Egy insurtech is a Fintechshowra keveredett

forrás: Prím Online, 2018. május 9. 08:42

Akit érdekel a pénzügyi rendszer fejlődése és mondanak neki azok a szavak valamit, hogy PSD2 vagy GDPR, azok jó eséllyel ott voltak a múlt heti Fintechshow-n. Egyúttal megismerkedhettek a 12 legígéretesebb haza fintech startuppal, akik igyekeznek egyre egyszerűbbé, biztonságosabbá és olcsóbbá tenni a bankolást, sőt esetenként kiváltani a nagy multinacionális közvetítő szereplőket. És a legjobb 12 között ott volt egy biztosítási megoldásra szakosodott megoldás is.

A rendezvény bevezetőjében Lemák Gábortól megtudhattuk, hogy a bankok mellett egyre több biztosító is beszáll az innovációs forradalomba, akik közül egyesek ún. inkubátorházzal, mások innovációs versenyekkel, ötletbörzékkel igyekeznek megszervezni és „kitalálni” saját fejlődésüket. Az idei biztosítási innováció azonban a biztosítóktól független megoldást szállított, melyről már idén olvashattunk az online térben, hiszen a biztosítási kárbejelentést hivatott egyszerűsíteni egy chatbottal.

 

Úgy tűnik, hogy ez a megoldás elnyerte a zsűri tetszését, mert bemutatásra alkalmasnak találta a MaxDom Consulting pénzügyi tanácsadó vállalkozás chatbotját. Arra a kérdésre, hogy miért jobb ez a chatbot, mint más kárbejelentési módok, a cég ügyvezetőjét, Szűcs Krisztiánt kérdeztük.

 

“Azt tapasztaljuk, hogy a kommunikáció egyre inkább az online térbe helyeződik át, ezen belül is a chat felületek válnak egyre népszerűbbé. Miért ne használnánk ki a chat előnyeit biztosítási kár bejelentésre?” És hogy melyek ezek az előnyök? “Gyorsabb, stabilabb, biztonságosabb működés” - röviden ennyi a válasz.

 

 

Tapasztalatok szerint az ügyfelek szeretik az ilyen típusú ügyintézést, mert 0-24 óráig elérhető a hét minden napján, a chat felületnek köszönhetően személyes érzetet ad, és a felhasználó egész biztosan nem felejti el egy, a kár kifizetése szempotjából fontos adat megadását sem.

 

A kérdés természetesen továbbra is az, hogy egy hivatalos és esetenként komoly anyagi felelősséggel járó ügy intézése esetében mennyire lehet megbízható, biztonságos egy chat felület a megszokott személyes, telefonos vagy akár webes kommunikációval szemben. Az eddigi több száz bejelentés arról tanúskodik, hogy a sokszor este vagy hétvégén keletkező károk azonnali bejelentését eddig hiba nélkül teljesítette a chatbot - állítja Szűcs Krisztián.

 

Milyen fejlesztési irányokat láttok magatok előtt? - kérdeztük a MaxDom ügyvezetőjét. “Ahogyan már most a lakásbiztosításon kívül a casco károk, úgy nemsokára minden biztosítási kár intézhető lesz chaten keresztül. Szeretnénk elérni, hogy minden biztosító elfogadja ezt a kárbejelentési módot (jelenleg csak hat biztosítónál adott a lehetőség - szerk.) és egyre több kiegészítő funkciót is tervezünk beépíteni a folyamatba. Ilyen a legközelebbi szerződött javítóműhely ajánlása gépkocsi károk esetén, vagy a legközelebbi személyes ügyfélszolgálati ponthoz történő navigáció, de a chatbot mesterséges intelligenciája is fejlődik, egyre több szabad szavas kifejezést tud helyesen lereagálni a chatbotunk, akinek a Maxim nevet adtuk.”

 

A hazai legígéretesebb fintech-ek között méltán kapott helyet tehát ez az insurtech megoldás, amely nem fogja feje tetejére állítani a piacot, de mi, ügyfelek profitálhatunk belőle. Egyszerűbbé teszi az életünket biztosítási kár esetén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05