mobilitás határait.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

2023. május 30. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01