A társadalmi innováció az idei Fujitsu Innovation Gathering fő témája

forrás: Prím Online, 2018. május 29. 15:50

A Fujitsu Laboratories of Europe ma hatodik alkalommal tartja éves Fujitsu Innovation Gathering rendezvényét Stockholmban, ahol bemutatja a Fujitsu aktuális társadalmi kihívásokra reagáló, legújabb áttörő jelentőségű kutatás-fejlesztési eredményeit. 

Ezek közül nem egy most mutatkozik be első ízben az európai nagyközönségnek. Az izgalmas fejlesztések között szerepel egy új internetalapú üzemszervezési modell, amely fejlett IoT- és AI-technológiákkal garantálja a maximális termelékenységet és minőséget a gyártási környezet minden pontján; az intelligens infrastruktúrák (pl. hidak) műszaki állapotának ellenőrzésére alkalmas, új rendellenesség-észlelő technológia; több fejlett és biztonságos blokklánc-alapú megoldás, köztük egy szociális juttatások elosztását támogató platform; valamint a Torontói Egyetemmel közösen indított ‘co-creation’ kutatási projekt, amelynek keretében a daganatos betegségek sugárterápiájának optimalizálására alkalmazzák a Fujitsu ’Digital Annealer’ kvantum-jellegű számítási architektúráját.

 

A Fujitsu World Tour témájához (Co-creation a siker szolgálatában) igazodva, a rendezvény több olyan, mesterséges intelligenciára és biztonsági technológiákra épülő co-creation projektet is bemutat, amelyek jól szemléltetik, miként működik együtt a Fujitsu ügyfeleivel a digitális átalakulás definiálása és megvalósítása terén. Ezek egyike egy finnországi egészségügyi projekt, ahol a Fujitsu Laboratories AI-technológiáit használják mozgáselemzésre a műtéten átesett betegek állapotának távfigyelése során. A rendezvény programja emellett izgalmas előadásokat, szakértői prezentációkat és panelbeszélgetéseket tartalmaz. A kiállítótéren a látogatók élőben is megtekinthetik a Fujitsu legújabb innovációit. 

 

A Japán és Svédország közötti kereskedelmi kapcsolatok 150 éves fennállása alkalmából Japán svédországi nagykövete, Jan Yamazaki is előad a rendezvényen. A nyitóelőadást Shigeru Sasaki, a Fujitsu Laboratories vezérigazgatója és a Fujitsu Limited műszaki vezérigazgató-helyettese tartja, aki beszámol arról, hogyan vetíti előre a globális trendeket a Fujitsu Laboratories K+F stratégiája, hozzájárulva a fontos társadalmi kihívások élvonalbeli technológiákkal történő megoldásához. A programban több gondolatébresztő workshop foglalkozik a Fujitsu biztonsági és blokklánc-fejlesztéseivel és a Digital Annealer számítógépes architektúrával, amely kvantum-jellegű digitális áramkörök segítségével, minden eddiginél gyorsabban tudja megoldani a kombinatorikai problémákat. A résztvevők részletesen hallhatnak arról, hogyan lehet a gyakorlatban alkalmazni az új architektúrát többek között a pénzügy, az orvostudomány és az intelligens közlekedés kihívásaink legyőzésére. A technológiában rejlő lehetőségek hasznosítása érdekében a Fujitsu nemrég indította el Digital Annealer felhőszolgáltatását, amely egyelőre még csak Japánban elérhető, de a 2018-as pénzügyi évben Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is be fogják vezetni. 

 

 

Dr. Adel Rouz, a Fujitsu Laboratories of Europe vezérigazgatója elmondta, hogy az éves Fujitsu Innovation Gathering egyedülálló alkalom annak bemutatására, hogyan képes átalakítani a társadalmi környezetet a felelős innováció: „Globális K+F tevékenységünket a társadalom jobbításának szándéka vezérli. Élvonalbeli technológiáinkkal szeretnénk komoly eredményeket elérni. Szerteágazó európai K+F projektjeink a társadalmi innovációval, a biztonsággal, a gyártóipari működéssel, a mesterséges intelligencia etikai kérdéseivel és a nagy teljesítményű számítástechnika gyakorlati alkalmazásával foglalkoznak. Feltérképezzük, hogyan lehetne a mélytanulást és a már elérhető és újonnan kialakuló AI-technológiákat értékteremtésre és az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázására használni. A Fujitsu Innovation Gathering átfogó képet ad ennek a munkának az eredményeiről, és betekintést nyújt a mögöttes stratégiai gondolkodásba és jövőképbe. A skandináv régió összes Fujitsu-csapatát mozgósító innovációs rendezvényen bemutatjuk, milyen eredmények elérésére képes a hatékony co-creation és együttműködés.” 

 

Az egynapos program végén a Fujitsu innovációs díjat ad át a legjobb csapatnak abban a versenyben, amelynek során öt skandináviai egyetem diákjai a digitális technológia segítségével keresnek megoldást napjaink fontos társadalmi kihívásaira.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás