A Fujitsu ETERNUS LT család támogatja az LTO-8 technológiát

forrás: Prím Online, 2018. május 22. 09:56

A Fujitsu ma bejelentette, hogy ETERNUS LT termékcsaládja támogatja a hosszú távú mentésre és archiválására jól használható, az előző generáció adatkapacitását megduplázó LTO-8 szalagos meghajtókat. 

Az LTO-8 technológiával az ETERNUS LT szalagkönyvtárak akár 30 TB tömörített adatot is képesek tárolni egy kazettán. Ez megkönnyíti az offline tárolásra szánt biztonsági másolatok készítését, amelyekkel még kiberbűncselekmény elkövetése, például zsarolóvírus-támadás esetén is fenntartható az üzletileg kritikus adatok sértetlensége és hozzáférése. 

 

A nagyvállalatok egyre inkább ki vannak téve a potenciálisan adatvesztéssel vagy -sérüléssel járó internetes támadások veszélyének. A legújabb fenyegetést a zsarolóvírusok jelentik, amelyek esetében a támadó titkosítja a kritikus adatokat, és csak akkor adja meg a titkosítás feloldásához szükséges kulcsot, ha az áldozat bitcoinban kifizeti a megszabott váltságdíjat. Ezek a támadások egyre kifinomultabbak, a megfertőződéshez mindössze néhány másodpercre van szükség, és az adataiktól elzárt szervezetek olyan károkat szenvednek el, amelyek helyreállítása heteket, sőt akár hónapokat vehet igénybe. Emiatt a mentés „3-2-1” ökölszabálya relevánsabb, mint valaha. Ennek értelmében minden adatról legalább három másolatot kell tárolni, ebből kettőt eltérő adathordozón, egyet pedig offline. A titkosított offline másolat megőrzése garantálja a működés szempontjából kritikus adatok biztonságát online támadás esetén. 

 

A Fujitsu ETERNUS LT szalagos rendszereinek legújabb verziója jól skálázható, költséghatékony mentési megoldás kialakítását teszi lehetővé. A hardveralapú, automatikus adattitkosítás fokozza a biztonságot és a megfelelést. Az ETERNUS LT rendszerek sokféle adattárolási igényt kielégítenek, például a hosszú távú archiválás, a katasztrófa utáni visszaállítás és az emberi beavatkozás nélküli, automatikus biztonsági mentés területén. A szalagos adattárolásra érvényes globális megfelelési szabályok betartását segítő ETERNUS LT rendszerek a WORM (Write Once, Read Many) protokollt is támogatják, amely a törlés és a felülírás ellen védett formában tárolja az adatokat. 

 

„A kibertámadások veszélyét nem lehet teljesen kiküszöbölni, de a fontos üzleti adatok másolatának szalagos offline tárolása kínálja ellenük a leghatásosabb védelmet. A jól hordozható, kisméretű, megnövelt kapacitású LTO-8 szalagkazettákon kényelmesen tárolhatók offline az adatok. A fokozott biztonság érdekében a másolatok elkészülte után a kazettákat akár széfben is el lehet helyezni. Ez a módszer újabb réteggel erősíti a zsarolóvírusok és más jellegű online támadások elleni védvonalat” – nyilatkozta Marcus Schneider, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli főigazgatója. 

 

A Fujitsu az ETERNUS CS adatvédelmi célgépek mindhárom modelljénél – ETERNUS CS200c, ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 – is bevezeti az LTO-8 támogatását.

 

Ár és piaci bevezetés

Az ETERNUS LT20, ETERNUS LT40, ETERNUS LT60 és ETERNUS LT260 tárolók 2018. május 31-től minden térségben támogatják az LTO-8 technológiát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás