Az ABB a legátfogóbb napenergia-hasznosítási portfólióját mutatja be

forrás: Prím Online, 2018. június 11. 12:10

Az ABB több, a legfejlettebb technológiai színvonalat képviselő megoldása kerül majd reflektorfénybe a Münchenben, 2018. június 20-22. között megrendezésre kerülő “Intersolar Europe” szakkiállításon.

Az ABB folytatja portfóliója szélesítését, és erősíti globális piaci jelenlétét, hogy ezzel támogassa a napenergia biztonságosabb, tisztább és fenntarthatóbb termelését.  

 

A legújabb megoldások a napenergiát hasznosító termékek legszélesebb választékát biztosítják az energiatermeléshez és a rendszerek kiépítéséhez, de magukba foglalják azokat a jövőbiztos energiatárolási megoldásokat is, amelyek a saját fogyasztás lakossági szektorban tapasztalható növekedését tudják hatékonyan kezelni.   

 

Az ABB a napenergia-ágazatban a biztonság, a megbízhatóság és a jövedelmezőség javítására, illetve a teljes körű „sun-to-socket” megoldások szállítására törekszik. Giovanni Frassineti, az ABB szolár üzletág vezetője így nyilatkozott: „Az új termékek fejlesztésével, valamint a globális értékesítési- és szervizhálózatunk érett és fejlődő piacokon történő bővítésével hangsúlyozni kívánjuk a napenergia-hasznosítás iránti erős elkötelezettségünket, illetve gyorsítani akarjuk a technológiai innováció ütemét.”    

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy az “Intersolar 2018” -on, minden teljesítménytartományban innovatív, hálózatra-kapcsolódó és microgrid megoldásokat tudunk bemutatni a piac számára. Portfóliónk legújabb tagjai, így például a forradalmian új PSV-175 nagy teljesítményű string inverter és az ugyancsak új REACT 2 napenergia-tárolási megoldás, amelyek az ABBfree@home és AC Wallbox EVLunic gyorstöltő rendszerbe integrálhatók, azt mutatják be, hogy miként hasznosíthatjuk a napenergiát napjainkban, illetve a jövőbeni energiaigények kielégítésére. Ezenfelül, az ABB Ability platformunk által támogatott és az inverter-portfóliónkba beépített digitális képességek olyan jövőbiztos megoldásokat garantálnak, amelyekkel valóban fenntartható napenergia-hasznosító rendszerek építhetők ki.”  

 

Az ABB kiállítási standján (B2-es csarnok, 210-es stand) a szakmai közönség megtekintheti a PVS-175 típusú 1500 V egyenfeszültségű (1500 VDC) nagy teljesítményű string invertert, melyet elsősorban napelem parkokhoz fejlesztettek ki. A kategóriájában a legnagyobb névleges teljesítménnyel rendelkező inverterrel az alacsonyabb AC-feszültségű rendszerekhez képest akár 50%-kal is növelhető a kimenő teljesítmény. A nagyon magasnak számító, 1,3 kW/kg teljesítménysűrűséget nyújtó termékkel maximalizálni lehet a teljes rendszer befektetési megtérülését.

 

 

Az “Év Terméke” kategóriában az új 1500V DC string invertert jelölték a rangos Intersolar díjra is.    

 

Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat számot az ABB új REACT 2 energiatárolási megoldása is. A nagyfeszültségű, hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátort magába foglaló REACT 2 a lakossági rendszerek csoportjában a legnagyobb energiatárolási kapacitást biztosítja, maximális kapacitása eléri a 12 kWh-t. A REACT 2 az energiafelhasználás tekintetében akár 10%-kal is nagyobb hatékonyságot biztosít, mint az alacsonyabb feszültségű akkumulátoros megoldások, és ehhez a kedvező mutatóhoz még nagyobb mértékű költségmegtakarítás is társul. A moduláris kialakítású, más termékekkel, így például az ABB-free@home-mal és AC Wallbox EVLunic gyorstöltővel rendszerbe illeszthető REACT 2 akár 90%-kal is csökkenti a lakóépület energiaköltségeit, de gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a napenergia-hasznosítását is.   

 

 

A napenergia hasznosítására berendezkedő üzleti épületek számára a PVS-50/60 kínál ideális megoldást, amely segítségével egyszerűsíthető az üzemeltetés és a karbantartás, és ami különösen fontos, az inverter alkalmazásával optimalizálhatók a költségek. A PVS-50/60 esetében az ABB vevői kiaknázhatják a telepítési app által biztosított élvonalbeli kommunikáció és vezérlés előnyeit. Az app segítségével akár 70%-kal is csökkenthető az üzembe helyezési idő. Az alkalmazás a meglévő energiairányítási és ellenőrző rendszerekkel történő integráció céljából könnyen illeszthető harmadik fél készülékeihez is.   

 

Az ABB a PVS inverter család választékát a költséghatékony, következő generációs, maximum 2091 kVA névleges teljesítményű PVS980-as központi inverterrel kívánja tovább bővíteni. Az új, 2019-ben forgalomba kerülő PVS980-as központi inverter kompakt, szabadtéri kialakítású házzal készül, amely lehetővé teszi, hogy az invertert a középfeszültségű részegységekkel együtt egy rendkívül költséghatékony, 40 lábas konténerbe lehessen beépíteni.    

 

Az ABB standján látható lesz az új, kétirányú, maximum 2,3 MVA névleges teljesítményű PVS980-58BC inverter is, amelyet nagyméretű, hálózatra csatlakoztatott energiatárolási alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A termék összehangolja a napelemes rendszerek és az energiatárolós rendszerek energiatermelést, a karbantartási- és szervizütemezésüket, és kiaknázzák az így kialakuló szinergikus hatásokat.  A PVS980-58BC 4-negyedes hatásos és meddőteljesítmény támogatást kínál fejlett hálózattámogatási funkciókkal. Ennek köszönhetően a 1500 Vdc PVS980-58BC kiválóan alkalmas nagyfeszültségű akkumulátorcsoportokhoz, és jelentősen javítja az energiatárolási megoldások versenyképességét.  

 

Végül, de nem utolsó sorban bemutatják az ABB Solar Care-t is. A Solar Care keretében egy évi fix általány díjas szervizszerződést kínálnak ügyfeleiknek, amely a napenergia-hasznosítási beruházás teljes élettartamára kellő védelmet nyújt számukra. Az ABB célzott szervizprogramja lehetővé teszi az ügyfeleik számára, hogy proaktív módon szabályozhassák a karbantartási költségeket. Az ügyfelek számára a rendszer kialakítása, valamint a támogatási igényük függvényében Expert és Pro megnevezés alatt két különböző szintű szerződést ajánlanak.  A moduláris szervizcsomagokból felépülő szerződés akár 30 évig is biztosíthatja a szolár inverterek megbízható és tervezhető gondozását, hatékony szervizelését. 

 

Az „Intersolar 2018” szakkiállításon az ABB a következő generációs „sun-to-socket” szoláris képességek térnyerését szolgáló új termékfejlesztéseivel, szolgáltatásaival és digitális kínálatával nagyon magasra teszi a lécet minden versenytársa számára. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15