A Fujitsu bejelentette 7. generációs ETERNUS CS8000 platformját

forrás: Prím Online, 2018. május 8. 14:35

A Fujitsu a mai napon bemutatta ETERNUS CS8000 mentési és archiválási platformja kifejezetten mainframe-ekhez és fejlett nyílt rendszerkörnyezetekhez készült, legújabb verzióját. 

Az ügyfelek visszajelzései alapján végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a 7. generációs rendszer nagyobb skálázhatóságot és több front-end processzornode-ot biztosít, továbbá támogatja az SSD-meghajtók használatát belső lemezes tárolóként. Az adatbiztonsági infrastruktúra így megvalósítható konszolidációja jelentős TCO-megtakarítást kínál.  

 

Bár az adatok minden piaci szegmensben fontos szerepet játszanak, bizonyos szervezeteknél egyesen központi szerepet töltenek be a működésben – például tőzsdéken, pénzügyi szolgáltatócégeknél, biztosítótársaságoknál, légiforgalmi irányító központoknál. Ezek a szervezetek rendelkeznek a legszigorúbb adatvédelmi követelményekkel, és a fontos adatokat többnyire telephelyükön tárolják. A Fujitsu ETERNUS CS8000 zászlóshajója a maga nemében egyedülállóan sokoldalú megoldás, amelynek használói az igények változásával optimalizálhatják rendszerüket, és konszolidálhatják a mainframe-ek és a nyílt rendszerek mentési és archiválási folyamatait. Az adminisztrációs idő és az infrastruktúra terén elért megtakarítás akár 40%-os költségcsökkenést is eredményezhet a felhasználó szervezet számára.

 

A 7. generációs ETERNUS CS8000 kapacitása egyedülálló módon 14 terabájtról akár 60 petabájt fölé – azaz több mint 400 000 százalékkal – skálázható. Teljesítménye szintén óránként 8 terabájtról egészen 150 terabájtig növelhető – ami 1800 százalékos skálázhatóságot jelent a tényleges adatátvitel és a visszaállás során. A Fujitsu ezenkívül a belső processzornode-ok számát és a belső szoftver rugalmasságát is bővítette – az ETERNUS CS8000 front-end processzornode-jainak száma így 10 helyett már 22. Ez az elérhető virtuális szalagmeghajtók számát is növeli, a már eddig is piacvezető 2540-ről mintegy 5208-ra. Így jóval több adatfolyam futhat párhuzamosan, ami nagymértékben lerövidíti a mentési időt. 

 

 

 

„Továbbra is a mainframe-ek képezik sok vállalat kritikus IT-infrastruktúrájának alapját, mivel ezek a gépek támogatják a legalapvetőbb céges feladatokat. Napjaink IT-vezetői számára ugyanakkor kihívást jelent az IT-költségek csökkentésével egyidejűleg fokozni a rugalmasságot. Az ETERNUS CS8000 éppen ezt a kihívást segít legyőzni. Konszolidálja a mainframe-ek és a nyílt rendszerek adatainak mentéséhez és archiválásához szükséges infrastruktúrát, és igazodik a szükségletek változásához. Ráadásul e platform használata esetén az ügyfelek egyszerre lemezeken, szalagokon és SSD-ken is tárolhatják adataikat, és a legújabb verzió megnövelt sebességének és teljesítményének köszönhetően a gyorsabb mentés és archiválás előnyeit is élvezhetik” – mutatott rá Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

 

Az ETERNUS CS8000 már az SSD-ket is támogatja – javítva ezzel az opcionális deduplikációs folyamatok teljesítményét, és bővítve a mainframe-környezetekben elérhető előnyök körét. A hosszú távú adattárolás költséghatékony módon megoldható az ETERNUS CS8000 backend szalagjain, az automatikus adatéletciklus-kezelés által nyújtott teljes körű felügyelettel, miközben az SSD-k a mainframe folyamatok kiszolgálására használhatók a rendszer mentési célú tárolóin. Ez még vonzóbb megoldássá teszi a platformot a mainframe-ek mentési műveleteihez, akár kisebb környezetekben is. 

 

Az adatéletciklus-kezelés az életciklus minden szakaszában automatizálja az adatok kezelését, kiiktatva ezzel az emberi hiba kockázatát. Az adatok folyamatos rendelkezésre állását is garantálja, hiszen pl. az összes szalagot rendszeresen ellenőrzi az adathordozó állagromlása szempontjából, és szükség esetén automatikusan új másolatokat készít. A még magasabb szintű rendelkezésre állást nyújtó osztott konfigurációnál egyazon ETERNUS CS8000 rendszer megosztva támogathat két külön földrajzi helyszínt, szinkron gyorsítótár-tükrözéssel. A több lemezes és szalagos másolatok kezelésének képességével kiegészítve ez az elrendezés kiiktatja az egyszeres meghibásodási pontokat, és az elérhető legmegbízhatóbb mentési és archiválási megoldást biztosítja a mainframe-ek vagy a nyílt rendszerkörnyezetek kritikus adatainak védelmére. 

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu ETERNUS CS8000 a világon mindenütt megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól. Ára rendszerkonfigurációtól függően változik.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar 3D nyomtató is felveszi a harcot a koronavírussal

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védő felszereléseket gyártsanak a kórházaknak. A magyar 3D nyomtató is beszállt ezekbe a folyamatokba, hogy a lehető leghamarabb a hazai orvosok és önkormányzatok segítségére siessen. A CraftUnique Kft. éppen ezért 3D nyomtatott arcvédő pajzsokat és ajtónyitó segédeszközöket – tenyér használata nélkül használható – adományoz több intézménynek.

2020. március 30. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás