Az Oracle tovább erősít az autonóm Cloud Platform szolgáltatásokban

forrás: Prím Online, 2018. május 15. 09:45

Az Oracle korábbi terveivel összhangban, amely szerint az Oracle Cloud Platform összes szolgáltatását autonóm – önvezérlő – funkciókkal vértezi fel, a vállalat most bejelentette az Oracle Autonomous Analytics Cloud, az Oracle Autonomous Integration Cloud és az Oracle Autonomous Visual Builder Cloud szolgáltatások elérhetőségét. 

Az új generációs PaaS szolgáltatások beépített mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulási algoritmusokat alkalmaznak, a kulcsfontosságú operatív feladatok automatizálása révén pedig a felhasználók csökkenthetik költségeiket, a kockázati tényezőket, növelhetik az innovációs erejüket, valamint jövőbe tekintő elemzésekhez juthatnak.

 

Az Oracle idén márciusban jelentette be az Autonomous Database szolgáltatását, amely a világ első autonóm adatközponti felhő megoldása. A mostani fejlesztések mellett az Oracle további autonóm szolgáltatásokat is tervez a 2018-as évben, olyan specifikus irányokban mint a mobil alkalmazások és chatbotok, adatintegráció, blockchain, biztonság és menedzsment, illetve olyan adatközponti fejlesztéseket, mint az online tranzakció feldolgozás (OLTP).

 

Az új Oracle Autonomous Cloud Platform szolgáltatások főbb képességei:

Az Oracle Autonomous Analytics Cloud elemzési platformja egyszerre alkalmaz gépi tanulási algoritmusokat, adaptív intelligenciát, illetve szolgáltatás automatizációt az új elemzési platformok létrehozására.

 • Mélyebb és gyorsabb betekintést nyújt a vállalati adatokba. A felhasználók kérdéseket tehetnek fel a mobil eszközüknek, ami a természetes nyelvfelismerés segítségével ezeket a háttérben lefuttatja, gépi tanulás alkalmazásával elemzéseket végez, majd proaktívan olyan megoldásokat javasol, amelyekre a felhasználó talán nem is gondolt.
 • Képes felfedni rejtett mintákat és a szervezet teljesítményét fokozó tényezőket a gépi tanulás nyújtotta prediktív elemzések és az automatikus természetes nyelvfelismerés által adott magyarázatok segítségével.
 • Jövőbe tekintő elemzéseket biztosít az IoT adatokról és domain specifikus gépi tanulási algoritmusokat alkalmaz a szenzorok által generált nagy adatmennyiségek esetében, valamint rávilágít a korábbi hibák mintáira is.

 

Az Oracle Autonomous Integration Cloud segítségével integrálhatók az Oracle és külső vállalatok SaaS és helyi alkalmazásai a gépi tanulás, a beágyazott útmutatók, a beépített alkalmazás integráció és a folyamatautomatizálás révén.

 • Felgyorsítja az alkalmazások integrációját az objektumok tulajdonságainak feltérképezésével, a már korábban végrehajtott összes integráció tömeges adatforrásaira támaszkodva, valamint gépi tanulás segítségével vizuális javaslatokat tesz arra, hogyan lehet a két objektumot összekapcsolni.
 • Intelligens, dinamikus és adaptív esetkezelést tesz lehetővé a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás beépítéséhez szükséges API-k révén, valamint javaslatot tesz az automatizált folyamatok következő lépéseire. 
 • Az AI és a gépi tanulás révén robotizált folyamat-automatizációt tesz lehetővé, az folyamatok utolsó lépései vagy a nem API-kat használó rendszerek számára.

 

Az Oracle Autonomous Visual Builder Cloud a mobil és webes alkalmazásfejlesztést, illetve telepítést támogatja. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az üzleti felhasználók és a fejlesztők kódolás nélkül építsék fel az alkalmazásokat.

 • A legújabb iparági technológiák révén automatizálja a kódgenerálást. A telepítés egy kattintással megoldható, így gyorsabb alkalmazásfejlesztést tesz lehetővé a különböző üzletágak felhasználói számára is.
 • Automatizálja a mobil alkalmazások több platformos elérhetőségét, beleértve az iOS és Android készülékeket is.
 • Könnyen bővíthető és szabványos nyílt forráskódú technológiára épül (Oracle JET, Swagger).

 

Az Oracle Cloud Platform új szolgáltatásai rendelkeznek az alábbi alapvető autonóm képességekkel: 

 • Önvezérlő: kiváltja az emberi munkaerőt annak érdekében, hogy biztosítsa a szolgáltatás működését, biztonságát, a folyamatos monitorozást, a biztonsági mentéseket, a helyreállítási és javítási folyamatokat. Automatikusan és működés közben végzi el a frissítéseket és a patch-elést. A számítási és tárolási erőforrások azonnal, időveszteség nélkül növelhetők vagy csökkenthetők.
 • Képes a védelmét saját maga ellátni a külső támadásokkal és a kártékony belső felhasználók ellen. Automatikusan elvégzi a biztonsági frissítéseket, miközben folyamatosan véd a kiberfenyegetésekkel szemben és automatikusan titkosítja az adatokat.
 • Automatikus védelmet nyújt a tervezett és előre nem látott üzemszünetek esetén 99.995%-os rendelkezésre állás mellett. Ez 2,5 percnyi üzemszünetet jelent havonta a tervezett karbantartásokat is beleértve.

 

Az Oracle Autonomous Cloud Platform szolgáltatásai, beleértve az Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud adatközponti megoldását, díjmentesen kipróbálhatók regisztráció ellenében: Free Oracle Cloud Trial

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Leleményes újdonsággal védik a madarakat

Ötletes, új fejlesztéssel védik a nagy testű madarakat mostantól Székesfehérvár közelében. Az E.ON Hungária Csoport, a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. és természetvédelmi szervezetek, köztük a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság összefogásával alakították ki és tesztelik a villamos hálózatokon nagy számban használt berendezés, az oszlopkapcsoló új, madárbarát változatát. Ezt a hagyományos eszközt alakították át a fejlesztők, hogy a madarak ne tudják úgy megközelíteni, hogy az sérülést okozhasson. Egy éven át figyelik a berendezés hatékonyságát, és ha beválik, akkor országszerte használni fogják. 

2021. március 5. 18:10

Újabb 7 millió eurós befektetést kap és tovább terjeszkedik a régióban a Codecool

Több mint 2,5 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott a Codecool, a közép-kelet-európai régió egyik vezető programozóiskolája és IT szakember közvetítő cége. Az IT szakemberek képzését megreformáló, 3-12 hónapos kurzusokat kínáló vállalat további terjeszkedésre és termékei fejlesztésére készül új partnere, az Integral Venture Partners, valamint korábbi befektetői, a Lead Ventures és a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A programozóiskola még az év első felében újabb campust nyit a régióban.

2021. március 5. 09:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59