A társadalmi innováció az idei Fujitsu Innovation Gathering fő témája

forrás: Prím Online, 2018. május 29. 15:50

A Fujitsu Laboratories of Europe ma hatodik alkalommal tartja éves Fujitsu Innovation Gathering rendezvényét Stockholmban, ahol bemutatja a Fujitsu aktuális társadalmi kihívásokra reagáló, legújabb áttörő jelentőségű kutatás-fejlesztési eredményeit. 

Ezek közül nem egy most mutatkozik be első ízben az európai nagyközönségnek. Az izgalmas fejlesztések között szerepel egy új internetalapú üzemszervezési modell, amely fejlett IoT- és AI-technológiákkal garantálja a maximális termelékenységet és minőséget a gyártási környezet minden pontján; az intelligens infrastruktúrák (pl. hidak) műszaki állapotának ellenőrzésére alkalmas, új rendellenesség-észlelő technológia; több fejlett és biztonságos blokklánc-alapú megoldás, köztük egy szociális juttatások elosztását támogató platform; valamint a Torontói Egyetemmel közösen indított ‘co-creation’ kutatási projekt, amelynek keretében a daganatos betegségek sugárterápiájának optimalizálására alkalmazzák a Fujitsu ’Digital Annealer’ kvantum-jellegű számítási architektúráját.

 

A Fujitsu World Tour témájához (Co-creation a siker szolgálatában) igazodva, a rendezvény több olyan, mesterséges intelligenciára és biztonsági technológiákra épülő co-creation projektet is bemutat, amelyek jól szemléltetik, miként működik együtt a Fujitsu ügyfeleivel a digitális átalakulás definiálása és megvalósítása terén. Ezek egyike egy finnországi egészségügyi projekt, ahol a Fujitsu Laboratories AI-technológiáit használják mozgáselemzésre a műtéten átesett betegek állapotának távfigyelése során. A rendezvény programja emellett izgalmas előadásokat, szakértői prezentációkat és panelbeszélgetéseket tartalmaz. A kiállítótéren a látogatók élőben is megtekinthetik a Fujitsu legújabb innovációit. 

 

A Japán és Svédország közötti kereskedelmi kapcsolatok 150 éves fennállása alkalmából Japán svédországi nagykövete, Jan Yamazaki is előad a rendezvényen. A nyitóelőadást Shigeru Sasaki, a Fujitsu Laboratories vezérigazgatója és a Fujitsu Limited műszaki vezérigazgató-helyettese tartja, aki beszámol arról, hogyan vetíti előre a globális trendeket a Fujitsu Laboratories K+F stratégiája, hozzájárulva a fontos társadalmi kihívások élvonalbeli technológiákkal történő megoldásához. A programban több gondolatébresztő workshop foglalkozik a Fujitsu biztonsági és blokklánc-fejlesztéseivel és a Digital Annealer számítógépes architektúrával, amely kvantum-jellegű digitális áramkörök segítségével, minden eddiginél gyorsabban tudja megoldani a kombinatorikai problémákat. A résztvevők részletesen hallhatnak arról, hogyan lehet a gyakorlatban alkalmazni az új architektúrát többek között a pénzügy, az orvostudomány és az intelligens közlekedés kihívásaink legyőzésére. A technológiában rejlő lehetőségek hasznosítása érdekében a Fujitsu nemrég indította el Digital Annealer felhőszolgáltatását, amely egyelőre még csak Japánban elérhető, de a 2018-as pénzügyi évben Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is be fogják vezetni. 

 

 

Dr. Adel Rouz, a Fujitsu Laboratories of Europe vezérigazgatója elmondta, hogy az éves Fujitsu Innovation Gathering egyedülálló alkalom annak bemutatására, hogyan képes átalakítani a társadalmi környezetet a felelős innováció: „Globális K+F tevékenységünket a társadalom jobbításának szándéka vezérli. Élvonalbeli technológiáinkkal szeretnénk komoly eredményeket elérni. Szerteágazó európai K+F projektjeink a társadalmi innovációval, a biztonsággal, a gyártóipari működéssel, a mesterséges intelligencia etikai kérdéseivel és a nagy teljesítményű számítástechnika gyakorlati alkalmazásával foglalkoznak. Feltérképezzük, hogyan lehetne a mélytanulást és a már elérhető és újonnan kialakuló AI-technológiákat értékteremtésre és az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázására használni. A Fujitsu Innovation Gathering átfogó képet ad ennek a munkának az eredményeiről, és betekintést nyújt a mögöttes stratégiai gondolkodásba és jövőképbe. A skandináv régió összes Fujitsu-csapatát mozgósító innovációs rendezvényen bemutatjuk, milyen eredmények elérésére képes a hatékony co-creation és együttműködés.” 

 

Az egynapos program végén a Fujitsu innovációs díjat ad át a legjobb csapatnak abban a versenyben, amelynek során öt skandináviai egyetem diákjai a digitális technológia segítségével keresnek megoldást napjaink fontos társadalmi kihívásaira.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05